Sokak köpekleri çok olmaya başladı

Kopeklere cok yaklasmamani tercih ederim. Yalan mi dogru mu bilmiyorum ama birseyden korktugum zaman insanlarin alamadigi bir kokuyu vucudundan saliyorsun. Bunu da kopekler duyabiliyor ve savunmasiz oldugunu anlayip saldiriyorlar. Genellikle burun kisimlarina ayaginla sertce tekme atarsan daha iyi olur. Burunlari en hassas bölgelerinden birisidir. Bicak gibi kesici aletlerle pek bir sansin oldugunu soyleyemem. Kilic gibi uzun olursa yine sansin olabilir. Bir diger teknik olan ayrica en sevdigim olan sey ise kopeklere kopek diliyle karsilir vermek. Haliyle her canli kendisinden buyuk birseyin kendisine hizla gelmesinden korkar. Uzerine dogru havlayarak kosarsan kacabilirler.
Kılıç nedir hocam kendimizi koruyacağız diye karşı tarafi öld*rmek cokta anlamlı değil.

Bu köpeklere son verilmeli, bir insan sağlığı yüz köpeğin sağlığından daha önemli arkadaş!
Köpekler yüzünden insanlar bu halde değil. İnsanlar yüzünden köpekler bu halde. Bunun çözümü de böyle bir kıyaslama olamaz. Hem hayvanlar hem insanlar için en doğru çözümü bulmak lazım. Yok edelimden başka çareler de üretmek gerekiyor. Çok mecbur kalınırsa mecbur yok edilir ancak düzgün bir sistemin olması gerekiyor. İnsanların da burada sorumluluğu gerekiyor. İnsanlar hayvanları her şekilde çoğaltıp sokağa salıp sonra da insan sağlığı mı önemli hayvan mı önemli noktasına gelmemeli.

Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek olmadığını hepimiz biliyoruz. Yeter ki gerçekten bir çözüm bulunmaya çalışılsın. Bunu düzeltmek bu kadar zor olmamalı. Uzaya roket fırlatmıyoruz sonuçta. Ama çözüm isteniyor mu? halk yeterince tepki gösteriyor mu?

Köpekler yüzünden insanlar bu halde değil. İnsanlar yüzünden köpekler bu halde. Bunun çözümü de böyle bir kıyaslama olamaz. Hem hayvanlar hem insanlar için en doğru çözümü bulmak lazım. Yok edelimden başka çareler de üretmek gerekiyor. Çok mecbur kalınırsa mecbur yok edilir ancak düzgün bir sistemin olması gerekiyor. İnsanların da burada sorumluluğu gerekiyor. İnsanlar hayvanları her şekilde çoğaltıp sokağa salıp sonra da insan sağlığı mı önemli hayvan mı önemli noktasına gelmemeli.

Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek olmadığını hepimiz biliyoruz. Yeter ki gerçekten bir çözüm bulunmaya çalışılsın. Bunu düzeltmek bu kadar zor olmamalı. Uzaya roket fırlatmıyoruz sonuçta. Ama çözüm isteniyor mu? Halk yeterince tepki gösteriyor mu?

Kanka insanlar öyle saldırgan iti alacak da... Tek çözüm köpek soykırımı.(ben cani değilim çare yok)

Kanka insanlar öyle saldırgan iti alacak da... Tek çözüm köpek soykırımı.(ben cani değilim çare yok)
Dostum dediğim gibi soykırıma gelene kadar yapılacak çok şey var. Düzgün bir altyapı oluşturulmazsa dönüp dolaşıp sürekli hayvan öldürmeye gidilir. Bu da insanın hatasını hayvanlara çektirmekten başka bir vicdansızlık değildir.

En azından acil olarak gruplu köpekleri dağıtmak lazım. Saldırgan olanları özellikle toplamak gerekiyor. Şikayet ediliyor mu ve bu şikayetlere belediyeler geri dönüş yapıp sorunu çözüyor mu?

Yoksa hayvanları öldürdükten sonra bu şekilde devam edersek yine hızlıca çoğalacaklar. Çoğalmalarının önüne geçmezsek hiçbir sorun çözülmez.

Dostum dediğim gibi soykırıma gelene kadar yapılacak çok şey var. Düzgün bir altyapı oluşturulmazsa dönüp dolaşıp sürekli hayvan öldürmeye gidilir. Bu da insanın hatasını hayvanlara çektirmekten başka bir vicdansızlık değildir.

En azından acil olarak gruplu köpekleri dağıtmak lazım. Saldırgan olanları özellikle toplamak gerekiyor. Şikayet ediliyor mu ve bu şikayetlere belediyeler geri dönüş yapıp sorunu çözüyor mu?

Yoksa hayvanları öldürdükten sonra bu şekilde devam edersek yine hızlıca çoğalacaklar. Çoğalmalarının önüne geçmezsek hiçbir sorun çözülmez.

E saldırgan iti niye sahiplensin insan onu düşün ben şahsen sahiplenmem.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı