Spora başlamak için neler gerekli?

qveraa

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, 14 yaşındayım. Yaşıma göre kilom birazcık fazla. Spora başlamayı düşünüyorum. Neler almalıyım, neler yemeliyim, kreatin ve protein tozu kullanmalı mıyım? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Kreatin protein tozu vb şeyleri şu an için aklından bile geçirme. Bol yürüyüş, bol su, şekerli gıdaları ve karbonhidrat içerikli en basitinden ekmeği azaltırsan çok kısa sürede kilo vermeye başlarsın o yaşta.

Ve tabii en başında dirayet ve azim en önemlisi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sporu sağlık için güçlü ve zinde olmak için yap. Kreatin body building sporu için gereklidir. Ancak body building önermiyorum. Bunun yerine düzenli ağırlık idmanları, kalistenik idmanlar daha yararlı olacaktır. Protein tozuna vereceğin parayla tavuk al en azından karnın doyar. Tavsiye ettiğim besinler: Başta yulaf, süt yeşillikler lifli gıdalar, tarçın acı biber. Kahveyi abartma ilerde ciddi kalp sorunları yaşayabilirsin.

Merhaba, 14 yaşındayım. Yaşıma göre kilom birazcık fazla. Spora başlamayı düşünüyorum. Neler almalıyım, neler yemeliyim, kreatin ve protein tozu kullanmalı mıyım? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Hocam öyle şeyler kullanmayın daha yaşınız çok küçük bir diyetisyene gidin o size bir diyet listesi verecek bir de günde 2 saat yürüyüş yap gibi şeyler önerecektir ben kendim gitmiştim 11 kilo vermiştim 4-5 ayda 4-5 ay için az doktorda öyle söylemişti ben diyete tam uymamıştım ama pişmanım bıraktığım için. 15 yaşımda gitmiştim bende yani 3 yıl önce.

Gardaşım gerçekten estetik olmak istiyorsan kendine bir program hazırla haftada 5 gün git göhüs, biceps, triceps, sırt, omuz, bacak diye 2 günde 1'de kardio yaparsın, program olmadan olmaz hatta istersen bir program verebilirim sana.
Yalnız şunu bilki bu sporda azim ve disiplin en önemlisi çünkü bu zamana kadar benimle beraber spor yapmak isteyen arkadaşlarım oldu hepsi 1 ay bile olmadan dayanamayıp bıraktılar ancak eğer 1. ayı tamamen disiplinle tamamlarsan sonrası kendiliğinden gelir çünkü bünye artık alışır.
Zayıflama işine gelince spor yaptıkça iştahın artacak o iştahı tutamazsan kilo almaya devam edersin diyet zayıflamak için kesinlikle şart aksi takdirde kilo veremezsin eğer diyet programı istersen araştır ve bir diyet hazırla ve bu işe spor yapmasan dahi başla.
Supplement için ise supplementleri genelde spora ilk başlayanlar antrenman yerine kendilerini sadece supplement kullanarak gelişme kat edeceklerini sanarlar ama supplement bu işin sadece %10'lık kıs mıdır, sadece kreatin al diğerlerini almanada hiç gerek yok zaten öyle aşırıda bir etkisi olmaz.
Eğer doğru yolda gidersen yaparsın ama 14 yaşındayken zor yani o yaşlarda diyet spor bunlar sıkıcı ve ağır gelebilir sana testosteron seviyende çok düşük ama zayıflama konusunda her türlü başarılı olursun disiplinle.

Kardeşim doktor. Kreatin'i bilmiyorum ama protein Tozu'nun ise ciddi bir yan etkisi yok, kullanabilirsin.

Kreatin de zararlı demişti diye hatırlıyorum. Ama sadece testosteron türevleri zararlıymış.

Gardaşım supplementlerin hiçbiri doğru şekilde kullanıldığı sürece hiçbir sıkıntı çıkarmaz her supplementi denemiş biri olarak söylüyorum kan testide verdim hiçbir sıkıntı yok hatta doktorum daha fazla kullanabileceğimide söyledi.
Sadece şunu bilinki testosteron, büyüme hormonlarını bozan şeylerden ve pre-workout gibi kalp ritminini bozan şeylerden uzak durun çok zararlı çıkarsınız.

14 yaşındasın sana vücut geliştirme yerine Kick boks/Muay thai tarzı sporlar veya bulunduğun yerde imkan varsa kürek/yelken gibi sporlar öneririm.

Aynen öyle en azından başında hoca olacak full disiplin devam edersin.

Gardaşım supplementlerin hiçbiri doğru şekilde kullanıldığı sürece hiçbir sıkıntı çıkarmaz her supplementi denemiş biri olarak söylüyorum kan testide verdim hiçbir sıkıntı yok hatta doktorum daha fazla kullanabileceğimide söyledi.
Sadece şunu bilinki testosteron, büyüme hormonlarını bozan şeylerden ve pre-workout gibi kalp ritminini bozan şeylerden uzak durun çok zararlı çıkarsınız.

Aynen öyle en azından başında hoca olacak full disiplin devam edersin.

Sosyal çevre, disiplin ve günlük hayata karşı çok faydalı sporlar dövüş sporlarını sadece kavga olarak görmemek lazım çok iyi bir disiplin ve sağlam bir vücut kazandırıyor keza kürek yelken gibi sporlar da öyle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı