Sizce gurbetçiler oy kullanabilmeli mi?

Gurbetçiler oy kullanabilmeli mi?

• Evet

Oy: 5 3,8%
  • Hayır

Oy: 125 96,2%

• Oy verenlerin toplamı
    130

183206

Megapat
Makaleler
1
Bence kullanamamalı. Türkiye'de yaşamadıkları halde, ülkenin gündeminden zerre kadar haberleri olmadığı halde yaşayanların geleceği hakkında söz sahibi oluyorlar.
Ekonominin batması işlerine bile geliyor, bedavadan tatil yapıyorlar.
Türkiye cennet diyorlar fakat Türkiye'de yaşamak en büyük kabus onlar için...

Bence kullanamamalı. Türkiye'de yaşamadıkları halde, ülkenin gündeminden zerre kadar haberleri olmadığı halde yaşayanların geleceği hakkında söz sahibi oluyorlar.
Ekonominin batması işlerine bile geliyor, bedavadan tatil yapıyorlar.
Türkiye cennet diyorlar fakat Türkiye'de yaşamak en büyük kabus onlar için...
Tüm her şeyi yazmışsınız, daha iyi ifade edilemezdi.

Ankara'da yaşayan biri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanına oy verebiliyor mu? Hayır. Neden? Çünkü İstanbul'da yaşamıyor. Aynısı Türkiye'de yaşamayanlar için de geçerli olmalı, burada yaşamayan insanlar oy hakkına sahip olmamalı!

1 seneden fazla yurt dışında yaşayan vatandaşların oy kullanmasına izin verilmemeli diye düşünüyorum. Yurt dışında yaşayıp, farklı bir ülkedeki insanın geleceğine karar vermek bana saçma geliyor.

Son düzenleme:
Oy kullanmaması gereken o kadar kişi var ki, sanırım ilk olarak bu ülkede ikamet etmeyip şartlarını yaşamayanlardan başlanması problem yaratmaz ve doğru bir başlangıç olur diye düşünüyorum :D

Dediğinize kesinlikle katılıyorum, ekonomi ve siyasi durumdan haberi olmayan, sadece Euro 10 Tl olunca tatile gelen tipler.

İstesek Türkiye'de yaşarız fakat kurulu düzenimiz var yeğenim, gelemiyoruz.(!)

İyi ki gurbetçi akrabam yok.

Yani oy kullanmanın amacını senin yaşadığın ülkeyi yönetecek kişiyi seçmek olarak gördüğüm için asla kullanamamalılar bence. Sonuçta İstanbul belediye başkanını İstanbul'da yaşayan vatandaşlar seçiyor, Anakara'da ki vatandaşlar değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı