Çözüldü Steam parayı çekti fakat oyunu vermedi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Eternalist

Hectopat
Katılım
1 Haziran 2020
Mesajlar
504
Çözümler
1
Selamlar, Doom ve The Witcher 3 GOTY'e almaya çalıştım. Bütün bilgilerimi doğru yazmama rağmen hata verdi ve oyunları alamadım. Sonradan ıninal'e girip baktığımda parayı çekmiş. Elimde sadece parayı çektiğine dair bir kanıt var oyunu aldığıma dair bir kanıt yok. Steam desteğe açık bir şekilde anlattım durumu. Bir sıkıntı çıkar mı?
Sabahtan beri interneti, bilgisayarı, Steam'i aç kapa yaptım ve hiçbir şekilde gelmedi. Aldığıma dair kanıt olmadığı için vermeyebilirler diye korkuyorum. Umarım sistemlerinden almaya çalıştığımı görebiliyorlardır. Herhangi bir öneriniz var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
O zaman ininali arayıp bir sorun derim.

Mail attım dönüş bekliyorum. Olmazsa ararım.
Selamlar, mail attım ve kartın barkod numarası satın alım tarihi vb. gibi şeyler istediler. Tekrar mail olarak yolladım ve 1 gün sonra paranız hesabınıza eklenmiştir diye bildirim geldi. Bu olay başına gelen arkadaşlar öncelikle Steam desteğe yazmalı, Steam destek eğer sizi bankanıza yönlendirirse bunu bankanıza bildirmeniz gerekmekte. Steam'in yönlendirmesini söylemesem belki yapamadım. İyi forumlar dilerim.
Üstüne basın herhangi birinin neden başarısız olduğu yazıyordur.
1624578490172.png

Böyle yazıyor ama parayı çekmiş durumda.
 
Yaz indirimleri dolayısıyla yoğunluk var 72 saat içerisinde geliyor hesabına satın aldığın oyun.

Peki neden herhangi bir makbuz gelmedi Mailim'e ve aldığıma dair herhangi bir kanıt. Hesap geçmişinde de gözükmüyor.
Bir önce ki satın almaya çalıştığınız şey sanırsam hata vermiş ve o yüzden böyle önlem amacı ile sepetinizi kayıt etmişler. 68 saat sonra belli olur. Siz yine de Ticket'a gelen cevaba öncelik verin.

Tamamdır, yoğunluktan dedi arkadaş ama bilmiyorum. Ticket attım, eğer 68 saat içinde bir şey olmazsa endişelenmeye başlayacağım.
 
Kütüphanenizde yukarıda ara seçeneğinde oyunların adlarını aratmayı dener misiniz? Yaz indirimleri başladığı için oldukça yoğunluk var. Ben bunların olacağını tahmin edip 2-3 saat sonra alışverişimi yaptım :)

Dostum bende biliyorum onu yarım saate bir deniyorum zaten :D.
Hocam eğer paranız gittiyse Steam'e bankanızı arıyıp dekontunu isteyin daha sonra dekontu Steam destek ekibine gönderin.
Banka değil hocam ininal.
Merak etme çözülür sorun ama beklemen gerekiyor.

Umarım bekliyorum bakalım.
Merhaba,

Bizimle iletişime geçtiğiniz için Steam destek olarak teşekkür ederiz.

Sonu... İle biten kartınızla "Doom ve The Witcher 3:" oyunlarinin satın alım işlemini kontrol ettim ve bankanız tarafından reddedildiğini doğruladım.
Bu, çoğu durumda bankanızın bize yollayabilmesi için hesapta yeterli bakiye olmadığı anlamına gelir ya da hesabınızda uygulanan bir kısıtlamadan kaynaklanabilir. Örneğin Steam, güvenilir bir internet alışveriş sitesi olarak ayarlanmamış olabilir. Sorunun neden kaynaklandığını öğrenmek için bankanızla iletişime geçmelisiniz.

Bu gibi durumlarda hesap bilgileri güncellenene ve satın alma işleminin başarısız olduğu doğrulanana kadar banka tarafından genellikle bakiyeye geçici olarak blokaj uygulanır. Bakiyenin tekrar kullanılabilir olması bankaya ve banka işlemlerine bağlı olarak 30 gün kadar sürebilir.

Steam destek yalnızca satın alma işleminin başarısız olduğunu doğrulayabilir. Banka işlemlerini hızlandıramaz.

Eğer 30 gün sonra ücretlendirme hesap ekstrenizde görünmeye devam ederse lütfen bankanız ile iletişime geçin ve bakiyeyi kullanılabilir hale getirmelerini talep edin.

Dilerseniz Steam'in sizden ücret tahsil etmediğini doğrulamak için bu yazışmayı bankanıza gösterebilirsiniz.

Thanks for using Steam.
Bir önce ki satın almaya çalıştığınız şey sanırsam hata vermiş ve o yüzden böyle önlem amacı ile sepetinizi kayıt etmişler. 68 Saat sonra belli olur. Siz yine de ticket'a gelen cevaba öncelik verin.
Böyle bir açıklama yapmışlar ne yapmam gerekiyor acaba?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı