Spora başlamak için öneri

Sweashy

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: A520M Pro
PSU:EVEREST Dusk Peak 600W
CPU: Ryzen 5 5500
GPU: RTX 4060 8 GB
RAM: 16 GB 3200 MHz
DEPOLAMA:512 GB M.2 SSD
MONİTÖR:Gamebooster 2717FF 165 Hz Benq 60 Hz
Merhaba efendim.
Başlıktan gördüğünüz üzere spora başlayacağım hatta evde başladım "ev egzersizleri" adlı uygulamayla. Ancak yapmam gereken asıl şeyler veya ekstra şeyler var mı ya da nasıl bir beslenme düzenim olması lazım bu konularda hiçbir bilgim yok. Her şey sıfır. Salağa anlatır gibi anlatan, bir beslenme ve ne yapılırsa iyi olur veren bir video, kanal veya aramızdan birisi var mı? Aramızdan birisi varsa okul da var onu düşünerek öneriler yaparsa sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. (boy ve kilo ortalama:1.70 cm 67 kg)

Kas yapmak mı istiyorsun? Kilo almak mı istiyorsun? Kilo vermek mi istiyorsun? Genel olarak amacın nedir?

Önce kilo vermek ve göbekten kurtulmak ardından kas yapmak.

Merhaba efendim.
Başlıktan gördüğünüz üzere spora başlayacağım hatta evde başladım "ev egzersizleri" adlı uygulamayla. Ancak yapmam gereken asıl şeyler veya ekstra şeyler var mı ya da nasıl bir beslenme düzenim olması lazım bu konularda hiçbir bilgim yok. Her şey sıfır. Salağa anlatır gibi anlatan, bir beslenme ve ne yapılırsa iyi olur veren bir video, kanal veya aramızdan birisi var mı? Aramızdan birisi varsa okul da var onu düşünerek öneriler yaparsa sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. (boy ve kilo ortalama:1.70 cm 67 kg)
Ne yapmak istiyorsunuz belirtmemişsiniz ki? Kas kütlesi mi koymak istiyorsun, zayıflamak mı istiyorsun , kondisyon mu arttıracaksın ne için spor yapıyorsun?

Hocam düzenli tavuk alacak kuruşum yok diyorsanız protein tozu şart. Kas yaptığınızıda besin gereği artacak bir yandan kardiyo yapmaya özen göstermeniz lazım.

Ne yapmak istiyorsunuz belirtmemişsiniz ki? Kas kütlesi mi koymak istiyorsun, zayıflamak mı istiyorsun, kondisyon mu arttıracaksın ne için spor yapıyorsun?

Unutmuşum kral birini cevapta daha yazdım önce kilo vermek ve göbekten kurtulmak ardından kas yapmak.

Önce kilo vermek istiyorsanız diyet yapacaksınız, sonra kas. Başlarda protein tozu gibi şeylere gerek yok, normal beslenmenizin protein oranını ve kalori oranını hesaplayın. Eğer yaktığınız kalori ve protein oranından düşükse takviye yapın. Zaten başlarda çok zorlayıcı egzersizler yapmamalısınız, her şey zamanla.

Önce kilo vermek ve göbekten kurtulmak ardından kas yapmak.
Kilo vermek istiyorsan kalori açığı oluşturucaksın diyete sadık kalmak en önemlisi kalori açığı oluşturmadığın sürece istersen 4 saat spor yap hiç zayıflamazsın. Kas yapmak istiyorsan da proteini bol alıcaksın kalori ihtiyacını karşılayacaksın Kasların gelişimi için kasların yapabileceği potansiyelin ötesine zorlaman lazım yani bir nevi yapamayana kadar devam edip veya ona yaklaşıp zaman geçtikçe "proggessive overload" yapman gerekli sadece bir yazıda herşey açıklanmaz sizinde araştırmanız lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı