Son 2 ay çalışılarak eşit ağırlıkta ilk 60 bine girilir mi?

Lisede sadece sınavlara çalışmış birisi çok rahat yapabilir bu netleri. Zaten Eylül 2021'den beri düzenli olarak TYT denemesi oluyorum. Neredeyse hepsi sadece Türkçe ve sosyalden geliyor bu netlerin. :D
Hocam sizin temeliniz varmış ben daha kitapları sipariş edicem şu an bakışıyoruz paraya kıyamıyom supplement vs tyt kaynakları :D

Hocam siz geçen gün bana gaz veriyordunuz, Ben çalışmaya başladım ama benim hedef ilk 1m500k altı.
Hedefiniz 1m ise sadece paragraf çözerek de yapabilirsiniz çalışmaya gerek bile yok :D

Hocam sizin temeliniz varmış ben daha kitapları sipariş edicem şu an bakışıyoruz paraya kıyamıyom supplement vs tyt kaynakları :D
Evet hocam az bir şey de olsa var :D

Ben yaparsın veya yapamazsın diye sizin kişisel yorumunuzu sormuyorum tavsiyeniz varsa yazın.

Maalesef TYT'deki netlerim çok düşük. MSÜ kolaydı onda sanırım 70 üstü gelecek. Ama özdebirde 37 net geldi toplamda.
80 net yapan biri olarak benim de Özdebir denemem 56 geldi çok aşırı bir fark yok aslında matematiksel oranda.
MSÜ kolaydı ama daha fazla da yapılabilirdi belki.

Soru dağılımlarına bak konuya göre, hangi konudan çok soru çıkıyorsa en çok o konuya çalış. Eğer son yıllarda sormadığı konu varsa o konulara çalışma. Mesela oturup da uzun uzadıya edebiyat çalışma. En çok çıkan yazarları veya dönemi ezberle geç. Gününün tamamını ders yaparak geçirmen lazım, istersen özel bir matematik hocası tut ayt için, gerekirse ayt matematikten zor konuları ele. Eğer okuduğunu anlamada ve genel kültürün iyiyse tarihte saf bilgilere çalışman yeterli olacaktır mesela. Coğrafya kolay mesela ayt kısmında. Eğer okuduğunu anlamada iyiysen ve son aylarda hayatsız gibi matematik çalışırsan yapabilirsin.

Soru dağılımlarına bak konuya göre, hangi konudan çok soru çıkıyorsa en çok o konuya çalış. Eğer son yıllarda sormadığı konu varsa o konulara çalışma. Mesela oturup da uzun uzadıya edebiyat çalışma. En çok çıkan yazarları veya dönemi ezberle geç. Gününün tamamını ders yaparak geçirmen lazım, istersen özel bir matematik hocası tut ayt için, gerekirse ayt matematikten zor konuları ele. Eğer okuduğunu anlamada ve genel kültürün iyiyse tarihte saf bilgilere çalışman yeterli olacaktır mesela. Coğrafya kolay mesela ayt kısmında. Eğer okuduğunu anlamada iyiysen ve son aylarda hayatsız gibi matematik çalışırsan yapabilirsin.
Evet bazı konuları eliyorum. Genel kültürüm de baya çok iyidir tarihte çok güzel netler yapıyorum oyunlar sağolsun :D

MSÜ kolaydı ama daha fazla da yapılabilirdi belki.
MSÜ kolay değildi bu arada. 2022 TYT'de 74 yaptım, bunda ise 60 civarı gelecek galiba. TYT'de 110 net yapan arkadaşım bile kolay bir sınav değildi diyor. Orta bir sınavdı diyebiliriz.

Arkadaşlar sınava 2 ay kaldı. Ben hayatımda hiç ders çalışmadım bugüne kadar. Sadece okul sınavlarından geçmek için sınavdan 1-2 gün önce çalışırdım, onun dışında hiç derslerime çalışmadım. 40 gün önce falan derslerime çalışma kararı almıştım fakat rahatıma engel olamadım adam akıllı çalışmadım oyun oynadım, sosyal medyada takıldım. Şu an ise TYT matematikte bölme-bölünebilmeye kadar biliyorum. Diğer derslerim 0. Ortalama TYT netlerim 50-55. Sizce bu 2 ay nasıl çalışırsam sınavı kazanabilirim? Hedefim eşit ağırlık alanında ilk 60 bine girmek.
Hocam edebiyat ve matematiğin içinden geçmen lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı