Sokak köpekleri uyutulmalı mı?

Saldırganlara dediği için hani saldırdıktan sonra imha ettiğinde zaten yıllardır yaşadığımız durum çıkıyor ortaya.

Sağda solda böyle besili ve tek başına takılan, esnafın yıllardır beslediği simge olmuş köpekler olur onlara lafım yok. Ama ne idüğü belirsiz, çeteleşmiş, devamlı çoğalan köpekleri imha edeceksin çaresi yok.
Daha geçen gün 2 tane sokak köpeği ben eve yürürken havlayarak arkamdan bir süre takip etti. Harbi köpekleri sakatlamamak için zor tuttum kendimi.
 
Hayvanlara gerçekten sevgisi olan, onları düşünen uyutulmalı der. Çünkü zaten birçoğu mantar hastalık araba kazası açlık gibi şeylerden acı çekerek ölüyor. Barınaklara toplanıp sahiplendirilme kampanyasından sonra ( ki bu yapılırken bas bas bağıran 1 kişi bile evine karabaşı almaz ) kalanların insancıl bir şekilde uyutulması gerekiyor. Köpek bir doğa hayvanı degil, insana muhtaç bir canlıdır. Biz onların doğal yaşantısını çalmadık. Bizimle yaşasınlar diye evrimleştirdik. Doğa da ki köpeklerin hepsi kurttur. Afrika yaban köpekleri dışında.
 
Daha önce de söylediğim gibi. Bu sorunu çözmek için radikal adımlar gerekiyor. Bu adımlar ise sadece hayvanlara yönelik değil, ayrıyeten onların sokakta olmalarına ve üremelerine sebebiyet verenlere karşı olmalı. Devlet bu konuda kimsenin gözünün yaşına bakmamalı.

Devlet ben bu işi beceremiyorum kardeş diyorsa o zaman gitsin Almanya'dan veya İsviçre'den kurs alsın. Gidin bakın adamlar bu konuyu nasıl çözmüş. Ömrüm billah bu iki ülkede de sokak köpeği ile karşılaşmadım.

Çözüm çok. Yeter ki bir şeyler yapmak istesinler.
 
Uyutulmalı tabii ki. Geçelim bu barınaklar yapalım orada mutlu yaşasınlar ayaklarını. 10 milyon köpeği hangi barınağa koyacaksın? Hepimiz biliyoruz, barınakların bile elle tutulur yaşam şartları sağlamadığını. Gelelim kısırlaştırma konusuna, bu iş de bir o kadar zahmetli ve maliyetli olacak. Hatta bir süre boyunca yine ''haycanlarımızla'' yaşayacağız. Yani bu görüş de savunmak için yetersiz kalır. Aklıma takılan şey uyutulacaksa nasıl yapılacağıdır. Umarım kürekle kafalarına vurarak yapmaya çalışan yaratıklar görmek zorunda kalmayız. Bu tür ''barışçıl'' yaklaşımlarla çözülecek noktayı aşalı uzun bir zaman oluyor hem sokak köpekleri konusunda hem de mülteciler konusunda. Mülteci sorununun da öyle otobüse bindirdim gönderdim diyerek çözüleceğine inanmak polyannacılıktan başka bir şey değil.
 
Son düzenleme:
Sokak bi hayvan bişey oluğu zaman bazıları hemen ellerinde pankart ayaklanma çıkarıyor. Köpekler o kadar insanı parçaladı resmen kimsenin gıkı çıkmıyor. HAYVAN SEVERLER toplansın, sokakta başı boş dolaşın köpeklerden 1, 2 olarak evlerine alsınlar bu iş bitsin. Hayvanları, insanların üstünde tutan bazı psikolojisi bozuk insanlar var.
 
Bu gerçekten çok büyük bir sorun. Dün kurstan eve dönerken parktan geçiyordum, 6-7 tane köpek bir kızın üstüne doğru koşmaya başladı. Çığlıklar attılar, ben de oradan uzaklaştım. Ülkede hiçbir canın kıymeti yok maalesef. Ya uyutulmalı, ya da hepsini barınakta toplanması lazım.
 
Uyutulmaması lazım onlar can ve her biri aynı değil. Kaliteli barınaklar yapılıp kısırlaştırıp sahiplendirilmesi gerek hayvan severlerde böyle istiyoruz zaten. Ayrıca yasa dışı hayvan ticaretinin önüne geçilmeli cins köpek ve kedilerin satılması yasaklanmalı.

Direkt uyutup sorunu kokten cozmek varken neden devlet kendine ve bize vergilerle yuk bindirsin ki? Baksan bakilmaz, atsan atilmaz. Fuzuli masraf sadece.

Her biri ayni degil tabii, uyutulmasi gerek derken daha cok cetelesmis tehlikeli kopek tiplerinden bahsediliyor konuda. Uyutulurken aci cekmedikleri icin onlar can gibi argumanlar gecerli olamaz.

Sahiplendirmek mi? Bakteri gibi uruyorlar, hangisine yetiseceksiniz acaba merak ettim.

Yasa disi hayvan ticareti derken neyden bahsettiginizi anlamadim. Eger konu cins hayvanlarin satilmasina karsi olmaya geliyorsa bunu kisitlamanin ne anlami var? Ne olacak yani? Herkes sokak hayvani mi alsin evine?
 
Son düzenleme:
Uyutulmaması lazım onlar can ve her biri aynı değil. Kaliteli barınaklar yapılıp kısırlaştırıp sahiplendirilmesi gerek hayvan severlerde böyle istiyoruz zaten. Ayrıca yasa dışı hayvan ticaretinin önüne geçilmeli cins köpek ve kedilerin satılması yasaklanmalı.

Tamam, hepsini evine alabilirsin ya da kendi paranla veya kredi çekip barınak açıp bakabilirsin. Neden benim vergimle barınak yapılıyor zaten yeterince var, bana ne getirisi olacak bunun? Uyutulmaları daha ucuza geliyor. Zaten Hayvan seversen sokağındaki köpeğin uyutulmasını istemiyorsan alırsın evine bakarsın.

Cins köpek ve kedilerin satılması yasaklanmalı demek nasıl bir saçmalık? Neden kaliteli tür hayvan almamıza karşısınız? Kedileri geçtim onlarda çok fark olmuyor ama köpeklerde oluyor. Evde düzgün durabilecek, ev koşullarına uyum sağlayacak, havlaması çok az cins köpekler varken neden sokaktan almak zorunda bırakılıpta başıma iş açayım? Bu dediğin yasa dışı bir şey de değil isteyen istediğine satar hayvanını üretip. 'Kedi uzanamadığı ciğere mındar dermiş' diye bir atasözü var galiba sen cins hayvanlara ulaşamadığından bunu demişsin. Eminim evinde 1 tane bile kedi ya da köpek beslemiyorsundur.
 

Geri
Yukarı