Tanrı Sadist mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tanrının kesin bir kanıtı olmadığı halde. Sadece inanç ile yanlış bir seçim yapıp. Sonsuza kadar yakma cezası veriyorsa evet sadistdir.
 
Yaratilan ve yaratici kavramlari daha tam oturmamisken sizde, bu soruyu sormaniz yanlış kapilara yol acmis gibi gorunuyor.
 
Allah iyi insanlara karşı çok merhametlidir.
İyi insanlar tecavüze uğruyorlar. İyi insanlar öldürülüyorlar. İyi insanlar maddi sorunları yüzünden dayanamayıp intihar ediyorlar. İyi insanlar açlık yüzünden evlatlarını toprağa veriyorlar.

Söylendiği kadarıyla Allah'ın sonsuz bir gücü var. O zaman neden bunlara engel olmuyor? Merhametli falan değil. Şansı varken insanlara yardımcı olmayan biri.
 
İyi insanlar tecavüze uğruyorlar. İyi insanlar öldürülüyorlar. İyi insanlar maddi sorunları yüzünden dayanamayıp intiharediyorlar. İyi insanlar açlık yüzünden evlatlarını toprağa veriyorlar.

Söylendiği kadarıyla Allah'ın sonsuz bir gücü var. O zaman neden bunlara engel olmuyor? Merhametli falan değil. Şansı varken insanlara yardımcı olmayan biri.
Bence gerçeklik bu dünya değil. Gerçek acı bu dünyada değil. Gerçek ödül de bu dünyada değil. Bu dünya aslında sınanmamız için. Neden ve ne için sınandığımızı bilemem.
 
Sınav adı altında insanlara acı çektirip izliyor kanımca. Eğer öyle biri varsa tabii.
Bunu öğrenmenin tek ve kesin yolu ölmektir. Ancak hemen öğrenmek için kendimizi öldürdüğümüzde ise kaybetme ihtimalimiz var.
 
Merhabalar, aklıma eğer tanrı'nın (varsa) sadist olabileceği fikri geldi. Eğer varsa İslam dinine inananlara göre Dünya'yı "O" yarattı ve O'nun istediklerini yapanlar cennete, yapmayanlar ise cehenneme gidecek. Hiçlikten bir şey canlı yaratıp sonrasında olacakları sen belirlemişken o yarattığın şeyin acı çekmesi hoşuna gider mi? Vikipedi tanımına baktığım zaman "Sadist, başkalarına acı çektirerek zihnen doyum sağlayan kimse anlamına gelir. Sadist sözcüğü, sadizmin fikir babası Fransız aristokrat ve yazar Marquis de Sade'nin isminden türetilmiştir. Fransızca kökenli bir kelimedir." yazıyor. Ama doyum sözcüğü tanrı için geçerli olmamalı, çoktan doyuma ulaşmış olması gerekli. Siz ne düşünüyorsunuz?
Tanrı(Allah)var olan olmayan herşeyi bilir evet diyorsunuz ki sonrasında olacakları sen belirlemişken tanrı(Allah) zorla insana birşey yaptırmıyor insanın iradesi vardır ne isterse onu yapar ve bunun bedelleri olur cehenneme giden insan boşa gitmez her türlü pisliği yaparsa gider dünyada acı çeken milyonlarca insan var ama bu tanrının(Allah'ın) sadist olduğu anlamına gelmez dünyanın sistemi berbat uzunca anlatmaya vaktim yok maalesef
Ülkemizdeki sistemde berbat saltanat sistemi var ben stajyerim biz bir derneğe gittik kablo felan döşedik ustayla beraber usta dedi ki bana bu dernek bu kamerayı 26 milyara aldı ilk başta 26 bin sandım
26 milyar parayla alınmış bunlar bu kadar parayı nasıl elde edebiliyor dernektede birşey yoktu tek türbanlı bacılar yemek kıyafet getirip kadın günü gibi geçirdiler bütün günü bir müslüman olarak bunu doğru bulmuyorum bu özellikle dini derneklerin hepsinin kapanması lazım
İnsanlar kaynağı doğru kullanmadığı için boş şeylerle çar çur ettiği için ağır acılar çeken insanlar var kısacası demek istediğim sadistlik tanrıdan değil insanın kaynağı yanlış kullanmasından kaynaklıdır
 
Gereksiz bir başlık olmuş bana göre. Zaten tanrıya inanan biri hayır değildir der, kendi ahlak değerlerimize göre şekillendireceksek bu konuyu, evet öyledir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı