Sonsuza kadar yaşamak mı yoksa bugün ölmek mi?

Hiç ölmeyeceksem her türlü b0ku yerdim, vurulsam falan ölmeyeceğim sonuçta. Banka soyardım, para çalardım.

Bu söylediklerini yapabilmen için bu sonsuz hayat sadece sana verilmesi gerekir. Herkesin ölümsüz olduğu bir dünyada düzen farklı olur. Ne bankaya ne de para çalmana gerek kalmayabilir. Sen illa alışkanlıklarıma devam ederim dersen yaparsın ama bunun adı hırsızlık olmaz.

Bugün ölmeyi isterdim sonsuza kadar yaşamanında bir sonu var fani dünyada yani bir yerden sonra sıkılacaksın ve mutsuz olacaksın ancak öbür tarafta sonsuz mutluluk bizleri bekliyor tabii hak ediyorsak :)

Bir yerden sonra sıkılmaz mısın? Gerçekçı düşün. Bu 2 bin yıl yaşama değil. Sonsuza kadar.

Bu kimsenin deneyim ettiği bir olgu değil. Deneyim ettikten sonra başkalarına anlatabileceği bir şey de değil. Çünkü bunu yapabilmesi için sonuca ulaşması lazım. Sonsuzluk söz konusu olunca ortada bir sonuç olmuyor. Yani demem o ki hayatımızda her şeyin bir sonu var. Bizler de her şeyden belli bir süre sonra sıkılıyoruz. Bence sıkılma sürecinin sonluluk ile bağlantısı var. Dolayısıyla ben sonu olmayan bir şeyin sıkıcı olacağını düşünmüyorum.

Ben cevap vermeyeceğim attığım oy sadece sizin oyunuzu görmek için. Sonsuza kadar yaşama da hiçbir şekilde olmeyeceksiniz 1 milyar yıl ömrü bile olsa dünyanın olmiceksiziniz boyle düşünün.

Şu anki yaşınızda ve su anki durumunuzda kalacak şekilde ama 18 yaşından kucuk iseniz 18 yaşınıza gelene kadar bu ''sonsuz yaşamda'' 18 yaşına kadar gelene kadar buyuyeceksiniz. Ama 18+ isen mesela 30 bu yaşına sonsuza kadar yasacayacaksiniz. Gelir durumunuz soze göre değişir. (Çevrem bu olayı fark etmez mi olayını düşünmeden cevap verin)

Ne kadar sonsuza kiyamet gününe kadar mı yoksa kiyamet olsa bile ölmeyecek miyiz bu aslında biraz dini bir soru ama ben her türlü sonsuz yaşamak derim ki en mantıklısıda o

The Sandman dizisinden bir bölüm geldi aklıma.
Ölümsüzlük isteyen bir adama bunu sağlayan düşler lordu her 100 yılda bir bu adamla aynı mekanda buluşup tekrar yaşamayı isteyip istemediğini sorar. Adam bazı 100 yıllarda zengin, bazılarında fakir, bazılarında sevdiklerini kaybetmiş şekilde düşler lordunun karşısına çıkar fakat her seferinde bir 100 yıl daha yaşamak istediğini söyler.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı