Steam envanterim soyuldu

Mail adresi değiştiğimizde Steam hesabını satarken bir sorun yaşar mıyız peki bir de anti virüs öneriniz var mıdır acaba

Steam hesabınıza bağlı mail adresinizi değiştirin, yeni mail adresinizin şifresini kusursuz olarak oluşturup mutlaka kağıda yazılı olarak not edin, Steam Guard daima etkin kalsın, Steam şifrenizi mail adresinizin şifresinden farklı olacak şekilde değiştirin. Ayrıyeten sağlam bir antivirüs indirip tam tarama yaparak sistemde trojan kontrolü yapın.

Bunların dışında Steam hesabınızı kısmen işiniz düşerse Humble Bundle dışında asla 3. parti sitelere bağlamayın ve de giriş yapmayın. Tıkladığınız link Steam hesabınıza giriş yapmanızı istiyorsa bunu da yapmayın. İlla ki içiniz rahat etsin istiyorsanız yukarıdaki işlemlerden sonra format atın.
3 4 kere format atmama rağmen genede bunları yaşıyorum guardı iptal ettim 15 gün takasa kapalı

Mail adresi değiştiğimizde Steam hesabını satarken bir sorun yaşar mıyız peki bir de anti virüs öneriniz var mıdır acaba. 3 4 kere format atmama rağmen genede bunları yaşıyorum guardı iptal ettim 15 gün takasa kapalı
Mail adresiniz yine size ait olduğu için güvenlik açısından bir sorun olmaz. Steam'de hesap satışı kendi maddelerinde de belirtildiği gibi legal değil. Geriye kalan durumun akıbeti size kalmış.

Virüs ve trojanlar için Malwarebytes büyük oranda işinizi görecektir. 4.5.9 sürümünü indirip kurabilirsiniz. Hayat kurtarır.

Sorun Steam de gibi gözüküyor benim bilgisayarımda virüs yok. Topluluk pazarını kullanmıyorum. Cs Go Dota oynamıyorum. Steam hesabımı üçüncü parti site veya uygulmaya girmedim. Steam Guard etkin ama hesabımın 4 dk içinde envanterini boşaltmışlar. Teşekkür mailleri geldi Çince öyle fark ettim. Steam guard çalışmadı şüpheki giriş uyarısı yok. Destekden gelen mesajlarda yardımcı olmuyor. Bir daha steamden alışveriş yapmayacağım.

Dosya Ekleri

• Yeni Bit eşlem resmi.jpg
    Yeni Bit eşlem resmi.jpg
    310 KB · Görüntüleme: 79
  • Yeni Bit eşlem resmi (2).jpg
    Yeni Bit eşlem resmi (2).jpg
    171,6 KB · Görüntüleme: 79
  • Yeni Bit eşlem resmi (3).jpg
    Yeni Bit eşlem resmi (3).jpg
    181,2 KB · Görüntüleme: 76
  • Yeni Bit eşlem resmi (4).jpg
    Yeni Bit eşlem resmi (4).jpg
    166,4 KB · Görüntüleme: 70
Sorun Steam de gibi gözüküyor benim bilgisayarımda virüs yok. Topluluk pazarını kullanmıyorum. Cs Go Dota oynamıyorum. Steam hesabımı üçüncü parti site veya uygulmaya girmedim. Steam Guard etkin ama hesabımın 4 dk içinde envanterini boşaltmışlar. Teşekkür mailleri geldi Çince öyle fark ettim. Steam guard çalışmadı şüpheki giriş uyarısı yok. Destekden gelen mesajlarda yardımcı olmuyor. Bir daha steamden alışveriş yapmayacağım.
1-2 ay evvel aynısını yaşadım. Maalesef Steam Guard 1 dolar ve üzeri eşyalar için ek onay istiyor. Eğer daha öncesinde Steam ile bir yerlere ya da kasa satış sitelerine girdiyseniz böyle bir durumun olması olağan. API key çalınması da olabilir. Tüm cihazlardan çıkış yap deyin ve şifrenizi değiştirin. Geçmiş olsun.

1-2 ay evvel aynısını yaşadım. Maalesef Steam Guard 1 dolar ve üzeri eşyalar için ek onay istiyor. Eğer daha öncesinde Steam ile bir yerlere ya da kasa satış sitelerine girdiyseniz böyle bir durumun olması olağan. API key çalınması da olabilir. Tüm cihazlardan çıkış yap deyin ve şifrenizi değiştirin. Geçmiş olsun.
Sorun bende olsa keşke steamde bile pazar kulanmamıştım. Şifrelerimi değiştirdim ama bundan sonra steamden alışveriş yapmayacağım çift doğrulamayı geçen bir yol buldular ise güvenemem size de geçmiş olsun

Son durum nedir ? Olayı çözebildiniz mi ? Bu tür şeyler genelde api key varsa oluyor ancak sizde de o attığınız ss de yok gibi görünüyor. Buna rağmen böyle bir olay yaşamanız üzücü.
Keza pc virüs girse bile herhalde bir şekilde anlaşılırdı. Çünkü steam hesabına girecek oradan itemlerini satacak vs vs. bunlar biraz uzun işler.
son zamanlarda bu konu çokça açılıyor..

Steam Guard kendi kendine kodlar yollamaya başladıysa dikkat edin. Tanımadığınız kişileri eklemeyin Steam'den bir yol bulmuşlar guard devre dışı kalıyor. Adamlar bot kullanıyor 30 dk da pazara koy kaldır yaparak bütün envanteri boşaltmış. Steam suç bende değil iade yapamam topluluk pazarı etkilenir vs. Diye mesaj atmış. Satın alım para aktarmaları biraz takip ettim en son bir hesaptan Dota hesabına aktarılmış para ve evet Steam hesabı olmayan bir Dota hesabına şikayet ettim ilgilenmediler bile. Bir süre Steam'den oyun almayı düşünmüyorum.

Steam Guard kendi kendine kodlar yollamaya başladıysa dikkat edin. Tanımadığınız kişileri eklemeyin Steam'den bir yol bulmuşlar guard devre dışı kalıyor. Adamlar bot kullanıyor 30 dk da pazara koy kaldır yaparak bütün envanteri boşaltmış. Steam suç bende değil iade yapamam topluluk pazarı etkilenir vs. Diye mesaj atmış. Satın alım para aktarmaları biraz takip ettim en son bir hesaptan Dota hesabına aktarılmış para ve evet Steam hesabı olmayan bir Dota hesabına şikayet ettim ilgilenmediler bile. Bir süre Steam'den oyun almayı düşünmüyorum.
Bir yerde açık mı var anlamadım, herkesin başına geliyor ama kimse virüs indirmemiş ve 2AD aktif.

Çok tehlikeli.

Bunun önlemi basit aslında pc veya işte steam deck vs. sisteminde hangi oyun yüklü ise o oyun için alışveriş yapabilecek kullanıcılar ben ömrümde Dota oynamamışım neden hesabımdan Dota skin seti alayım. İşine geliyor Steam'in sanırım. Sizi dolandıran hesaplar belli alışveriş geçmişleri ortada ama hiçbir şey yapılmıyor.

Dosya Ekleri

• soygun1.jpg
    soygun1.jpg
    134,2 KB · Görüntüleme: 52
Bunun önlemi basit aslında pc veya işte steam deck vs. sisteminde hangi oyun yüklü ise o oyun için alışveriş yapabilecek kullanıcılar ben ömrümde Dota oynamamışım neden hesabımdan Dota skin seti alayım. İşine geliyor Steam'in sanırım. Sizi dolandıran hesaplar belli alışveriş geçmişleri ortada ama hiçbir şey yapılmıyor.
geçmiş olsun beni toplam 3 defa soydular :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı