Sözde oyuncu tarayıcısı: Opera GX

Brave kullanıyorum. Hem açık kaynaklı hem reklamları otomatik engelleyen kendi eklentisi mevcut. Üstüne bir de bana diyor ki: "Kardeşim biz sana saatte 5 reklama kadar gösterelim, sen o reklamları bir kere tıkla daha sonra istersen kapat, ne yaptığın ile ilgilenmiyorum. Bende sana bu gösterdiğim reklam tıklama başına 1 cent vereyim." Daha dün kurdum 33 cent gelmiş. Eğer bir sıkıntı olmaz ise ay sonunda 10 dolar getirecek. Bayağa internette gezerken aylık 80 TL cebe atıyorsun.

Eki Görüntüle 959810
Hocam, kazanabilirseniz söyleyin lütfen :D. Böyleyse gerçekten çok iyi bir özellik, hemen satarım Opera GX'i :D.

Proxy ile VPN'in farki; VPN kullanirsaniz takip edilemezsiniz, proxy kullanirsaniz takip edilebilirsiniz mi diyorsunuz? Kim tarafindan?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamamen yanlış bilgi veriyorsun.

RAM ve CPU kısıtlaması yaparsan kasar, temalar ve reklam engelleyicileri çok gereksiz. Reklam engelleyiciler hiç düzgün çalışmıyor, gx cleaner dediğiniz o zımbırtı her tarayıcıda var. Gx Controler'da adam gibi çalışmıyor, gx corner dediğin şeyi kendi tarayıcına eklenti olarak kurabilirsin. Ekstra olarak bilgilerini oraya buraya satıyor.

Ben tam kullanarak dedim kısarak demedim lütfen yazdığımı tarafsız bir şekilde oku.
1. teması gerçekten güzel laf edemem.
2. reklam engelleyici berbat ötesi hayatımda gördüğüm en kötü reklam engelleyici.
3. gx corner gerçekten güzel ama diğer tarayıcılarda da Epic free games bu eklentiyle bedava oyunları görebilirsin.
4. gx Cleaner'da güzel bunada laf edemem ama diğer tarayıcılardada ayarlardan temizleyebilirsin.
5. gx Control bir tarayıcının kullanacağı RAM mmiktarını ayarlayıp sağlıklı çalışmasını engelledikten sonra ne anlamı var tamamen saçma sapan bir özellik.

Ve Opera veri satar gizlilik yok tüm verileriniz şu anda Google ve Facebook'un elinde bunu ben söylemiyorum Opera'nın kendi gizlilik politakısı söylüyor aynı zamanda spyware watchdog web sitesi için Opera bir spyware. Opera — Spyware Watchdog

Bro diğer tarayıcılardan yaparsan 1 saat ayarlara giriyorsun ayrıca reklam engelleyicisi sadece YouTube'da kötü o da adamların tecrübesi var(YouTube tarafındakiler) ayrıca RAM ve CPU'yu kısarak arkada oyun açıkken buradan da müziktir videodur falan açabilirsin yani buranın kullanmasına izin vermeyerek oyunun kullanmasını sağlıyorsun ve oyunda FPS artışı oluyor tabii doğal olarak tarayıcı da ki FPS düşüyor ki bu da olmasını istediğimiz bir durum çünkü FPS'in tarayıcıda düşmesi demek gerçekten RAM'i ve CPU'yu kıstığının kanıtı oluyor bir arkadaş da beni haksız bulmuş ama kabaca cevaplamış sen hiç olmazsa tarafsızca eleştirmişsin teşekkürler.

Firefox'u ne amaçla kullanıyorsunuz hocam? Firefox benim için pek mantıklı seçim olmadı. Arka planda mining yaptığım için Firefox'u açar açmaz arayüzde deli gibi donmalar yaşıyordum. Tahminime göre Firefox GPU, Chromium ise daha çok işlemci odaklı tarayıcılar. Chromium da hiçbir şekilde donma yaşamıyorum.

Diğer tarayıcılara göre gizliliğe daha çok önem verdiklerini söylüyorlar aynı zamanda daha hızlı ve açık kaynak kodlu bir tarayıcı.
Ben de Firefox'u kullanıyorum. Kullanmamdaki en büyük sebep konteynır özelliği. Konteynır özelliği şu işe yarıyor mesela ben Technopat Sosyal konteynırı oluşturdum. Technopat Sosyal'deki çerezler izleyiciler vs. diğer sitelerle irtibata geçemiyor. Bu özelliği en çok haber sitelerinde, alışveriş sitelerinde, Google'ın ve Facebook'un servislerinde kullanıyorum. Tavsiye de ederim ilk başta biraz zor gelebilir kullanımı ama alışılmayacak gibi bir şey de değil.
Proxy ile VPN'in farki; VPN kullanirsaniz takip edilemezsiniz, proxy kullanirsaniz takip edilebilirsiniz mi diyorsunuz? Kim tarafindan?

Hocam VPN kullandığınızda zaten sizin bütün internet trafiğiniz bir serverdan geçiyor yani isterse VPN servisi sizin verilerinizi tutabilir.
Ben denedim Opera GX'i. Kısıtlama koymadım, yine de hantal bir tarayıcı. Bu, bu gerçeği değiştirmiyor.

Ben de merak edip deneyimlemiştim bir Brave veya Edge gibi performans vermedi. Reklam engelliyicisinden bahsetmiyorum bile adı reklam engelleyici YouTube reklamlarını engellemiyor mesela. uBlock orign adamdır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı