Tanrı neden kendini göstermiyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu da farklı bir bakış açısı. Keşke sizin gibi insanlarla daha çok olumlu anlamda tartışma yapabilsem. Saygı çerçevesinden düşünmek ve yorum yapmak çok hoşuma gidiyor. Konuya dönecek olursak, tanrının varlığını biraz da olsa kafamda canlandırabilsem inanmamak için bir nedenim yok ama ilahi dinlerde tanrı bana insan özelliklerini taşıyor gibi geliyor. Yani benim fikrimce insanlar tarafından bir profil oluşturulmuş, varlığı ya da yokluğu yakın zamanda ispatlanamayacak bir varlık. İnsanların oluşturduğu tanrı profili hoşuma gitmiyor. Burada bahsettiğim İslam değil bu arada, genel olarak tüm dinlerden bahsediyorum. Tanrı sürekli gücünü ispatlama derdindeymiş gibi, sürekli acı çektirme isteği bulunuyor. Toplumu düzene sokabilmek için gayet mantıklı bir yöntem aslında. Bana fazla mazoşist hareketler gibi. Buna inanmak içimden gelmiyor. Tanrıya olan bağılığın tek dayanağının korku olmasını mükemmel bir varlığa yakıştıramıyorum açıkçası.
Belki de biz Tanrıdan bir kaç özellik taşıyoruzdur.
 
Bana kalırsa Tanrı olsam insanları, canlıları, hayat formlarını ve başka gezegenleri izlemekten sıkılır o yüzden insan içine karışırdım, Tanrının bizi ahirette beklemesi, cennet ve cehennem benim için saçma geliyor, düşünsenize milyonlarca yıl yaşam formlarını izliyorsun en sıkıcı şeylerden biri aralarına karış daha iyi, hatta karışmış olabilir, hatta görmüş olabiliriz ama kesin değil, her hangi bir canlı olabilir insan olabilir olmayabilir martı olabilir her hangi bir canlı olabilir.
 
Bana kalırsa tanrı olsam insanları, canlıları, hayat formlarını ve başka gezegenleri izlemekten sıkılır o yüzden insan içine karışırdım, tanrının bizi ahirette beklemesi, cennet ve cehennem benim için saçma geliyor, düşünsenize milyonlarca yıl yaşam formlarını izliyorsun en sıkıcı şeylerden biri aralarına karış daha iyi, hatta karışmış olabilir, hatta görmüş olabiliriz ama kesin değil, herhangi bir canlı olabilir insan olabilir olmayabilir martı olabilir herhangi bir canlı olabilir.

Sen insan olduğun için sana sıkıcı geliyor işte. Senin beynin sınırlı olduğu için sonsuz bir varlığı anlayamazsın.
 
Sen insan olduğun için sana sıkıcı geliyor işte. Senin beynin sınırlı olduğu için sonsuz bir varlığı anlayamazsın.
İnsan beyninin potansiyeli hala daha bilinmiyor, fare beynine mikroçip takıp yürütenler var ve farenin elektronik bir aleti mirkoçip takılarak insan-makine arayüzü olarak kullandığı görüldü, eğer bir fare bunu yapıyorsa insan beyninin potansiyeli bam başkadır, dediğin mantıksız.
 
İnsan beyninin potansiyeli hala daha bilinmiyor, fare beynine mikroçip takıp yürütenler ya da farenin elektronik bir aleti mirkoçipi insan-makine arayüzü olarak kullandığı görüldü, eğer bir fare bunu yapıyorsa insan beyninin potansiyeli bam başkadır, dediğin mantıksız.
Ben içgüdülerden kaynaklı diye düşünüyorum.
 
Muhteşem sanat insan yapı mıdır? Tanrıya ait bir sanat eseri göremedim ben. (Evren diye metaforik bir cevap vermeyin, doğru bir cevap olmadığını siz de biliyorsunuz.)

Hangi kusursuz kainat? Meteor çarpmasıyla bir türü yok eden kainat mı? Yoksa çevresindeki her şeyi yutan cisimlerin bulunduğu kainat mı? Bana pek de düzenli gelmedi.

Belki de yaptı; belki de normalde filler karınca kadar, karıncalar da fil kadar olmalıydı. Aksini iddia edebilir misiniz?

Peki kurana ne diyebilirsin senin düşüncenle bir insan yazdı ve 1400 yıl sonra olayları bilebiliyor.
Ne kadar mantıklı bilime göre imkansıza yakın.
 
Neye inandığını bile bilmiyor işte. Bazıları tek çabası farklılaşmak ve bunu bu gibi ortamlarda gösterebilmek. :D
Aslında ateistler bile bir şeye tapar, kendilerine. Onlar için akılları ve kendileri her şeyden üstündür, kendilerinden büyük bir şey tapmak ağır gelir. Maddiyata taparlar.
 
Ben içgüdülerden kaynaklı diye düşünüyorum.
Benim bildiğim beyin her türlü sinyal, dalga vb. şeyleri bir veriye dönüştürüp onu kullanabildiği, mesela konuştuğumuz dil, insanlık ilk var olduğunda hangi dili kullanılıyordu dendiğinde hiç kimse cevap veremez, kimisi sümer der ama sümerce nasıl bulundu? İnsanlar bunu nasıl kavradı? Acaba bizde mi kedilerin köpeklerin yaptığı gibi sesler mi çıkartıyorduk hala daha belirsiz. Bana kalırsa bunun gibi bir soru cevaplanırsa Tanrının olup olmadığı nasil bir şey olduğu cevaplanabilir.
 
@KONT.DRAKULA 1400 yıl sonra olanları bilebiliyor mu? İlginç. Kuranı okumamışsınız belli ki.

Siz yazmadan söyleyeyim. Daha ben de tamamını okuyamadım. Ama bırakın geleceği görmeyi, yanlış bilgiler bile veriyor.
 
  • Beğen
İfadeler: acv
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı