Sizce Redmi Note 9 Pro modelini bekleyeyim mi?

Arkadaşlar daha önce de forumda konu açmıştım. Beni tanıyanınız vardır, 3000 TL bütçem var, telefon almayı düşünüyorum. Sizce bekleyeyim mi, yoksa Redmi Note 8 Pro veya Mi 9T arasında bir seçim yapıp, bu iki telefondan birini mi alayım? Dolar da artıyor, yeni çıkacak telefon pahalı olursa, bütçemi aşarsa, o zaman uzun bir zaman telefon da alamam. Sizce nasıl bir yol izleyeyim?
Note 9 Pro modelinin işlemcisi Note 8 Pro modelinden daha zayıf 😀

Bence Mi 9T tercih edin 😀

Note 9 Pro modelinin işlemcisi Note 8 Pro modelinden daha zayıf 😀

Bence Mi 9T tercih edin 😀
Hocam Hocam Mi 9T güzel telefon da, eksisi; telefonun "pop up" kamerası olduğu için yüz tanıma çok seri çalışmıyor, her seferinde kameranın çıkmasını bekliyorsun. Teknoseyir Realme X2'yi inceledi, güzel telefon, daha ülkemize gelmedi, acaba fiyatı ne kadar olur ki?
Realme XT modeline bakabilirsin hocam.
Hocam X2 daha iyi, Mi 9T XT'den daha iyi yani. Kamerası "pop up" olmasaydı.

Hocam Hocam Mi 9T güzel telefon da, eksisi; telefonun "pop up" kamerası olduğu için yüz tanıma çok seri çalışmıyor, her seferinde kameranın çıkmasını bekliyorsun. Teknoseyir Realme X2'yi inceledi, güzel telefon, daha ülkemize gelmedi, acaba fiyatı ne kadar olur ki?

Hocam pop up olmasını ben de istemezdim ama dikkatli kullanırsanız problem oluşturmaz bence. Pop up olmasının iyi yanı da var tabii ekran kasa oranını çok iyileştiriyor.

Bütçe arttırma şansınız varsa nova 5t'de sizin için uygun olacaktır.

Hocam pop up olmasını ben de istemezdim ama dikkatli kullanırsanız problem oluşturmaz bence. Pop up olmasının iyi yanı da var tabii ekran kasa oranını çok iyileştiriyor.
İyi yanı da var da hocam, yüz tanımayı kullanamıyorsun, çok kullanışsız oluyor, her seferinde kamera girip çıkıyor, ayriyetten zaman yöndende yavaş oluyor. Parmak izi ekranda, ekranda olduğu için ekran filmi varken zor algılıyor.
Fiyatına hak etmeyen bir telefon bence, siz ne düşünüyorsunuz? Çoğu yerde bu fiyatı hak etmiyor deniyor.

İyi yanı da var da hocam, yüz tanımayı kullanamıyorsun, çok kullanışsız oluyor, her seferinde kamera girip çıkıyor, ayriyetten zaman yöndende yavaş oluyor. Parmak izi ekranda, ekranda olduğu için ekran filmi varken zor algılıyor.
Fiyatına hak etmeyen bir telefon bence, siz ne düşünüyorsunuz? Çoğu yerde bu fiyatı hak etmiyor deniyor.
Redmi Note 9 Pro modelindeki işlemci var. Telefon güzel ama bu işlemci ile bu fiyatı hak etmiyor. Bu fiyatı hak etmiyor diyenler haklı 😀

Realme xt diyorsanız 2500TL 'den fazla verilmez bence. O zaman pop-up kamerayı eleyin hocam sonuçta kullanacak olan sizsiniz size göre kullanışsızsa alternatif olarak düşündüğünüz modeller hangileri?

Realme xt diyorsanız 2500TL 'den fazla verilmez bence. O zaman pop-up kamerayı eleyin hocam sonuçta kullanacak olan sizsiniz size göre kullanışsızsa alternatif olarak düşündüğünüz modeller hangileri?
Hocam Nova 5 düşünmüştüm. Teknoseyir'de inceleme videolarını izledim, telefonda ısınma sorunu var, adamlar test yapmış, performans yarı yarıya düşüyor, o yüzden bu telefonu eledim. Hocam Redmi Note 8 düşünüyordum, işlemciden dolayı şarjı iyi gitmiyor diyorlar.
Redmi Note 9 Pro modelindeki işlemci var. Telefon güzel ama bu işlemci ile bu fiyatı hak etmiyor. Bu fiyatı hak etmiyor diyenler haklı 😀
Hocam Realme 6 Pro'nun fiyatını çok gereksiz buldum, Youtube'da bir kanal var, çok bilindik değil, adam satışa sunulmadan önce fiyatı hakkında bilgi veriyor. Adam diyor, "telefon bu fiyata alınmaz, fiyatı çok pahalı, tek artısı yeni olması, özellikleride çok farklı değil."

Hocam Nova 5 düşünmüştüm. Teknoseyir'de inceleme videolarını izledim, telefonda ısınma sorunu var, adamlar test yapmış, performans yarı yarıya düşüyor, o yüzden bu telefonu eledim. Hocam Redmi Note 8 düşünüyordum, işlemciden dolayı şarjı iyi gitmiyor diyorlar.
Hocam Realme 6 Pro'nun fiyatını çok gereksiz buldum, Youtube'da bir kanal var, çok bilindik değil, adam satışa sunulmadan önce fiyatı hakkında bilgi veriyor. Adam diyor, "telefon bu fiyata alınmaz, fiyatı çok pahalı, tek artısı yeni olması, özellikleride çok farklı değil."
Hocam işlemci %45 güç kaybediyor bu doğru ancak mate 20 pro modeli de %40'a yakın güç kaybediyor ben aylardır araştırma yaptım yabancılar da dahil olmak üzere. Cihazın bu seviyeye frekans düşürmesinin sebebi batarya sağlığını koruma ve fps stabilitesini uzun süre devam ettirmekmiş. Hatta notebookcheck sitesine bakma sansınız varsa incelemeleri okuyun derim P30 modelinin ısı problemi olmadığını ve performans kaybı olmadığını belirtiyor.
Şu noktaya da açıklık getirelim en ağır oyunlar bile CPU kullanımını%25 i doldurmuyor. Yani o test normal hayatta karşılaşamayacağın bir durum. Oyunda ise belirleyici olan şey GPU.

Hocam işlemci %45 güç kaybediyor bu doğru ancak mate 20 pro modeli de %40'a yakın güç kaybediyor ben aylardır araştırma yaptım yabancılar da dahil olmak üzere. Cihazın bu seviyeye frekans düşürmesinin sebebi batarya sağlığını koruma ve fps stabilitesini uzun süre devam ettirmekmiş. Hatta notebookcheck sitesine bakma sansınız varsa incelemeleri okuyun derim P30 modelinin ısı problemi olmadığını ve performans kaybı olmadığını belirtiyor.
Şu noktaya da açıklık getirelim en ağır oyunlar bile CPU kullanımını%25 i doldurmuyor. Yani o test normal hayatta karşılaşamayacağın bir durum. Oyunda ise belirleyici olan şey GPU.
Teşekkür ederim hocam. Hocam peki, Mi 9T, Realme X2 ve Redmi Note 8 Pro niye çok güç kaybetmiyor? Mi 9T ile Redmi Note 8 Pro gücünün %90'ını koruyor, %10 luk bir kayıp oluyor, Realme X2'de ise kayıp %10'UN altında.

Hocam bu Huawei arayüzü kullanışsız mı? Bana biraz yavaş, hantal gibi geldi. Hocam annemde Huawei P Smart (FIG-LX1) Cep Telefonu bu telefon var. Bende şu an Samsung A3 2017 kullanıyorum. Annemin telefonun özellikleri benim telefonumdan daha iyi, arada annemin telefonuna bakıyorum. Benim telefondan annemin telefona geçince, kullanınca, arayüzü kasıyormuş gibi geliyor, sosyal medya, WhatsApp kasıyormuş gibi geliyor. Benim telefon daha seri geliyor.

Hocam sizce Redmi Note 9 Pro'yu beklemeye gerek var mı? Yoksa bu iki telefon arasında seçim yapıp birini alayım mı? Hocam fiyatlar uçuk mu olur? Yazı beklersem yeni çıkan telefon modelleri çok mu pahalı olur ki acaba? Realme X2 ve Redmi Note 9 Pro misal.
Hocam fiyata bağlı. 9 pronun tek artı yanı bana göre bataryası. Daha büyük bir bataryası var. İki telefonunda işlemci gücü aynı sayılır. Ama 9t de daha fazla ram ve amoled ekran var. Eğer iki telefon da aynı fiyat olacaksa ben olsam 9t seçerdim. Ama fiyat önemli. 9t modeline hafıza kartı takılamıyor. Yani ileride sıkıntı çekmeyeyim derseniz 128gb olanını almanız lazım. Bu da ekstra para demek. 9 pro modelinin fiyatını bilsem kesin bir şeyler söylerdim ama fiyatı belli olmayınca yanlış yönlendirmek istemem
Parmak izi ekranda, ekranda olduğu için ekran filmi varken zor algılıyor.
Mi 9T'de durum nasıl bilemem. Ama ben de Mi A3 var. Ekrandan parmak izi kullanıyorum. MIUI rom yüklü. Ve parmak izi gayet hızlı. 9T de aynı ise siz tatmin edecektir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı