Suriye'de protestocular Türk bayrağımızı yaktı

Çözümü ne sen, ne de ben üretebilirim. O yüzden herkes ayrı şekilde kendi dalgasında. Arap veya yahudi olup bu ülke için kendini feda edenler geçmişte illaki olmuştur, bunlar benim için meclistir ve sözlerim meclisten dışarı.
Bu sorunun çözümü var. Fakat sen, olayları daha da şiddetli duruma getiren ırkçılıkla nereye ulaşacaksın? Kafatasçı zihniyet yüzünden sebepsiz yere Suriyeli bıçaklandı birkaç gün önce. Böyle bir muameleyi uygun görüyor musun?
 
Kaç tane Türkün mülteciler tarafından bıçaklandığını, taciz edildiğini de söyle bakayım. O ar*plara gram saygım yok ve olmayacakta.
Mesele Türk veya Suriyeli değil. Bunu ırklardan bağımsız olarak söylüyorum, mesele senin gibi kafatasçı insanlar. Sebepsiz yere sırf kimliğinden ötürü birine nefret duymak ve zarar vermek sağlıklı değil. Aynı şekilde yapılan bir hatayı başka bir hatayla savunmaya çalışmakta, bir kişinin suçunu tüm bir ırka yıkmak da öyle.
 
Suriye'de iktidarın suç ortaklığı yaptığı ÖSO gibi çetelerin başı çektiği gayri nizami, bir bölücü ordu var. Bizim iktidar bunlara "Suriye Milli Ordusu" deyip maaş, mühimmat, eğitim vs ne lazımsa sağlıyor.
Tüm dünya ÖSO'ya artık TÖSO (Türkiye Destekli ÖSO) diyor.
Suriye'nin devlet bütünlüğüne kastedenleri belgeli bir şekilde desteklemekle kalmayıp sık sık da orada Mehmetçikleri kullanmaktan hiç çekinmeyen bir savaş suçlusu ülke konumundayız.
Kapitalist ülkeler hem bu örgütleri hem de bizimki gibi "Ey Amerika gel üstümüzden geç" diye yalvaran iktidarları çok güzel kullanıyor.
Suriye bu işte yıllardır pes etmeyince şimdi "Kardeşim Esad"a yanaşan iktidar, bu yalakalıği yaparak önceden beraber savaş suçu işlediği çeteleri şimdi fiziken kendisine karşı bela ediyor.
Konu bunlarla ilgili.

Ne din kardeşliği, ne ırkçılık buranın konusu değil. İki tarafta da Arap, Türkmen vs diğer aynı etnik gruplar var.
Esad kendi Şii ama resmi ordunun ve komutanların çoğunluğu yine Sünni Arap. Tüm kışkırtmalara rağmen Esad'a ihanet etmediler.

Mülteciler konusu ayrı bir başlıkta ele alınmalı. Savaştan evsiz yurtsuz kalanlar hariç, Türkiye'ye keyfi doldurulan Afganistan, Pakistan, Irak, Suriye, İran gibi ülkelerden genç, paramiliter yapılar var. Asıl sorun bunlar.
Hepsini birlikte düşündüğümüzde her şeyin sorumluluğu mevcut iktidara ve derin çukur uzantılarına aittir.

Bu başlıkta ırkçılık naraları atmak, konuyu sulandırmaktan başka bir şey değil.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Jiw buraya gelip milleti bıçaklamasalar, doğru düzgün yaşasalar kimse bir şey demez. Boş yere ırkçılık yapmıyoruz. Ar*plar iğrenç insanlardır ve tarih boyunca Türk’lerin en büyük düşmanlarından biri olmuşlardır, Türklere katliamlar yapmışlardır. Ar*p seven bir Türk’ün aklından şüphe duyarım ve ona Türk demem.
 

Geri
Yukarı