Sosyal'in Eski Tadı Yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arada sizinle fikirleri uyuşmayan birileri ile tartışmak zorunda değilsiniz. Tartışmayı alevlendirmek, kızgın atmak ve bunun gibi şeyleri yapmanıza gerek yok. Belli bir süreden sonra ne ekerseniz onu biçiyorsunuz.
Önerilerin dikkate alınmadığının bir örneği...
Tatil istediğin dönemde ben moderatör bile değildim. Ayrıca gönderme yapmaya gerek yok bunu sana da direkt söyleyebilirim, bir hışımla yaptığın şeyin kararından vazgeçen sendin. Ben sadece üçüncü bir bakış açısı ile seni dışarıdan gören bir üyeyim.

Moderasyon olarak konuda birkaç arkadaşın mesajında şöyle bir ibare geçtiğini gördüm ve açıklığa kavuşturma gereği duyuyorum. Moderatörler olarak ne üyeleri hedef alıyoruz, ne de başka şeyleri.

Buranın özel bir kuruluş. Üyeler tarafından forum için bir öneri yapıldığında emin olun bunun arka planda hesabı, tartısı ve uygunluğu ölçülüyor. Üye bakış açısından problemsiz ve çok güzel olurken, işin arka planında çokça sıkıntıya neden olabilecek öneriler söz konusu.

Eleştiri yapan kimse de şu ana kadar ceza almadı. Moderasyon kadrosunda olmama rağmen benim de çok eleştirdiğim ve ilettiğim durumlar mevcut. Yani kimsenin susturulduğu yok.

Burası bir forum, dolayısıyla herkesin fikrini belirtme özgürlüğü var yanlış bilgilendirme olmadığı sürece. Doğrusunu anlatmak yine diğer üye arkadaşlarımızın görevi.

Ek olarak moderasyon hatalarından da bahsedilmiş. Hepimiz insanız, bir bilgisayar programı olmadığımız için hatalar yapabiliriz. Üyelerimiz bu durumdan rahatsızlarsa ve sorun yaşıyorlarsa hemen aşağıda rapor yazan tuşa basıp bize ulaşabilirler.
Önerilerin dikkate alınmadığının bir örneği...
Peki, önerilerinizi tek tek yazabilir misiniz lütfen?

Tüm konuyu okudum, maalesef öneri babında bir şey göremedim.

Kurallara göre yazıyorsunuz, burası bir forum ve düşüncelerinizi belirtince Silivri görünmüyor.
Silivri görünüyor Enes Bey, görünüyor.

100 yıl vermediği için mi öneri dikkate alınmadı?
Ne alaka?
Bence bu tartışmanın sonu da bi' yere gitmeyecek. Boşuna konuşuyoruz
Doğru bu arada, o yüzden ben bu konu sakinleştiğine göre başka konulara bakmaya devam ediyorum.

Bu mesajım bir öneri niteliğinde zaten Akif Bey. Yorumlayabilirsiniz.

Hayret, hep bana isyancı diye hitap ederdiniz. Neyse.

1) Artan tatsızlıklardan dolayı bilgili üyelerin forumu bırakması. Çölleştiriyor.

2) Yeni üyelerin, eski üyelerin önerilerine saygı duymaması. Adama Casper alınmaz, Monster'ın kasası pek kaliteli değil diyorum, bizi fanboy ilan ediyor.

3) Moderatörler son zamanlarda canımı sıkıyor. Lafım sana değil, belli moderatörlere. Cidden gereksiz konu kitlemeleri mesela. Geçen korsana destek ile alakası olmayan bir konu korsana destek adı altında kitlendi. Sonra farkına varıldı ama neyse. İfade yasağı konusuna hiç bile girmiyorum, artık kaç tane bilgili üyeye ifade yasağı atıldı sayamadım.

4) Önerilerin dikkate alınmaması. Öneri konularında, ''Yönetime iletildi'' denmekte, ancak ben pek icraat göremedim. Şu forumda 4 senede tek adam akıllı gördüğüm büyük değişikliklik, Xenforo oldu.

5) Üyelerin alt sınıf görülmesi. Yönetici arkadaşlar üyelere hep aşağılayıcı hava veriyor.

6) Eleştiri yaptığımızda susturulmaya çalışılması. Eleştirilerimi sunduğumda hep beni susturmaya çalışıyor mod arkadaşlar, yapmayın lütfen.

7) Belli modların, belli üyelere gönderme yapması. Gönderme yapınca değişen bir şey olmuyor. Ben ve kişiler mesajları görüyorlar ve anlıyorlar, gönderme yapmanıza gerek yok.

Kurallara göre yazıyorsunuz, burası bir forum ve düşüncelerinizi belirtince Silivri görünmüyor. Yani buranın sadece "Forum" olduğunu unutup fazla benimsiyorsunuz. Anlamsız. Düşünce özgürlüğünüz var tabii de noktayı falan unutmadan. :D

Kalın taraf genel üyeleri kapsıyor.
Öyle demeyin hocam. Dün gece bir arkadaşın konusunu öne çıkarmak için mesaj yazdım hayrına. Sonra başka biri geldi çözüm önerdi. Sonra onu çözüm diye raporlayınca bana gereksiz mesajdan ban geldi. :D

Silivri değil, SDN gözüküyor. Buradan ban yiyenler orada bir topluluk oluşturdular şu an. :D

Ek olarak moderasyon hatalarından da bahsedilmiş. Hepimiz insanız, bir bilgisayar programı olmadığımız için hatalar yapabiliriz. Üyelerimiz bu durumdan rahatsızlarsa ve sorun yaşıyorlarsa hemen aşağıda rapor yazan tuşa basıp bize ulaşabilirler.
4 Kasım tarihinde başlayıp 4 Aralık’ta bitmesi gereken ifade yasağı cezam 6 Aralık 00:00 olarak gözüküyor. Bu cezayı kim uzattı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Silivri görünüyor Enes Bey, görünüyor.

Ne alaka?

Doğru bu arada, o yüzden ben bu konu sakinleştiğine göre başka konulara bakmaya devam ediyorum.

Bu mesajım bir öneri niteliğinde zaten Akif Bey. Yorumlayabilirsiniz.
Ben orada daha çok sitem görüyorum.

4 Kasım tarihinde başlayıp 4 Aralık’ta bitmesi gereken ifade yasağı cezam 6 Aralık 00:00 olarak gözüküyor. Bu cezayı kim uzattı?
5 Aralık 2020 22.11 gözüküyor. Hatanız var. Cezanız tam 1 ay. Fazlalık yok zira sistem otomatik tanımlıyor süreyi. Bizim uzatma gibi bir müdahalemiz yok, belki daha kısa veririz sadece.

Adı lazım olmayan bir moderatör Caner Uncu'ya gereksiz banlar atıp kendi mesajlarını en iyi cevap olarak seçiyordu.
Umarım artık yapmıyordur kimseye...

Bu tür kişiler bunu ne hakla yapıyor? Bunların cevabını istiyorum. Ve gerçekleri söylediğim için ban istemiyorum.
Yine başladık, akşama biter artık...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı