Gardaşım gerçekten estetik olmak istiyorsan kendine bir program hazırla haftada 5 gün git göhüs, biceps, triceps, sırt, omuz, bacak diye 2 günde 1'de kardio yaparsın, program olmadan olmaz hatta istersen bir program verebilirim sana.
Yalnız şunu bilki bu sporda azim ve disiplin en önemlisi çünkü bu zamana kadar benimle beraber spor yapmak isteyen arkadaşlarım oldu hepsi 1 ay bile olmadan dayanamayıp bıraktılar ancak eğer 1. ayı tamamen disiplinle tamamlarsan sonrası kendiliğinden gelir çünkü bünye artık alışır.
Zayıflama işine gelince spor yaptıkça iştahın artacak o iştahı tutamazsan kilo almaya devam edersin diyet zayıflamak için kesinlikle şart aksi takdirde kilo veremezsin eğer diyet programı istersen araştır ve bir diyet hazırla ve bu işe spor yapmasan dahi başla.
Supplement için ise supplementleri genelde spora ilk başlayanlar antrenman yerine kendilerini sadece supplement kullanarak gelişme kat edeceklerini sanarlar ama supplement bu işin sadece %10'lık kıs mıdır, sadece kreatin al diğerlerini almanada hiç gerek yok zaten öyle aşırıda bir etkisi olmaz.
Eğer doğru yolda gidersen yaparsın ama 14 yaşındayken zor yani o yaşlarda diyet spor bunlar sıkıcı ve ağır gelebilir sana testosteron seviyende çok düşük ama zayıflama konusunda her türlü başarılı olursun disiplinle.