Sizce Linux'a geçmeye değer mi?

Sistem özelliklerinizin düşük olması ile beraber sanırım günlük kullanım için bir dağıtım arıyorsunuz. Sistem özellikleriniz Linux çalıştırmak için fazlasıyla yeterli çok daha kötü sistemlerde de çalıştığını gördüm. Size genel olarak vereceğim tavsiye Gnome masaüstü ortamı kullanan dağıtımlardan uzak durun çünkü Gnome kendi denemelerim ile birlikte hiçbir şekilde bir eklenti yüklü değilken bile RAM kullanımı 1GB'ı aşabiliyor. Sisteminizde zateb 2GB RAM bulunduğuna göre daha verimli bir masaüstü ortamı kullanmanızı tavsiye ederim. Tavsiye edebileceğim masaüstü ortamları ise LXQT/LXDE, XFCE olacaktır. Belki KDE de kullanabilirsiniz fakat 2 GB RAM ile ben XFCE kullanmanızdan yanayım.

Ubuntu'nun kendisi Gnome kullanıyor fakat Ubuntu'nun başka masaüstü ortamlı hallerini yükleyebilirsiniz. Ubuntu'nun tavsiye ettiğim diğer sürümleri:
Lubuntu: lubuntu (LXQT/LXDE)
Xubuntu: Download Xubuntu « Xubuntu (XFCE)

Eğer Ubuntu'dan farklı bir şey istiyorsanız Manjaro'nun XFCE versiyonunu tavsiye edebilirim.

Ubuntu ve Manjaro'nun kullanımı çok basittir. Program yüklemek için grafik arayüzlü mağzaları vardır. Terminal'le debelenmenizi minimum düzeyi indirir fakat ben yine de terminal'i kullanmayı yavaş yavaş öğrenmenizden yanayım, size birçok kolaylık sağlayacaktır.

Onun dışında sürücü konusunu da dert etmeyin hem Manjaro hem de Ubuntu sizin için otomatik olarak sürücülerinizi kuracaktır. Zaten Intel ekran kartı kullandığınız için neredeyse hiçbir sıkıntı ile karşılaşmayacaksınız.

Windows'un kararlı çalışan sürümleri varken Linux'un bir dağıtımına geçmek sizce akıl kârı mıdır? Fikirlerinizi merak ediyorum.
Not: Oyun benim için çok da önemli bir mesele değil...

Yıllardır GNU/Linux kullanıyorum ve kararlılık konusunda hiçbir sorun yaşamadım. Bence GNU/Linux dağıtımlarına geçmek için pek çok sebep var. Örneğin gizlilik, güvenlik ve özgürlük gibi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı