Sosyal'e Eleştiri

Yönetimden memnun musunuz?

• Evet

Oy: 17 21,8%
  • Hayir

Oy: 61 78,2%

• Oy verenlerin toplamı
    78
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sosyaldeki en büyük sorun aslında üyeler ve rütbeliler arasındaki ego savaşı. Bu ego savaşı üyeler arasında da var. İş egoya ve üstünlük kazanma yarışına dönmese her şey daha güzel olacak.

Gece 2'den sonra konular açılmıyor, moderatörler birçok yazım kuralını görmezden geliyor, ya da kontrol etmiyorlar. Ben de 1 ay moderatörlük yaptım ve bana da eleştiri yalanlar oldu. Benim yaptığım zamanda imla hatalarının hepsine ceza versem neredeyse herkes ceza alırdı. Ben ücret yüzünden ve derslerim yuzunden çıktım. Bazi moderatörler cidden çok kasıntı. Görevlerini yanlis kıllanıyorlar. Moderatörlerde değişime gidilmeli. Profesyonel olarak yapabilecek insanlar alınmalı, deneme süresi olmalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
@reptile Konuyu acan ben simdilik buradayım, bizzat.

Su an müsait olmadığımdan dolayı gelen cevaplara cevap vermeyeceğim. Pazartesi ancak dönebilirim, umarım o güne kadar konu kapanmak zorunda kalmaz.

Recep bey ve Ali bey olmasa bu teknoloji dünyasının hiç bir anlamı olmaz. Ben bilgisayar hakkında ki her şeyi burda yani Technopat’da öğrendim en ince ayrıntısına kadar, iyi ki de öğrenmişim şuan tek başıma sistem topluyorum, format atıyorum, yani demek istediğim teknolojinin nimetlerini bizlere bu insanlar öğretti. Adamlar haklı arkadaşlar neredeyse saniye başına konu açılıyor hangi birinle ilgilensinler birazcık onları da anlamak gerekiyor.

2004'lerden bugüne forumlarla iç içeyim ve bir çok yerde zamanında moderatörlükte yaptım.
Mesaj sayısı veya üye eskiliğinden çok kişinin bu alanda ki bilgi birikimi ve vasfı önemlidir.
Ben açıkcası Technopat Sosyalin tasarımında yeniliklere gidilmesi taraftarıyım...

Moderatör hata yapabilir ama bu hatayı bildirdiğimiz zaman hiçbir şekilde umursanmaması ve yeri gelince sansür uygulanması çok yanlış. Eleştiri konusu açıldığı zaman hemen kapatmak yerine bırakın açın üyeler tartışsın baktın iş kavgaya dönecek o zaman kapatırsınız ama anında bir yöneticinin gelip mesajı yazıp konuyu sonsuza kadar mühürlemesi etik değil.

Eskiden yönetim fena değildi ancak son birkaç ayda iyice bozdular. Bence artık kuralların hafifletilmesi gerekiyor.

En sonda yazacağımı başta yazayım. Moderatör alımı şartlarında üyelerin aklında soru işareti bıraktırmayacak maddelerin yeniden düzenlenmesi iyi olur.

Şahsi yorumuma gelirsek eskisi kadar fazla takılmayıp az mesaj yazdığım için sitedeki şikayetler pek ilgimi çekmez oldu. Aklınızdan niye eskisi kadar takılmadığımı merak ediyor olabilirsiniz. Sebebi site ekibi, kurallar vs. alakalı değil. Siteye ilgi alakamın azalmasına sebep üyelerin gitmesi kadar yeni gelen üyelerin kaliteyi azalttığını gözlemliyorum. Siteye bundan sonra belli başlı testler sonucu üye alınmayacağına göre başka ilgi alanlarına yönelin derim.

Bence en büyük sorun samimiyetsizlik ve karşında kimseyi bulamamak. Banlandığımızda konu açmaya bayılmıyoruz. Ama başka ne çaremiz var? Sakın bana ''Bize Ulaşın'' kısmını göstermeyin. 3 yıldır burdayım daha ordan cevap aldığımı hatırlamıyorum.

Ayrıca bazı ''Mod''lar gerçekten çok kasıntı ve itici. İstenirse isim bile verebilirim. Adamların konuya yaklaşımı yazım üslübü falan. İnsan okuduğunda aklında ''Ben modum, ben kralım, babil kulesinde oturuyorum, küçük dağları da ben yarattım.'' havası oluşuyor. Nedir yani, alt tarafı bir mavi tagın var. Senin 30 katın buraya emek vermişiz. Sıkılıp bunaldığımız için ''Konu Dışı''na ağırlık vermişiz. Kalkı ki herkes teknik, donanım bilecek, diye bir şey mi var? 1000 mesajlı modta ki ego 10000 mesajlı adam da yok. Birde akıl verir. Yararlı olun, diye. Sen daha foruma kayıt olmadan ben ''Bilgisayar Toplama'' bölümünü hatim etmiştim. Binlerce mesajımı oraya yazdım. İsteyen açsın baksın.

Ayrıca her eleştiri konusunda modların iş yükü çok anlayış gösterin, denmesini doğru bulmuyorum. Sonuçta ücret alıyorlar. Onlara üzülmemiz gerekmiyor.

İnsanların kaynaşabilmesi için alternatif bölümlerde kuralların daha esnek olması gerektiğini düşünüyorum. Dönüp dolaşıp yazım hataları kurallarına sığınmayın. Ne demek istediğimizi gayet iyi biliyorsunuz. ''Gereksiz mesaj'' konusu mesala. Tam bir saçmalık. Ben modun insafina kalmak zorunda mıyım? 10 sayfa goygoy yapılmış bir konuda gereksiz mesaj cezası yiyoruz. Bu nasıl insiyatifse artık?

Her neyse ben bunları zaten defalarca dile getirdim. Modlardan da ''Beğenmiyorsan defol git'' tarzında çok güzel mesajlarını almıştım. Aslında cevabımı çoktan aldım. Ben buranın değişeceğine inanmıyorum. İyi ve dilek temenniyle olmaz. Mod kadronuzu yenileyin. Bu insanları çekmek zorundaysakta söyleyin diğer insanlar bilsin. Artık benim çok umrumda değil zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…