Spor programı nasıl?

Ryoka

Centipat
Daha fazla  
Yaklaşık 4 haftadır gidiyorum. Programım şu şekilde:
Pazartesi - göğüs biceps.
Salı- omuz bacak.
Perşembe- sırt triceps.
Cuma- göğüs biceps.
Pazar - sırt triceps.
Her şey de ağırlık arttırdım fakat dumbellar hala 10 kiloda (lateral 7.5) dumbel dışında ağırlıkları iyi sanırım, lat pulldown 55-60 kilo yapabiliyorum, gelişimim fena gitmiyor gibi programım hatalı mı acaba? Hatalıysa önerilerinizi bekliyorum. Ayrıca cardio başlamalı mıyım? Başlarken 82 kiloydum bayağı yağlıydım, şu an 87.5 kiloyum sırtım şekillendi fakat geri kalan yerler çok ta değişmedi gibi. Tabii daha sadece 4 hafta olduğu için normal galiba şimdiden teşekkürler. (sırtımın şu anki halini bırakıyorum bel simidi dediğimiz şey var yağlıyım çünkü hala) Ayrıca bütün hareketlerimi 3 set hepsinde tükeniş şeklinde yapıyorum yanlış mı yapıyorum?

Merhaba Hocam, bence hergün en az 2 bacak hareketi koymalısın testo için. Ayrıca bel ve abdominal çalışmıyorsan onları da eklemelisin. Kardiyo yapıyor musun? Bir de çoğu kişi yapmaz ama esneme hareketleri bence çok önemli daha doğrusu esnekliğini arttırmalısın.

Bunların haricinde diyebileceğim bir şey yok. Programlar kişiye özel olmalı fizyolojiden anlayan bir hocayla yapılmalı.

Merhaba Hocam, bence hergün en az 2 bacak hareketi koymalısın testo için. Ayrıca bel ve abdominal çalışmıyorsan onları da eklemelisin. Kardiyo yapıyor musun? Bir de çoğu kişi yapmaz ama esneme hareketleri bence çok önemli daha doğrusu esnekliğini arttırmalısın.

Bunların haricinde diyebileceğim bir şey yok. Programlar kişiye özel olmalı fizyolojiden anlayan bir hocayla yapılmalı.
Teşekkür ediyorum, önerinizi dikkate alacağım.

Bacak çalışmak uzun vadede testosteron arttırmıyor.

Yaklaşık 4 haftadır gidiyorum. Programım şu şekilde:
Pazartesi - göğüs biceps.
Salı- omuz bacak.
Perşembe- sırt triceps.
Cuma- göğüs biceps.
Pazar - sırt triceps.
Her şey de ağırlık arttırdım fakat dumbellar hala 10 kiloda (lateral 7.5) dumbel dışında ağırlıkları iyi sanırım, lat pulldown 55-60 kilo yapabiliyorum, gelişimim fena gitmiyor gibi programım hatalı mı acaba? Hatalıysa önerilerinizi bekliyorum. Ayrıca cardio başlamalı mıyım? Başlarken 82 kiloydum bayağı yağlıydım, şu an 87.5 kiloyum sırtım şekillendi fakat geri kalan yerler çok ta değişmedi gibi. Tabii daha sadece 4 hafta olduğu için normal galiba şimdiden teşekkürler. (sırtımın şu anki halini bırakıyorum bel simidi dediğimiz şey var yağlıyım çünkü hala) Ayrıca bütün hareketlerimi 3 set hepsinde tükeniş şeklinde yapıyorum yanlış mı yapıyorum?
Tam programın ne? Hareketler v.s.
3 set tükenişten ziyade cepte 1-2 tekrar bırakmak daha iyi olur. Hareket sayısı fazlaysa toparlanma sıkıntıya girer.

Tam programın ne? Hareketler vs.
3 set tükenişten ziyade cepte 1-2 tekrar bırakmak daha iyi olur. Hareket sayısı fazlaysa toparlanma sıkıntıya girer.

Mesela bir göğüs- bicecps gününde şunları yapıyorum:
Dumbell bench press
Machine chest fly
Incline dumbell bench press

Biceps için:
EZ Barbell curl
Cable biceps curl
Prearcher curl

Mesela bir göğüs- bicecps gününde şunları yapıyorum:
Dumbell bench press
Machine chest fly
Incline dumbell bench press

Biceps için:
EZ Barbell curl
Cable biceps curl
Prearcher curl
Barbell curl ya da cable curl çıkarılabilir. Fazla. Biceps en kolay hasar alan ve geç toparlanan bölgelerden. Diğer günlerin programları ne?

Omuz günü:
Lateral raise
Overhead press( makine olan)

Sırt-triceps günü:
Lat pulldown
Seated cable rows
Triceps rope pushdown
Triceps extension

Kardiyo ekleyeyim mi? yahut programımda sıkıntı var mı?

Tam programın ne? Hareketler v.s.
Elbette hormon salgısı uzun vadeli değil fakat antrenman sonrasındaki süreçte salınım gösteren testostoron kas onarımında, yağ yakımında rol oynar. Her türlü çalışılması gerektiğini düşünüyorum.

Hocam göğüs-biceps ve sırt-triceps yerine; göğüs-triceps & sırt-biceps yapabilirsin. Çünkü bazı göğüs hareketlerinde triceps de çalışıyor, sırt hareketlerinde biceps de çalışıyor, destekleyen kaslardan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı