Sizce gurbetçiler oy kullanabilmeli mi?

Gurbetçiler oy kullanabilmeli mi?

  • Evet

    Oy: 5 3,8%
  • Hayır

    Oy: 125 96,2%

  • Oy verenlerin toplamı
    130
Konu parti meselesi değil, ben hiçbir partiyi desteklemiyorum mesela. Ancak Adana'da yaşayan adam Osmaniye'deki belediye seçimi için bile oy veremiyorken Almanya'daki, ABD'deki adamın Türkiye'deki seçimler için oy vermesi bana pek mantıklı gelmiyor.

Yerel secimler icin mantikli, genel secimler icin mantiksiz. Nerede yasadigindan bagimsiz herkesi etkileyen politikalar belirliyor hukumetler, her Turk oy verme hakkina sahip olmali.
 
Yerel secimler icin mantikli, genel secimler icin mantiksiz. Nerede yasadigindan bagimsiz herkesi etkileyen politikalar belirliyor hukumetler, her Turk oy verme hakkina sahip olmali.
Aynen, yerel seçim için kullanmasınlar demek problem olmasa da genel seçimler için bunu demek biraz haksızlık gibi.
 
Gurbetçilerden vatandaşlık vergisi alınsa, tıpkı bizden alınan sayısız vergi gibi, hepsi teker teker Türk vatandaşlığından çıkardı 3 kuruş para vermemek için.
Bu insanların oy kullanma hakkı olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Arkadaşların da dediği gibi, Ankara'da yaşayan kişi İstanbul'un belediye başkanı hakkında bile söz sahibi olamıyorken, Almanya'daki kişinin Türkiye hakkında söz sahibi olması saçma geliyor.

Türkiye hakkında ne bilgileri var ki geleceğimiz hakkında söz hakkına sahip oluyorlar?
Sokaktaki köpek de oy kullansın o zaman, en azından Türkiye'de yaşıyor.
Gurbetçilerden daha çok söz hakkına sahip olması gerektiğini düşünüyorum sokaktaki köpeğin.
 
Aklıma şöyle bir fikir geldi. Herkes ödediği vergi kadar oy hakkına sahip olsun. Bir de baraj konsun. Senelik 10.000 $ altında vergi ödeyenler oy kullanamasn.
 
Sırf kur farkından dolayı malum kişiye oy atıyorlar, ben olsam ben de atardım aslında eğer gurbetçi olsaydım ancak buraya gelip insanları enayi yerine koyuyorlar, yok bizim ülkemizde durumlar vahim. Kuyruklar var falan falan muhabbeti. Kur farkından yararlanıp bir de insanları enayi yerine koyuyorlar, oy kullanmamalılar.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı