Linux'a ilk defa başlayacak olanlar Arch ile ya da Fedora ile başlamamalı. Çünkü Windows'ta her şey kolayken hiç alışık olmadıkları bir arayüze, komut satırına ve diğer öğelere geçince afallıyorlar. Ubuntu ya da Linux Mint ile başlarlarsa daha iyi. Eğer gerçekten bir "linux person" olacaksa zaten farklı dağıtımlara geçecektir.
"linux person" kısmına katılmıyorum açıkçası. 12 senedir Linux kullanan birisi olarak, şu anda en iyi dağıtımların Ubuntu ve türevleri olduğunu düşünüyorum. Yani Arch ne kadar özelleştirilebiliyorsa, Ubuntu da aynı oranda özelleştirilebilir. Elbette farklı dağıtımlar denenebilir fakat doğrudan üretime odaklanan insanlar sürekli dağıtım değiştirmek yerine kararlılık ararlar.
Ki bu bağlamda, Ubuntu'yu geliştiren koca bir ekip var ve bu insanların hepsi "linux people"![]()
Ubuntu verileri Amazon'a iletmese keşke, bu her ne kadar engellenebilir olsa da kullanıcıya bunu yaptıktan sonra GWX'i getiren Windows'dan ne farkın olur. Elbette başarılı Linux kullanıcıları kendine Ubuntu'yu seçebilir ancak bence verileri ileten bir dağıtım "linux person"ları hakketmiyordur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.