Spora başlamak için neler gerekli?

Yıllar önce spor eşliğinde kreatin ve protein tozu kullanmıştım.
1-2 ay önce bir scooter kazası geçirdim, genel bir kan tahlili ve bir takım testler yaptılar.
Scooter kazasıyla hiç alakası olmamasına rağmen doktor kadın beni "böbreklerin benim yaşlı babamınkilerden daha kötü! Sakın bir daha protein tozu içme!" diyerek azarladı.

Aklında bulunsun kardeşim, kas yapıp kızlara hava atacağım diye sağlığını ateşe atma.
Doğal yollardan et-yumurta-muz gibi besinler tüket. Onlara paran yetmiyorsa da yapma, kolların biraz daha zayıf kalsın ama protein tozuna bulaşma.

Yani usta ben sizi anlayamıyorum yıllar önce kullandım diyorsun ki zaten uzun süre kullanmadığın belli şimdi yeni kan testi vermişsin ve bunu da kreatine protein tozuna bağlamışsın haa ama eğer ki halen daha kullanıyorsan demek ki vücudun zaten yeteri kadar kreatin üretiyor sen dışarıdan fazla alıyorsun ya da sen yanlış kullanıyorsun sporcular bilirki 1 ay kreatin kullanıp 2 hafta ara vermek en sağlıklısıdır ben her 3 ayda 1 kan testi veririm referans aralıklarım gayet iyi çıkıyor hatta doktorum dozajlarımı artırabileceğimi bile söylüyor insanlara yanlış bilgi vermeyin foruma komple 7 8 ay spor yapan belki de onu bile yapmayan göbeği göhüs kasından daha önde duran insanlar yığılmış Allah aşkına bilmediğiniz konularda yanlış yönlendirme yapmayın siz testosteron iğnesi kullanmıyorsun kreatin kullanıyorsun yahu.

Yani usta ben sizi anlayamıyorum yıllar önce kullandım diyorsun ki zaten uzun süre kullanmadığın belli şimdi yeni kan testi vermişsin ve bunu da kreatine protein tozuna bağlamışsın haa ama eğer ki halen daha kullanıyorsan demek ki vücudun zaten yeteri kadar kreatin üretiyor sen dışarıdan fazla alıyorsun ya da sen yanlış kullanıyorsun sporcular bilirki 1 ay kreatin kullanıp 2 hafta ara vermek en sağlıklısıdır ben her 3 ayda 1 kan testi veririm referans aralıklarım gayet iyi çıkıyor hatta doktorum dozajlarımı artırabileceğimi bile söylüyor insanlara yanlış bilgi vermeyin foruma komple 7 8 ay spor yapan belki de onu bile yapmayan göbeği göhüs kasından daha önde duran insanlar yığılmış Allah aşkına bilmediğiniz konularda yanlış yönlendirme yapmayın siz testosteron iğnesi kullanmıyorsun kreatin kullanıyorsun yahu.
Hocam kimi anlarsın kimi anlamazsın bilmem de, bunu toza bağlayan ben değilim. Doktor bana direkt "Geçmişte protein tozu kullandın mı?" diye sordu. Yıllar önce kullandığımı söyleyince ondan kaynaklı böbreklerde ciddi hasar oluştuğunu ve bir daha asla kullanmamam gerektiğini söyledi.

Eğer doktordan daha iyi biliyorsan, devam et.

kardeşim spor geçmişi biri olarak paketli gıdalardan uzak durmak zorundasın şeker ve kızartma yemekleri fazla yağlı yemekler bunlardan kaçın tempolu yürüyüş veya bütçen varsa yakınlardaki belediye spor tesisine kaydolabilirsin orda hoca seni yönlendirir zaten kardiyo ve diyet yapmadan kilo vermen zor yani (kalori açığı oluşturma) dediğimiz şeyi yapman lazım kalori açığı oluşturman için yaşın çok müsait bünyen hızlı kolay kilo verebilirsin ama yediğine içtiğine dikkat etmen lazım kola gibi asitli içecek ve çikolata dondurma cips gibi paketli gıdaları tamamen terk etmen gerek zamanla bitter çikolata eser miktarda tüketebilirsin sorun yok.

Hocam kimi anlarsın kimi anlamazsın bilmem de, bunu toza bağlayan ben değilim. Doktor bana direkt "Geçmişte protein tozu kullandın mı?" diye sordu. Yıllar önce kullandığımı söyleyince ondan kaynaklı böbreklerde ciddi hasar oluştuğunu ve bir daha asla kullanmamam gerektiğini söyledi.

Benim kardeşim de uzun süre 5 yıl kadar protein tozu kullandı. Sürekli böbrek fonksiyonları kötü çıkmaya başlayınca bıraktı. Bu demek değildir ki protein tozu zararlı, her şeyin fazlası zarardır.

Hocam kimi anlarsın kimi anlamazsın bilmem de, bunu toza bağlayan ben değilim. Doktor bana direkt "geçmişte protein tozu kullandın mı?" diye sordu. Yıllar önce kullandığımı söyleyince ondan kaynaklı böbreklerde ciddi hasar oluştuğunu ve bir daha asla kullanmamam gerektiğini söyledi.

Eğer sende kimsede bir sıkıntı çıkarmayan şeyi kullanıp bir sıkıntı yaşadıysan bu kullanıma bağlı bir şeydir ya da zaten vücudunda yeteri kadar vardır sen fazlasını dışarıdan alıyorsundur unutmayınki vücudumuzun ihtiyacı var ise kullanmalıyız.

Kilon fazlaysa spor yaparsin kalori acigi olusturursun sen body Build yapma olayini sormussun kasta agirliktir yag kaybederken kas kazanirsan kilon istedigin miktarda azalmaz.
Kimsenin derdinin kilo olduğunu zannetmiyorum. Fitlik ve incelik ana amaçtır. Sağlık açısından da zararlı olan daha yüksek hacimli olan yağ dokularıdır. Ama ne var vücut dışı kahverengi yağ dokusu ayarında olursa hiç olmamasına göre daha sağlıklıdır. Demiyorum ki genel iç yağlanma iyidir. Bütün sistemi çökertebilir.

Gardaşım gerçekten estetik olmak istiyorsan kendine bir program hazırla haftada 5 gün git göhüs, biceps, triceps, sırt, omuz, bacak diye 2 günde 1'de kardio yaparsın, program olmadan olmaz hatta istersen bir program verebilirim sana.
Yalnız şunu bilki bu sporda azim ve disiplin en önemlisi çünkü bu zamana kadar benimle beraber spor yapmak isteyen arkadaşlarım oldu hepsi 1 ay bile olmadan dayanamayıp bıraktılar ancak eğer 1. ayı tamamen disiplinle tamamlarsan sonrası kendiliğinden gelir çünkü bünye artık alışır.
Zayıflama işine gelince spor yaptıkça iştahın artacak o iştahı tutamazsan kilo almaya devam edersin diyet zayıflamak için kesinlikle şart aksi takdirde kilo veremezsin eğer diyet programı istersen araştır ve bir diyet hazırla ve bu işe spor yapmasan dahi başla.
Supplement için ise supplementleri genelde spora ilk başlayanlar antrenman yerine kendilerini sadece supplement kullanarak gelişme kat edeceklerini sanarlar ama supplement bu işin sadece %10'lık kıs mıdır, sadece kreatin al diğerlerini almanada hiç gerek yok zaten öyle aşırıda bir etkisi olmaz.
Eğer doğru yolda gidersen yaparsın ama 14 yaşındayken zor yani o yaşlarda diyet spor bunlar sıkıcı ve ağır gelebilir sana testosteron seviyende çok düşük ama zayıflama konusunda her türlü başarılı olursun disiplinle.
Bir çoğunuzu dikkate alarak ilk önce evde birazcık kilo verip ardından spor salonuna geçmeyi düşündüm,zaten hazırda calisthenics yapan bir arkadaşım var ve o da uzun süredir yapıyor ondan da yardım alacağım ilerleyen zamanlarda ise,doktor kontrollerinde vs vs protein tozu,creatin kullanmalı mıyım yada neler yemeliyim konusunda daha fazla bilgi alırım böylelikle aklımda soru işareti kalmaz,ayrıca araştırmalarıma göre de birçok doktor da bunu dile getirmiş dozu fazla kaçmadığı sürece yada gerekmediği zaman kullanılmadığı sürece bir zararı yaş farketmeksizin zararı yokmuş.Herkese İlgisi Ve Tavsiyeleri İçin Çok Teşekkür Ederim.

İyi Forumlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı