Sokak köpekleri uyutulmalı mı?

Amerika hakkında dediğin bilgi tamamen yalan. Benim tanıdıklarım var orada birçok cins hayvan satılıyor. Ve düzenli üretimleri yapılıyor.
Havlaması daha az olan ve daha kısık sesle havlayan köpek cinsleri var. Apartmanda yaşıyorsanız hiç kimse sizin köpeğinizin havlamasını çekmek zorunda değil. Benim var cins köpeğim çok nadir havlıyor, havlasa bile kısık sesle havlıyor.

Hastane konusunda sana katılıyorum, ben 1 kereyi geç hiç gitmiyorum devlet hastanesine keşke onlar düşülse bizden.

Bende şu anda 1 tane cins köpek, 1 tane cins kedi, 2 tanede normal sokak kedisi var. Eskiden sattığım cins kedilerim de oldu. Sokaktan alınan hayvanın davranışları ile cins bir hayvanın davranışları arasında çok fark görünüyor, dış görünüşünde dahil. Özellikle kedilerde kişilik olarak fark ediyor bu. Sadece sokak ile cins arasında eğil cins kedi ile cins kedi arasında da çok farklar olabiliyor. Benim sattığım cins kedi ile şu anda elimde olan cins kedi arasında bayağı fark var hem kişilik hem görünüş olarak.

Kedi satıyorum dediğinizde patladım. Zülme ortak oluyorsunuz ayrıca o sattığınız hayvanlar tek bir odada %50 - %70 süs olarak "ay benim de kedim var" tek bir odada hapishane gibi evde kalıyorlar. Damızlık olarak kullandığıniz kedi kaç kere doğum yaptı, sizin zevkiniz ve para kazanmanız için? Bu kedi ne kadar doğumla acı çekmesi ve doğum ağrısı çekmesi gerekiyor?

Eminim sattığınız kedilerin yarısı şiddet ya da bakımsızlıktan sürünüyor. O kedinin sakinliği tamamen kronik hastalıktan ve nefes alma sorunundan kaynaklı. Dünya üzerinde hiçbir kedi sakin değildir, sadece yaşı ilerledikçe daha oturaklı daha az enerjileri olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlike evet, uyutulmalı hepsi.

İnsan, her şeyin üstündedir. Gerekirse sokak hayvanları sistematik biçimde öldürülmelidir.

Hayvanları kesip onların etini yiyen insanoğlunun bu eylemi de yapması garipsenemez.
 
Kedi satıyorum dediğinizde patladım. Zülme ortak oluyorsunuz ayrıca o sattığınız hayvanlar tek bir odada %50 - %70 süs olarak "ay benim de kedim var" tek bir odada hapishane gibi evde kalıyorlar. Damızlık olarak kullandığıniz kedi kaç kere doğum yaptı sizin zevkiniz ve para kazanmanız için bu kedi ne kadar doğumla acı çekmesi ve doğum ağrısı çekmesi gerekiyor. Eminim sattığınız kedilerin yarısı şiddet ya da bakımsızlıktan sürünüyor. O kedinin sakinliği tamamen kronik hastalıktan ve nefes alma sorunundan kaynaklı dünya üzerinde hiçbir kedi sakin değildir sadece yaşı ilerledikçe daha oturaklı daha az enerjileri olur.

Damızlık mı? Koyun mu üretiyoruz ne damızlığı? Doğum yapan kedi 1 kere yaptı onda da 3 tane doğurdu zaten, kedinin masrafları onları sattığım toplam fiyattan 10 kat daha fazlasına geldi bana neyin para kazanmasından bahsediyorsunuz? Ben hayvanların kısırlaştırılmasına karşıyım ondan dolayı arkadaşım istedi diye 1 kere çiftleştirmiştik yavruların 1 tanesini o 2 tanesini ben aldım kalan 2'yi de isteyince ona satmıştım.

Tam olarak nesinden eminsiniz arkadaşım şimdi aldığı 2 kediden 1ine şiddet mi uyguluyor? En son gördüğümde kediler gayet iyi koşullarda yaşıyorlardı üstüne odada falanda kalmıyorlar yattıkları yer salonlarındaydı 2 katlı evleri var ve her odaya istedikleri gibi giriyor. Eminim sizin yaşadığınız koşullardan bile daha iyi koşullarda yaşıyorlardır. Galiba siz bu dediklerinizi kendi kedilerinize yapıyosunuz ki başkaları da yapıyor sanıyorsunuz. 30 tane kediyi sahiplendirmişsiniz bakın bakalım nasıl olsa sokak kedisi diye kaçını geri atmışlar dışarıya sahiplendirdiklerinizden, kaç tanesini düzenli kontrol ediyonuz?
Anneleride 4 ay sonra hasta olup öldü sırf iyleşsin diye ilk başta alırken ödediğimden kat ve kat fazla masraf yaptık neyin kazancını elde ettim ben bu kedilerden tam olarak anlatır mısınız?

1 tane Scottish Fold, 1 tane sokak kedisi, 1 tane de bengal kedisi alın 3ünede 1'er ay bakın, o zaman görürsünüz cinsler arasında ne kadar çok fark olduğunu.

Uyutulmaması lazım onlar can ve her biri aynı değil. Kaliteli barınaklar yapılıp kısırlaştırıp sahiplendirilmesi gerek hayvan severlerde böyle istiyoruz zaten. Ayrıca yasa dışı hayvan ticaretinin önüne geçilmeli cins köpek ve kedilerin satılması yasaklanmalı.

Asıl sizin bu dediğiniz nasıl bir saçmalıktır? Hayvanları kısırlaştırırken onların rızasını alıyor musunuz? Bu mantıkla yetimhaneye verilen çocuklarda kısırlaştırılsın mı yani yada sokakta yaşayan insanlar? Biri sizi zorla alıp kısırlaştırsa daha mı mutlu olurdunuz da siz gidip bir hayvanı kısırlaştırıyorsunuz?
 
Son düzenleme:
Bu çok yönlü düşünülmesi gerek. Niye ben bizim yurttaki kimseye bir zararı olmayan pişmaniyeyi uyutayım? İnsancıl kendini sevdiren köpeğin ne zararı var ? Uyutmaktan başka bi çözüm bulunmalı kardeş.

Barınak sisteminin geliştirilmesi bence gayet mantıklı. Bu hayvanlar kısırlaştırılabilir ama uyutulmasına karşıyım. İlerleyen 10 sene içerisinde zaten sayıları çok çok aza düşer.
10 sene boyunca çocukların resmen köpekler tarafından yenmesi sizce okey yani?
 
Emin ol barındırmam. Oyun altında insanlara saldıran köpekler ve masum olan köpek ve kedilere şiddet uygulayan insanlar uyutmalı. İnsanlara daha beteri yapılabilir ama.
Yani bilmiyorum ama, köpekleri de bu hale getiren şeyin insanlar olduğunu düşünüyorum. Bizim de köyde köpeğimiz var, değil birine saldırmak biri gelince evine kaçıyor. Rottweiler birde. köpekler insanlardan daha sevgiye açık diye düşünüyorum :)
 
Yani bilmiyorum ama, köpekleri de bu hale getiren şeyin insanlar olduğunu düşünüyorum. Bizim de köyde köpeğimiz var, değil birine saldırmak biri gelince evine kaçıyor. Rottweiler birde. köpekler insanlardan daha sevgiye açık diye düşünüyorum :)
Hocam bence de bizde sıkıntı var hocam. Köpeklerin sokakta yaşaması kabul edilecek bir durum değil. Çoğu kışın buz gibi sokaklarda mama bulma ve barınma derdinde. Mama bulamayınca da insanlara yapışıyolar. En doğru çözüm sahiplendirilmeleri veya uyutulmaları, hem onlar için hem de insanlar için yararlı bir durum. Ayrıca köpekler toplatılınca bence ekosisteme pek bir zararı olmaz.
 

Geri
Yukarı