Sürekli değerli birey olma ihtiyacı

Arkadaş ortamında ağzımın çok düzgün olduğu söylenemez. Sinirleniyorum falan o zaman karışıyor ortalık. Arkadaşlarıma söylediklerimin haddi hesabı olmuyor. (Kırıcı değilim tabiki) Bu olandan 2-3 dakika sonra kahkahalar atıyoruz. Sana her fırsatta "Seni seviyorum, değer veriyorum" diyenden kork. Bir erkek, asla sevdiği bir erkek arkadaşına her fırsatta demez böyle şeyler. Diyorsa vardır bir sıkıntı. Benim hayatımda en çok uğraştığım, en çok laf soktuğum insanlar en sevdiklerimdir. Bir insanın sana demesinden değil de, hareketlerinden, sana karşı olan tavrından anlayabilirsin. Böyle yaklaş çevrendekilere. Ancak o zaman gerçek görüşe sahip olursun.

Arkadaş ortamında ağzımın çok düzgün olduğu söylenemez. Sinirleniyorum falan o zaman karışıyor ortalık. Arkadaşlarıma söylediklerimin haddi hesabı olmuyor. (Kırıcı değilim tabiki) Bu olandan 2-3 dakika sonra kahkahalar atıyoruz. Sana her fırsatta "Seni seviyorum, değer veriyorum" diyenden kork. Bir erkek, asla sevdiği bir erkek arkadaşına her fırsatta demez böyle şeyler. Diyorsa vardır bir sıkıntı. Benim hayatımda en çok uğraştığım, en çok laf soktuğum insanlar en sevdiklerimdir. Bir insanın sana demesinden değil de, hareketlerinden, sana karşı olan tavrından anlayabilirsin. Böyle yaklaş çevrendekilere. Ancak o zaman gerçek görüşe sahip olursun.

Mesela bana karşı tavrı haraketleri nasıl olmalı? Genelde benimle dalga geçer, sürekli el şakaları yapar, genelde küsme şakaları yapar.

Bu durumda yapman gereken sadece kabullenmek, takmamak. Benle de sınıftaki 2 arkadaşım (arkadaş mı diyeyim bilemedim) sürekli dalga geçiyordu, gene geçiyorlar birşey farketmiyor. Sadece onları takmamaya çalışıyorum, umrumda bile değiller aslında. Seninle gerçekten takılıyorsa, arkadaş gibi davranıyorsa dalga geçmiyorsa benim için gerçek arkadaştır bence. Gerçek arkadaş bulmak çok zor..

Bu durumda yapman gereken sadece kabullenmek, takmamak. Benle de sınıftaki 2 arkadaşım (arkadaş mı diyeyim bilemedim) sürekli dalga geçiyordu, gene geçiyorlar birşey farketmiyor. Sadece onları takmamaya çalışıyorum, umrumda bile değiller aslında. Seninle gerçekten takılıyorsa, arkadaş gibi davranıyorsa dalga geçmiyorsa benim için gerçek arkadaştır bence. Gerçek arkadaş bulmak çok zor..

Ya dalga derken, mesela adım hasan, florasan falan diyor şaka anlamında.

Mesela bana karşı tavrı haraketleri nasıl olmalı? Genelde benimle dalga geçer, sürekli el şakaları yapar, genelde küsme şakaları yapar.

Senle nasıl dalga geçiyor mesela ? Ben en yakın arkadaşımla çok dalga geçerim bazı hareketlerine, ama birbirimize bakar güleriz geçerken bile. Dalgayı böyle geçmeli senle. Kırmamalı yani. El şakaları yapmak normal bir şey bence. Küsme değil de aşağılayıcı olmadığı sürece şaka da güzel bir şey. Nasıl olmalı sana karşı biliyor musun ? Samimi olmalı, içten olmalı. Bunu hissedebilirsin. Bu hafta keşfe çık arkadaşlarının arasında. Tespit et. Bakalım kimleri samimi bulacaksın.

Senle nasıl dalga geçiyor mesela ? Ben en yakın arkadaşımla çok dalga geçerim bazı hareketlerine, ama birbirimize bakar güleriz geçerken bile. Dalgayı böyle geçmeli senle. Kırmamalı yani. El şakaları yapmak normal bir şey bence. Küsme değil de aşağılayıcı olmadığı sürece şaka da güzel bir şey. Nasıl olmalı sana karşı biliyor musun ? Samimi olmalı, içten olmalı. Bunu hissedebilirsin. Bu hafta keşfe çık arkadaşlarının arasında. Tespit et. Bakalım kimleri samimi bulacaksın.

Yaparken gülüyor, mesela artık küselim sıkıldım senden diyor ve küsüyor, o sırada gülüyor bazende güldüğünü belli etmemeye çalışıyor öksürüyormuş gibi yapıyor. Ben üzülmeye başlayınca kızıyor şaka yapıyorum ben sana diyor kötü birşey olmadan niye küseyimki diyor.

Kardeşim ya o insanı duymamazlıktan geliceksin yada sınırlarını belirleyeceksin aşanı tokatlıyacaksın. Ben 9.sınıfın ilk senesinde ilk hafta acayip hareketler yapan birine yumruk attım dahada kimse bana acayip hareket yapmadı. Benimde arkadaşım var birbirimizle çok dalga geçeriz (capslik olaylar), birbirimizi yumruklarız ama birbirimizi biliyoruz sonuçta. Onun yapacağı hareketı başkası yapsa tokatlarım. Yani dostluğuna göre çizgini ayarla, çizgiyi aşanı tokatla. Hoşlanmadığın şeyi söyle yaparsada kendin belirlediğin yöntemi uygula (takmamak, yumruklamak vb). Ayrıca o arkadaşın bizim veled diye tabir ettiğimiz insanlardan. Onla vakit kaybetmemen senin yararına üniversiteye hazırlan, kod yaz.

Kimse bu hayatta seni sevmesin, herkes senden nefret etsin. Sen kendine yetersin... Örneğin toplumdan dışlanan biri olarak; Umrumda mı? Hayır... Çünkü insan büyüdükçe, yaşadıkça hayatın gerçeklerini anlıyor. O ben senin en iyi arkadaşınım diyenleri tanıdıkça anlıyor insan hayatı... Kimse birini zorla sevmez de kabul etmez de. Burada en büyük faktör senin attığın, atacağın adımlardır. O küçücük adımlar büyük hayatını değiştirebilir. İleride anlayacak, üzülmenin ne kadar gereksiz olduğunu. İster sev, ister sevil; Önemli olan kendi düşüncelerindir. Haline şükredeceksin, ülkesinde savaş çıkıp da o savaş içinde, ölüm gibi saatler yaşayanları düşüneceksin ki; Hayatın gerçeklerini anlayacaksın. Dediğim gibi insan yaşadıkça anlıyor hayatın zor, kötü gerçeklerini. Bunları önlemek için bir şey yapman gereğini duyuyorsan bırak. Sen böyle davranmaya devam ettikçe göreceksin; hayatının nasıl değiştiğini. Kimseye ne kendin hakkında sorular sor, ne de düşün. Hayatı akışına bırak, yola devam!

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı