Sizce Nafaka Olmalı Mı?

Nafaka Olmalı Mı?

• Oy verenlerin toplamı
    85

297689

Hectopat
Makaleler
1
Tartışmalı bir konu aslında. Ben biraz düşündüm. Neden olsun ki? Bir erkek olarak evlenip boşandığımı varsayıyorum. Boşandığım zaman eski eşimle aramdaki tüm bağ kopmuş olur. Bu yüzden ona bakma yükümlülüğüm de ortadan kalkmış olur. Peki boşandıktan sonra neden para vereyim ki ona? Evlenmeden önce aramızda hiçbir bağ yoktu ve ona bakma yükümlülüğüm de yoktu. Boşandıktan sonra da böyle. Peki bu nafaka saçmalığı da neyin nesi? Savunan arkadaşlar doğru düzgün açıklayabilir mi?

Hani kadın - erkek eşitti. Her şey de feministlik diye bağıran ama aslında bir yobaz olan bazı kadınlar iş paraya gelince nedense susuyor. Madem o zaman kadın para ödesin. Hani feministlik kadın erkeğin eşit olmasıydı her konuda. Madem eşitiz onlarda erkekler gibi çalışıp para kazanabilir. Sonuçta eşitiz değil mi? Bazı çelişkiler var.

Bence kesinlikle olmamalı. Sırf bunun yüzünden evlenip boşananlar mı dersin, her tür insan var. Sözde kanunen kadında nafaka ödüyor ama nedense hep erkeğin nafaka ödediğine şahit oluyorum. Düşünsene eski eşine, yeni sevgilisi (ya da her neyse) olduğu halde nafaka veriyorsun. İtirazda edemiyorsun. Çünkü aralarında resmi bir şey yok. Sen o zor şartlarda çalışıp kazandığın paranın bir kısmını eski eşine veriyorsun ve o rahat bir şekilde hayatını yaşıyor. Neyse feministler basar birazdan konuyu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…