Sizce En Kötü Windows Sürümü Hangisi?

En kötü sistem hangisiydi ?


  • Oy verenlerin toplamı
    350
Bir dönem Vista kullandığım için Vista demek istiyorum. Windows 8 ve 8.1 kullanmadığım için bir şey demem doğru olmaz. İlk göz ağrım XP'dir. Hatta uzun süre XP kullandım ve deyim yerindeyse Microsoft'un desteği bitene kadar kullandım. Tereddüt ederek Windows 7'ye geçtim ve bayağı memnun kaldım ama benim nazlı yarim XP'dir.
 
Windows ME demem gerekiyor sanırım. İlk bilgisayar deneyimim Windows ME kurulu bir bilgisayar ile olmuştu ve o heyecanla gidip onlarca oyun yüklemiştim. Tabi oyun kaydetmekten falan bir haberim o zamanlar. Tam oyunda ilerleyip bir yerlere geldiğimde çöküyordu Windows. Çıktığı ilk zamanlar 3D kartlarla uyum sorunu falan vardı birde. Saç baş yoldutuyordu o zamanlar.
 
Windows 95, ME ve Vista. Şimdi ME ile Vista neyse 95 nereden çıktı diyeceksiniz. İlk bilgisayarımda Windows 95 kuruluydu ve girdiğim her oyunda bilgisayar donardı. Bilgisayar o zamana göre çok güçlüydü ona rağmen donardı. Sonra yıl 2000 babam doğum günümde bana laptop almıştı Toshiba marka. İçinde Windows ME kuruluydu. Sürekli çökerdi ve beni delirtirdi. Bir gün yine çöktü şiddetli bir şekilde vurdum laptopa HDD gitti. Şimdi yenisi 500 milyon. Neyse ki bir arkadaş kullanmadığı Laptop’un HDD’sini verdi de kurtulduk. Yıl 2001 olunca XP çıkmıştı. İlk çıktığında ME gibiydi açıkcası. Ben ilk SP 1 çıktığında kurdum ondan önce Windows 2000 ile idare ediyorduk. Windows Vista çıkana kadar kullandım o laptop’u. En son içine Vista kurdum makine işte o zaman öldü. Yerine bir HP Pavillion DV6000 aldım. 2 GB Ram vardı içinde Geforce GO 7400 ekran kartı o zamana göre iyi. Vista kurulu gelmişti aynı Toshiba’nın ME kurulu gelmesi gibi. Büyük bir faciaydı. Laptopun donanım Vista için iyiydi ama Vista iyi değildi. İçine direk XP kurdum. Daha sonra kronik sorunlar falan Toshiba’ya donanım güncellemesi yapıp geri kullanmaya başladım. Ama 2009 yılında aldığım halada kullandığım MSİ GX630 ile tanışana kadar. Vistayı açabilen tek Laptop’du. İçinde Vista SP 1 vardı aldığımda. Tabii ki ben gittim Windows 7 yükledim. SP 1’de iyiydi ama 7 çıkınca Vista pasifleşti.
 
Vista bir devrimdir. Tabii Vista çıktığı zaman bizim daha 512MB RAM ve Sempron işlemcimiz olduğu için pek hızlı sayılmazdı. Fakat hem görsel, hemde işlevsel anlamda XP ve önceki sürümlerden çok daha üstündü. Windows 10 modifiye edilmiş Vista Kernelini kullanıyor.

Bu arada, bahsedilen sorunların hepsi SP2'de düzeltildi.
 

Geri
Yukarı