Suriye'de protestocular Türk bayrağımızı yaktı

Hitler Suriye Edition ama sırf Suriyeli oldukları için değil böyle nankörleri, suçlularını atacak. Dünyada bunlar kadar nankör millet yok.


Hitler Suriye Edition ama sırf Suriyeli oldukları için değil böyle nankörleri, suçlularını atacak. Dünyada bunlar kadar nankör millet yok.
 
Bu sorunun çözümü var. Fakat sen, olayları daha da şiddetli duruma getiren ırkçılıkla nereye ulaşacaksın? Kafatasçı zihniyet yüzünden sebepsiz yere Suriyeli bıçaklandı birkaç gün önce. Böyle bir muameleyi uygun görüyor musun?
Ülkesinde kalıp direniş göstermesinden daha kötü bir ölüm yolu değil mi?
 
Ben sizin görüşünüze karşıt olarak yazmadım ancak sizin bahsettiğiniz ihtimal de %0,0001 ihtimal var. Ülkemizdeki sığınmacıların yaptıkları ortada. Bu ülkede artık susmak hiçbir şeye çare değil. Nefret duymuyoruz. Bizi nefrete bu adamları göndermeyen insanlar sürüklüyor. Sırf sen birisi istiyor diye bu insanlarla aynı çatıda yaşamak zorundasın. Bir de olaya bu yönden bakalım. Barışcıl bir insan falan değilim 20 senede bu ülkenin anasını bu şekildeki yaklaşımlar ağlattı. Bizler ortadoğunun sığınma kampı değiliz. Kimseye nefret duymuyoruz ama sabrımız zorlanıyor. Bunun adı ırkçılık olamaz.
Diyorsun ya "Bizi nefrete bu adamları göndermeyen insanlar sürüklüyor" diye, ya istedikleri tam olarak buysa? Neden ortak problemler karşısında milletçe birlikte olup buna sebep olanlara karşı çıkmıyoruz?

Ülkenin birçok sorunu var gelir adaletsizliği, acımasızca alınan vergiler, buhar olan 128 milyar dolar, yolsuzluklar, demokrasinin olmaması vesaire. Hatta incirlik gibi ülke içerisinde kurulan üsler, yabancı yatırımcıların kurduğu HES'ler, Avrupa'da yasal olmayan yollarla burada altın aramaları yapan yabancılar varken ülkeyi sığınmacıların işgal ettiğini düşünmeyelim sadece.

Birlik olup nefreti doğru yerlere yöneltemedikten sonra bu problemlerden kurtulamayız kısaca.
 
Gerçekten geçen haftaya kadar ben Suriyeli meselesinin abartıldığını düşünüyordum çünkü bizim burada birkaç aile var. İstanbul'a bir okul gezmeye gittim her taraf Arap kaynıyor bunların sığınmacı gibi bir hali kalmamış bunlar adeta İstanbul'un yerlisi olmuşlar. Bundan sonrada çıkartılmaları zor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı