SSD vs HDD

Hangisini alırsınız?

• Oy verenlerin toplamı
    76
Param vardı, oyunlar hızlı yüklensin istedim ve aldım. Bunda tartışılacak birşey yok.
SSD alınmaz demedim alınacak ise HDD almak daha mantıklı dedim tabi ki oyun için ise.
Render için filan ise daima SSD fakat oyun için değil.
Bu arada o sistemle neden win XP kullanıyorsun?

Anket yanlış olmuş bence aynı bugatti mi lambo mu gibi birşey olmuş.
4TB HDD mi 120 GB SSD mi olacak o.
480 GB SSD ile 1 TB HDD fiyatları neredeyse aynı. Büyük ihtimal bu sebeple açmış arkadaş anketi. Dediğim gibi kime ne kadar alan yeter kullanıcının kendisine kalmış. HDD'yi Şahin'e benzetmek daha mantıklı olur 😁. Sondaki dediğinizi tam anlamadım. İroniyse kale almayın.

Hiç SSD kullandın mı? Kullanmadıysan bi dene sonra hala HDD kullanmak isteyecek misin bir gör istersen.
SSD kullandım fakat şu 13 yıllıkta değil. Herşey oldukça hızlı açılıyor fakat sadece hızlı açılıyor.
480 GB SSD ile 1 TB HDD fiyatları neredeyse aynı. Büyük ihtimal bu sebeple açmış arkadaş anketi. Dediğim gibi kime ne kadar alan yeter kullanıcının kendisine kalmış. HDD'yi Şahin'e benzetmek daha mantıklı olur 😁. Sondaki dediğinizi tam anlamadım. İroniyse kale almayın.
Hayır fiyatları hemen hemen aynı değil SSD 5 kat daha pahallı o yüzden öyle bir benzetme yapayım dedim :D. yani sen intel pentium e2180 mi tercih edersin yoksa ryzen5 1600 mü gibi birşey ryzen 5 1600 dediğin anda al sana AMD , İNTEL den daha iyi oluyor gibi birşey neyse sen anladın :).

SSD kullandım fakat şu 13 yıllıkta değil. Herşey oldukça hızlı açılıyor fakat sadece hızlı açılıyor.

Amacı da bu zaten. Cihaz hızlı açılıp kapanıyor. Programlar hızlı. Ayrıca oyunlar yükleme süreleri kısalıyor en önemlilerinden biri de bu. HDD tabiki hala ucuz ve önemli bir seçenek. Ama en azından işletim sistemi, sık kullanılan programlar ve bir iki oyun için 250 GB bir SSD lazım bence.

Amacı da bu zaten. Cihaz hızlı açılıp kapanıyor. Programlar hızlı. Ayrıca oyunlar yükleme süreleri kısalıyor en önemlilerinden biri de bu. HDD tabiki hala ucuz ve önemli bir seçenek. Ama en azından işletim sistemi, sık kullanılan programlar ve bir iki oyun için 250 GB bir SSD lazım bence.
250 GB SSD ye vereceğin para ile 250 GB lik HDD al kalan parayla gez dolaş eğlen hatta ondan da kalan ile termal macun filan al :). HDD bakımı filan yapıldıkça SSD ile arasında pek ağır fark yok gibi.
XP kullanmıyorum, telefondan giriş yapıyorum.
Telefonun işletim sistemi XP mi?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı