Spider-Man'ın PC uyarlamasında Türkçe dil desteği bulunmayacak

Dostlar ben bunu politik açıdan farklı konuda yazmıştım. Genel bir Türk karşıtlığı çok takılmayın. Bence artık şu İngilizce işine de ağırlık verin bir dil gerçekten bir insan sözüne örnek çok olay yaşadım. Tabii ki Türkçe de olmalıydı. Dünyada bilinen konuşanı da bir hayli fazla bir dili eklemiyorsan ya oyunu hiç satamıyorsun ya da ajandan buna izin vermiyor.
 
23 dil koy ama Türkçe koyma bu oyuna asla para vermeyeceğim. Türkçe yaması çıkınca yamayı yapanlardan üyelik alacağım veya bağış atacağım.
Bakıyorum da tüm postlarında böyle "Türkçe" diye ağlamışsın. Böyle ağlayacağına ingilizce öğrenseydin, şimdi tüm oyunları rahatlıkla oynuyordun. Zaten 300TL vereceksin oyuna, yani 20USD. Sony senin 20 dolarına mı kalmış? Oyunu 60 dolardan satacak normalde. Sana acımışlar 20 dolara satıyorlar zaten. Bir de ağlıyorsun "Türkçe destek" diye. Kendine saygı duy ve ingilizce öğren.
 
Bakıyorum da tüm postlarında böyle "Türkçe" diye ağlamışsın. Böyle ağlayacağına İngilizce öğrenseydin, şimdi tüm oyunları rahatlıkla oynuyordun. Zaten 300TL vereceksin oyuna, yani 20USD. Sony senin 20 dolarına mı kalmış? Oyunu 60 dolardan satacak normalde. Sana acımışlar 20 dolara satıyorlar zaten. Bir de ağlıyorsun "Türkçe destek" diye. Kendine saygı duy ve İngilizce öğren.

19 Nisan 2015 tarihinde ABD'de hayatını kaybeden prof. Dr. Oktay sinanoğlu, aldığı eğitim, yaşadığı ülkeler ve bildiği diller vesilesiyle, dillerin ve türkçenin yukarıdakisaca değindiğimiz özelliklerine küçük yaşlarda vâkıf olmuştu. Büyük devletlerin siyaset, ekonomi ve teknoloji yanında dillerini de güçlerinin bir parçası olarak kullandıklarını gören prof. Dr. Sinanoğlu, türkçenin de aynı özelliklere sahip olduğu tezinden yola çıkarak asıl çalışma alanı olan kimyanın yanı sıra bir kültür adamı sorumluluğuyla Türkçe ve Türk milleti hakkında da konuşmalar yapmış, kitaplar yazmıştır. Onun sadece türklük ve türkçeyle ilgili kitaplarına bakıldığında, bu konuya ne kadar önem verdiği ortaya çıkar: Türkçe giderse Türkiye gider.
 
Yunanca'nın olup Türkçe'nin olmamasını art niyete bağlıyorum. Birçok Sony yapımında vardı oysa.
Yunanistan'ın para birimi Euro olduğu için 10 milyon kişiden bizden daha fazla para kazanıyorlardır. Yine de 80 milyon nüfuslu bir ülkeye basit bir altyazı bile eklememek ayıptan başka bir şey değil. 699 TL gibi bir fiyat etiketiyle satışa çıkan Modern Warfare 2'de de yok.
 
19 Nisan 2015 tarihinde ABD'de hayatını kaybeden prof. Dr. Oktay sinanoğlu, aldığı eğitim, yaşadığı ülkeler ve bildiği diller vesilesiyle, dillerin ve türkçenin yukarıdakisaca değindiğimiz özelliklerine küçük yaşlarda vâkıf olmuştu. Büyük devletlerin siyaset, ekonomi ve teknoloji yanında dillerini de güçlerinin bir parçası olarak kullandıklarını gören prof. Dr. Sinanoğlu, türkçenin de aynı özelliklere sahip olduğu tezinden yola çıkarak asıl çalışma alanı olan kimyanın yanı sıra bir kültür adamı sorumluluğuyla Türkçe ve Türk milleti hakkında da konuşmalar yapmış, kitaplar yazmıştır. Onun sadece türklük ve türkçeyle ilgili kitaplarına bakıldığında, bu konuya ne kadar önem verdiği ortaya çıkar: Türkçe giderse Türkiye gider. Şimdi çölüne dön.
alaka
 
Yunanistan'ın para birimi Euro olduğu için 10 milyon kişiden bizden daha fazla para kazanıyorlardır. Yine de 80 milyon nüfuslu bir ülkeye basit bir altyazı bile eklememek ayıptan başka bir şey değil. 699 TL gibi bir fiyat etiketiyle satışa çıkan Modern Warfare 2'de de yok.
Para birimi çok önemli değil aslında. 5 elma = 10 armut dersek 5 elma alanla 10 armut alan aynı seviyede olur. Kısaca onların ekonomisi de bizden çok farklı değil, hatta potansiyel alıcı Türkiye'de daha fazla bile olabilir.
 

Geri
Yukarı