Sokak köpekleri uyutulmalı mı?

Uyutulmaması lazım onlar can ve her biri aynı değil. Kaliteli barınaklar yapılıp kısırlaştırıp sahiplendirilmesi gerek hayvan severlerde böyle istiyoruz zaten. Ayrıca yasa dışı hayvan ticaretinin önüne geçilmeli cins köpek ve kedilerin satılması yasaklanmalı.
 
Bana da 2 gün önce akşam 9 buçuk civarı eve bisikletle dönerken 5 tane canavar sürü şeklinde bi anda havlayarak üzerime depar attı, saldırdı. Benim yerimde panik yapan biri olsa kesinlikle düşüp kolunu bacağını kırardı veya köpekler ısırırdı. Ben de korktum ama panik yapmamaya çalıştım, etrafımı sardıkları için çaresizce yavaş yavaş ilerlemeye çalıştım, olmadı, eşek kadar bi tanesi sürekli önümü kesti ileri gidemeyeceğimi anladım zaten sprint atmam lazım kaçmam için ileri gidersem kırmızı ışıkta bekleyecektim. Mecbur geri dönüp yokuştan yararlanmam lazım diye düşündüm. Tabi o sırada aklımda bi sürü düşünce ya ısırırlarsa ya üstüme çullanırsa, ölecek miyim yoksa gibisinden... O anda şansıma bi tanesi solumdan önüme geçti boşluğu kullanıp soldan geri döndüm son hız. Kaçabildim. 24 yaşındaki adam bile bu korkuyu yaşıyorsa, benim yerimde küçük çocuk olsaydı veya yaşlı bi amca olsaydı dengesini kaybedip düşseydi, bi kadın olsaydı aşırı panik yapsaydı mesela ne olurdu... İlla birinin zarar görmesi mi gerekiyor? Bi de yani sadece kavşaktan karşıya geçecekken, 2 km daha uzatmak zorunda kaldım yolumu. Safi zarar, faydalı bi yönleri yok.

1703123047582.png


Bu çok yönlü düşünülmesi gerek. Niye ben bizim yurttaki kimseye bir zararı olmayan pişmaniyeyi uyutayım? İnsancıl kendini sevdiren köpeğin ne zararı var ? Uyutmaktan başka bi çözüm bulunmalı kardeş.

Barınak sisteminin geliştirilmesi bence gayet mantıklı. Bu hayvanlar kısırlaştırılabilir ama uyutulmasına karşıyım. İlerleyen 10 sene içerisinde zaten sayıları çok çok aza düşer.
Üzerime 5 tane aç alfa mavi kurt tarzında köpek depar atana kadar ben de böyle düşünüyordum. Ama o anda etrafta odun modun bi şey bulsam hepsinin kafasına geçirir 0ldürürdüm.
 
Hocam arkadaş uyutmak yerine direkt imha edelim demiş aslında.

Saldırganlara dediği için hani saldırdıktan sonra imha ettiğinde zaten yıllardır yaşadığımız durum çıkıyor ortaya.

Sağda solda böyle besili ve tek başına takılan, esnafın yıllardır beslediği simge olmuş köpekler olur onlara lafım yok. Ama ne idüğü belirsiz, çeteleşmiş, devamlı çoğalan köpekleri imha edeceksin çaresi yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı