Sizin ölüm teoriniz ne?

İyilik yapanlar cennete kötülük yapanlar cehenneme bu kadar yani. Ben de buna inanıyorum. İslam dinine göre öldükten hemen sonra 2 melek gelir ve sorular sorar. Kitabın ne kıblen neresi Rabbin kim gibi. Cevap verenler cennete veremeyenler cehenneme gidecek. Ama illaki cehennemden geçiş olacak denilmekte. Sadece kafirler gidemeyecek cennete. Diyelim cennete gittik, ilk önce cehennemi gösterip işte sen buradan kurtuldun denilecek sonrasında cenneti gösterip işte senin yuvan burası denilecek ve cenneti izleyerek kıyamet gününü bekleyeceksin. İslam dinine göre denilen bu kısaca. Aslında yazsam daha yazarım ama yeterli bu.

Ölen kişilerin bedenleri çürür ama şehit olmuş kişilerin bedenleri çürümez. Bunun nedenini hiç düşündünüz mü?
 
Herkes mutlu olsun. Fakirlik açlık olmasın. Sevsinler. Yaşasınlar. İyi olsunlar. (Dünyada herkes için imkansız)
Aynı olan tek şey ÖLÜM.

Kesinlikle gerçek hayat burası değil. Şahsi fikrim.
 
Ben doğmadan önce geçen milyarlarca yılda ne olduysa, öldükten sonra da aynısının olacağını düşünüyorum. Farkındalığın ve varlığın olmadığı koca bir hiçlik.
O zaman sizce bu hiçlik nereye kadar devam edecek? Sonsuza kadar mı? O zaman yaşamamızda bir amaç da kalmıyor. Sonuçta bizi bekleyen sonsuz bir hiçlik(?) var.

Dünyada yaptıklarından sorumlu olmayacağını düşünenler için biraz tehlike yaratmaz mı bu durum? Adam nasıl olsa sonunda hiçlik var diye düşünerek istediği her şeyi yapabilir.
 
O zaman yaşamamızda bir amaç da kalmıyor.
İnsanlar narsist ve şizofren varlıklardır, hiçbir değerinin olmadığını kabul etmek yerine bir sürü hikaye üretir ve bunlara taparlar. Gerçekten sadece "bizim gözlemleyebildiğimiz" 93 milyar ışık yılı çapındaki, yaşaması "muhtemel" milyarlarca farklı medeniyetin olduğu evrende kendi hayatının bir amacı olduğu sonucuna nereden vardın? :D
 
Eğer öldükten sonra bir hiçlik varsa bunu ölmeden asla öğrenemeyeceksiniz. Hayatınızı Müslüman olarak geçirirseniz ve öldüğünüzde yaratıcı olan Allah'a döndürüldüğünüzde iman ettiğiniz için cenneti kazanırsınız.

Eğer ölünce koca bir hiçlik başlarsa dünyada Müslüman olarak yaşamanız size bir şey kaybettirmez. Çünkü hiçlikte bir kazancınız olmayacaktır.

Kazan kazan durumu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı