Tanrı neden kendini göstermiyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dinlere inanlarla yine agresif olmuşlar :)
 
meteorlar geçiyor, büyük bir meteor düşse zaten dünyanın yarısını direkt heba edebilir. Peki tanrı buna karşı ne yaptı?
Kanka bu örnekte, yönetmen örneğine benzemış.

Mezosfer : Stratosferden itibaren 80 km. yüksekliğe kadar uzanır. Küçük boyutlu gök taşları bu katmanda sürtünmenin etkisiyle buharlaşarak kaybolur.

Sadece bir katmana örnek. Merkez kaç kuvveti falan filan var iste.

Kusur konusunda, her şey kusursuz olsa o zaman hayatin mantığı kalmazdı diye düşünüyorum.

Neyse bu konulara girmeyi pek sevmem ama eğlenelim birazcık 🤣

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Dinlerle bir problemim yok ve Kur'an'ı üç kez anlamıyla birlikte bitirdim. Hala tefsirlerle uğraşıyorum. Bu konuda her fikire açığım ancak tanrının sürekli farklı fantezilerle acı çektirmek istemesi tamamen insani bir duygu. Bunu mükemmel bir varlığın yapabileceğini sanmıyorum.

Yaratan'ın, kafire vereceği Ebedi Azabın anlamını idrak edemedin mi? Yaratan, Ebedi Azapla, kafirin yaptığı nankörlüğe tam karşılığını veriyor.

Kafirin bedeni ateşte yanar derileri dökülür her dökülen derinin yerine yenisi yaratılarak Azap devam eder ve şiddetlenir yani Allah'ın ona yarattığı bedenin şekil ve suretine ettiği nankörlüğün cezasını görür.

Yüzü ateşte kavrulur aynı şekilde nankörlüğünün cezasını görür.

"Hutame nedir bilir misin" "O yüreklere işleyen Ateştir" buyurulur Kur'an'da. Yüreklere işleyen Ateş, organlara öyle işler ki, ta ki yüreğini parçalar, böylelikle kafir, yaratılmış her organın nankörlüğünün cezasını görür.

Sonra da başından aşağı kaynar su dökülür o suyla bağırsaklara kadar her şeyi parçalayıp çıkar, ardından da zakkumla, darı dikeni verilir. Ağzı parçalar mide borusunu yakar ve midede kaynaya kaynaya asitin eritmesi gibi eritip parçalayıp çıkar. Bu Azaplar da, Yaratan'ın verdiği (gıda) nimetlere nankörlük ettiği için cezasını görür.

Ebedi Azabın ne olduğunu daha anlatayim mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayat bana güzel. Din ya da tanrı ihtiyacı olmadığından aklımı meşgul etmiyor böyle sorular.
 
Agresiflik dine inanıp inanmamakla alakalı değil nasıl bir insan olduğuyla alakalı emin ol ateist/deist olup agresif olanlar da gördüm.

Ben orana bakarım. Ne yazık ki inanlar hep böyle hatta büyük dinlerin kitaplarında her zaman bir düşmanca tavır vardır bu tür şeylere. Neyse bu iş uzar :)

Benim anlamadığım insanoğlu neden bu konuyu bu kadar irdeliyor? Olay aslında çok basit. Eğer bir kanıt varsa inanırsın ama yoksa inanmazsın. İnsanlar nedense bu konuda mantıklı olamıyorlar. Diyorsun ki herhangi bir bilimsel veri yok ama adam yine inanmıyor sana ama başka bir şeyde haa bilim bunu diyorsa böyle yapalım diyor :) Dediğim gibi olay sadece bundan ibaret insanoğlu inanmak istiyor aksi taktirde kafayı yer çünkü bir sonun olduğunu kabullenmek zordur (Bunu yıllardır yaşıyorum zaman zaman).
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı