Tanrı nasıl ezelidir?

@Türkistan hayır söylediklerimin hepsinin benim görüşüm olduğunu böyle bir olguların olmadığını belirttiniz önceki yazınızda ben cevap olarak size detaylı anlattım siz ilk önce yaratıcıyı bir tanıyın ve düşünün.

Neden bu kadar şey yaratıyor ve ne beklentisi var bu hikaye sonunda ne gibi şeyler yaratacak sonradan çünkü kıyamet sonrası her şey bitip mahşer günü hesaplaşmadan sonra herkes kendi yerine gidecek.

Peki yaratıcı zaten sıkıldığı için yaratmadı mı ileride gene her şeyi sonlandırıp herkese ceza ve ödüllerini dağıttıktan sonra ilerleyen zamanlarda bizden bile sıkılıp başka şeylerle meşgul olup yeni projeler geliştirmeyecek mi bunun garantisi var mı?
Bunun garantisinin var olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca sıkılmak yaratılana mahsustur. Baştan yanlış söyledikleriniz.
 
Yahu sokak ortasında durdur yere öldürün mü demiş. Savaşta öldürün demiş. Kafir olması önemli değil İslam da savaş dışında insan öldürmek zaten başlıca en büyük günahtır.
Onları öldürmemenin tek şartı iman etmeleri. Bu tanrı mı "bağışlayıcı". Resmen ya dinini değiştir, ya öl diyor. Üzücü.
 
Yahu sokak ortasında durdur yere öldürün mü demiş. Savaşta öldürün demiş. . Kafir olması önemli değil İslam da savaş dışında insan öldürmek zaten başlıca en büyük günahtır.
Peki neden savaş durumunda adam öldürmek günah değil?
Tanrı'nın verdiği canı almıyor musun sen işte?
Yok, savaş dışında öldürürsem Tanrı'nın verdiği canı alıyorum, ama savaşta öldürürsem bir şey olmuyor.
Bu nasıl bir mantıktır ya.
 
Tabii ki Vikipedi insanların rivayetlerine göre değil zaman makinesiyle gidip gördü ondan biliyor tam manasıyla hem sayıları hem konuşulanları. Rivayet kelimesinin anlamını ve kaynak okumayı da bilmiyorsunuz galiba.
3.PNG
 
Peki neden savaş durumunda adam öldürmek günah değil?
Tanrı'nın verdiği canı almıyor musun sen işte?
Yok, savaş dışında öldürürsem Tanrı'nın verdiği canı alıyorum, ama savaşta öldürürsem bir şey olmuyor.
Bu nasıl bir mantıktır ya.
Savaş ölümsüz mü bitiyor? Eğer savaş olursa öldürmek günah değil diyor. Sana saldıran kişiye kollarını açıp beklemek mi doğru olanı? Yada savaş gerektiren durumlarda beklemek mi en münasibi?
 
Ateizm, deizm iddialarinin temelsiz olmasindan ve ikna edici olmamasindan meydana geliyor.
Birisi birilerini bir seye ikna edecekse once dindarlar neden tanrilarinin var olduguna edecek.
Ateist kimseye bir sey izah etmek zorunda degil : )
Deizm denilen şey ateistliğin laciverdi. İman bir bütündür bir kısmına inanıp diğerine inanmazsan kafir olursun. Deizme göre yaratıcı vardır ama yarattıkan sonra herşeyi kendi haline bırakmıştır. Kuranda Tevbe Suresi 16. ayette yaratan açıkça "Sizi kendi halinize bırakacamızı mı sandınız" buyuruyor. Kısaca deizm denilen şey bir aldatmaca bir kendini kandırma ve rahatlatmadır.
 

Geri
Yukarı