Starbucks kahvesiyle gezince elit olduğunu sanmak

Sanırım bu genç arkadasin ne demek istediğini anlamadınız.

Büyük bir ihtimal ile bu yerden oturup kahve içince ya da alıp elinde gezdirince bir havalara giriyorlar. Kimse kimin nerede kahve içeceğini nerede oturacağını karışamaz. Ama bende görüyorum 3 kurusun hesabını yapıp dışarıda bir mekana bara kahveye oturunca kendilerini lord zannedenler var. Garsona afra tafralar vs.

Orası öyle zaten ama bütün herkesi oradan kahve içenleri bir tutmamak lazım. Ben genelde çoğu yeri tercih ediyorum. Özellikle kampanya vs gibi avantaja sahip yerleri. Bir mesajı da silindi, hakaret içeren bir kelime vardı.

Ne peki? Bunca zamandır ne içiyormuşum ben?
Su şeker çok az miktar kahve tanecikleri. Ciddi manada söylüyorum filtre kahveyi bir gün için ilk başta acı gelecektir ama saf kahve odur.

Kardeşim bi salın bizi artık ya. Avrupa'yı sevince modern olduğumuzu zannetmiyoruz, Starbucks'tan kahve alınca da elit hissetmiyoruz, kurban olayım bırakın bizi artık yeter. Bu eziklik psikolojisinden, daha doğrusu aşağılık kompleksinden başka bir şey değildir gerçekten bıktım artık.

Bırakın artık insanları yargılamayı, parası olan içer, canı isteyen içer. Kendi hayatınızda işiniz mi yok da başkalarını eleştiriyorsunuz? Elit hissederse hissetsin, size zararı mı var? Elit olduğunu sanıyormuş. Sansın ya da sanmasın, sana dokunan bir durum mu var?

1.5 sene önce Tchibo'da çalışırken, akşam iş çıkışı bir bardak filtre kahve alıp durağa kadar yürümek keyfimdi. Elinde kahve ile yürüyenlere fazla anlam yüklememek lazım, belki de hava atıyor diye düşündüğünüz kişi sadece kahvesini içerek yürüyordur ve söylediklerin aklının ucundan bile geçmiyordur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı