Çözüldü Takas alanı sistem açıldığında aktif olmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Orada yazılanları anlamadım.
İlk öncelikle cfdisk ile bir swap partitionu oluştur.
Kod:
swapon /dev/sda3
Sonra bu komutu gir. Sda3 üzerine yaptığını farz ediyorum.
Kod:
lsblk -dno UUID /dev/sda3
Sonra bu komutla UUID'i al.
Sonra nano ile /etc/fstab'ı aç. Bunu ekle swapın yerine. Dikkat et ** işaretleri arasına aldığın UUID kodunu gireceksin.
Kod:
UUID= *device_UUID* none swap defaults 0 0
Bende o kısım yok.
Kod:
# Static information about the filesystems.
# See fstab(5) for details.

# <file system> <dir> <type> <options> <dump> <pass>
# /dev/sda2
UUID=e0ff6075-fcac-4e31-a979-15b75e0f04e1       /               ext4            rw,relatime     0 1

# /dev/sda1
UUID=5e33769a-4c58-4280-a9b3-5d33294edf31       /boot           ext4            rw,relatime     0 2

# /dev/sda2
UUID=e0ff6075-fcac-4e31-a979-15b75e0f04e1       /               ext4            rw,relatime     0 1

# /dev/sda1
UUID=5e33769a-4c58-4280-a9b3-5d33294edf31       /boot           ext4            rw,relatime     0 2
Sorun değil, ben eklediğini zannettim altına eklersin bunların. Bu arada niye iki tane aynı /sda1 var?

İlk öncelikle cfdisk ile bir swap partitionu oluştur.
Kod:
swapon /dev/sda3
Sonra bu komutu gir. Sda3 üzerine yaptığını farz ediyorum.
Kod:
lsblk -dno UUID /dev/sda3
Sonra bu komutla UUID'i al.
Sonra nano ile /etc/fstab'ı aç. Bunu ekle swapın yerine. Dikkat et ** işaretleri arasına aldığın UUID kodunu gireceksin.
Kod:
UUID= *device_UUID* none swap defaults 0 0
Bu yöntem sorunumu çözdü, teşekkürler.
Bu arada niye iki tane aynı /sda1 var?
Hiçbir fikrim yok, bu dosyayı ilk defa açtım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı