Stabil Olan Linux Dağıtımı Tavsiyesi

Şaka mısın ? Ben daha 1 kere bile kod yazarak ekran kartı kurmadım. Hemen hemen her linux dağıtımının driver bulan uygulamaları var. Kendi içerisinde geliyor. Sana oradan açık kaynak kodlu mu yoksa orjinal driverımı yüklemek istediğini soruyor.Sonuçta bu bir sıradan kullanım değil değil mi? İnsan her gün driver yüklemiyor.
Anlaşılan Linux dağıtımları hakkında hiçbir fikrin yok, Windows'a devam...
 
Linux dağıtımı güncel olmayan ekran kartı sürücüsü bulduğu için kendi sitesinden indirip en güncelini kurmam gerekiyor. Ayrıca Linux dağıtımlarının yazı fontları hoşuma gitmiyor. Mesela sanal makinede Linux kurdum misafir eklentisini yüklerken çok zorlandım yüklemem için illa kod yazacakmışım, bazı kurulumlar için kod yazmak gerekiyor. OS X kurarım daha iyi.
 
Son düzenleme:
Seninde dediğin gibi o sanal makine... Font seçiminde de serbestsin. İstediğin fontu kullanabilirsin.
 
Şimdi Fedora Linux kurdum. Ekran kartı sürücüsünü yüklemek tam bir işkence, ve ben de yükleyemedim. Recep Baltaş boşuna söylememiş. "Linux, ancak zamanınızın bir değeri yoksa bedavadır." - Jamie Zawinski
Konu geç kaldım :), siz Fedora'yı kurmuşsunuz bile (Keşke Debian veya başka bir tamamen özgür işletim sistemi kursaydınız.). Bu arada GNU/Linux evet biraz uğraştırır ama kurulumunun her adımını ne yaptığınızı bilerek yaptığınız bir işletim sistemiyle sizin için (!) heeer ayarı yapılmış olarak gelen bir işletim sisteminin güvenliği karşılaştırılamaz bile. Dolayısıyla uğraşın :D. Hiç araştırmadım ama Lifehacker'da Windows 10'un varsayılan ayarlarını nasıl sizi büyük biraderin kem gözlerinden uzak tutacak şekilde yapacağınızı anlatan bir makale vardı, umarım tarif edebilmişimdir. Birkaç tıkla kuruluma nasıl güvenebilirsiniz? Neyse lafı fazla uzattım GNU/Linux ister kullanması güç olsun isterse hiç kararlı olmasın ne bileyim iki kullanınca çöksün (Bu arada GNU/Linux diğerlerinden çok daha kararlıdır, hızlıdır, güvenlidir çünkü kodunun üzerinde pek çok göz vardır.) özgür yazılım olduğu için şükeladır zaten. Aynı videoya link vermekten ve aynı lafı tekrar etmekten sıkıldım fakat özgürlüsünden yazılım hakkında aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz. https://audio-video.gnu.org/video/richard_stallman_speech_2001-01-07.ogg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Linux'u geliştirseler herkes Linux kullanır. Linux bana göre tam bir işkence. Örneğin arayüzü başarılı değil, ekran kartı sürücüsü yüklemek işkence, illa kod yazacaksın. Linux'u işlevsel olarak geliştiriyorlar görsel arayüz için değil, benim için görsel arayüzde önemlidir.
 
Uygun donanım ile kullanırsan, gayet stabil çalışıyor sistem.
AMD ekran kartın varsa, xorg performansı çok iyi değil, hantal çalışıyor.
Intel veya Nvidia tabanlı sistemin varsa, yağ gibi akıyor sistem.
 
Linux bilen için işkence falan değildir. Bir zamanlar Windows'u gördüğünüzde mouse ile işaretçiyi hareket ettirirken bile afallıyordunuz. Kısayol , dosya vs kavramları zar zor gelişti insanlarda. Zamanla alıştınız. Windows kurallarına alıştığınız için bazı şeyler zor geliyor. Unutmayın ki Linux Windows değildir.
 

Geri
Yukarı