Sosyal'in bana göre eksi yanları

Yek233

Picopat
Katılım
15 Haziran 2023
Mesajlar
458
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sosyal'in bana göre eksi yanları;
1-Bazı konularda bir doğru cevabın iki defa gelmesi, mükerrer olması, tekrar etmesi.

2-Bazı önerilerde nedeni de verilmesi gerekirken neden verilmeden öneri yapılması. (öneri hakkında birşey lazım olduğu zaman, adama "neden böyle?" diye sormak zorunda kalıyorum.)

3-A ürününün sürekli servis edilmesi. Yeni ürünlere genelde fazla yer verilmez ve gündemde sürekli A ürünü kalır. İkinci tercihlere yer yoktur, çünkü gündemde genelde A ürünü vardır. Ve insanlar sadece bunu önerirler.

4-İnternetten alınacak küçük bir bilgi ile çözülecek sorunun, konu olarak açılması. (Örneğin; "X firmasında iade koşulları nasıl?" sorusu, firmanın kendi sitesine bakılarak da çözülebilecek bir soru.)

5-Bazı kullanıcıların attığı konuların (nasıl oluyor bilmiyorum) peş peşe olması, Sosyal'e ardı ardına konu atılması.

6-Bazen açtığım konulardaki başlıkların doğru olmasına rağmen, moderatörlerin başka birşey kastettiğimi düşünüp başlığı değiştirmesi. (Eksik varsa ekleme yapın, ama başlığı tamamen değiştirmeyin. Ricamdır. :) )

7-Açılan konularda eğer bir defa cevap gelmezse, o konu Sosyal'in derinliklerine boğuluyor. Bir daha kimse cevap vermiyor, veremiyor da.

8-Bir ürün; bir kişiye çok güzel geldiği için her yerde onu savunması, onu önermesi, yeniliklere kapalı ve farklı alternatiflere kapalı olmaları. Kaba bir tabirle, fanboyluk, hayranlık olması.

9-Konu da gerekli açıklamalar ve gerekli kaynaklar kullanıldığı halde, başka birisi tarafından laf dalaşına sürüklenmek. (Argo gibi kötü sözler yasak, ama konu arasında atılan laflar yasak değil.)

10-Atılan raporlarda sadece bir mesajın esas alınması. (Aslında o mesaj bir olayın başlangıcı, ve devamını getirmiş. Ama sadece başlangıcı esas alınıyor, devamı öylece kalıyor ve kuralları ihlal edebiliyor.)

11-Rapor atan kişilerin önemsenmemesi. Bu eksi yan değil, daha çok kişisel bir fikir olacak ama bence rapor atan kişilere bir ödül verilmeli. Moderatör olmasalar da, moderatörlere yardım ediyorlar. Ve ortamın bir nebze daha iyileşmesine yardım ediyorlar.

12-Açılan blogların bazen eksik olması, ve blog niteliğini taşımaması. Bazen kaynak belirtmiyor, veya eksik oluyor. İşte blogların eksik olması, bence sorun yaratıyor.

13-Mizah ve Eğlence kategorisinde yapılan açılan bazı konuların, çok fazla mizah içermesi ve bu yüzden artık yanıltıcı bir bilgi olması. Mizah adı altında yapılan şeyler bir anda yanıltıcı bir bilgiye dönüşebiliyor.

Peki size göre eksi yanları neler?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı