Süt ürünleri tüketemeyenler

5 sene önce ben de süt ve süt ürünü tüketebiliyordum. Bir anda çıkıverdi. 2-3 yıl boyunca niye ateşim çıkıyor niye karnım gazla doluyor kıvranıyorum derken yıllar sonra lanet olası sütün yaptığını farkettim. Bu yüzden size de sormak istedim. Bana özel alerji o zaman. Sağ olun.
 
Ailem de ben de 0 RH+yız, hepimiz süte de süt ürünlerine de bayılırız. Alerjinin kan grubuyla alakası olduğunu düşünmüyorum. Sizin vücudunuzun süt ürünlerine alerjisi olabilir.
 
Size değil. Dünyadaki çoğu kişiye ait bir durum. Laktoz intoleransı deniliyor sanırsam buna. Sütü sindiremiyorsunuz üstüne bir de alerjiniz varsa daha da sıkıntı. Bir çok insan aslında sütü sindirmekte zorluk çekiyor. Bazıları farkında değil bazılarına dert edecek kadar büyük bir sorun hale gelmiyor. Bazıları da sizin gibi büyük problemler yaşıyabiliyor.
 
Sütü tüketebilenler de süt içmemeli. Süt masum değildir. İnsan vücuduna bebeklik çağından sonra uygun değildir. Yararından çok zararı vardır. İçerisindeki kalsiyumu başka yollarla yağsız ve şekersiz olarak alabilmeniz mümkünken sütün önemi pazarlama olarak öne çıkmaktadır. Ne kendim içerim. Ne büyüdükten sonra evlatlarıma içiririm. Laktoz küçükken sindirilebiliyor. Daha sonra doğa bile sütü içme der. İçince gaz yaptırır ishal yaptırır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı