Tanrı yoksa evren nasıl oldu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu konuları forum ortamında tartışmak bir ilerleme yaratmıyor, sadece aynı mesajlar 15 sayfa geçmesine rağmen yine yazılıyor. Eğer bu konular tartışmak ve detaylı ve tutarlı fikir beyan etmek içinse bana göre hiçbir işe yaramıyor. Kısa kısa mesajlarla bir ideoloji aktarılmaya çalışılıyor ancak bunların çoğu gördüğüm kadarıyla eksik ve detaylı değil. Bu konuları burada tartışmak bir topluluğun bağırarak anlaşmaya çalışmasını andırıyor.
 
Son düzenleme:
Bu videoyu izledim. Ve temelinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Allah acımasız değildir, çünkü kendisini inkar edenlere nimetlerinden tam veriyor, sağlık sıhhat veriyor. Ayrıca imtihandan sorumlu olanlar İslam tebliği alan kişilerdir. Güney Afrika'da dinden habersiz insanlar sorumlu değil. Ve sonda, insanların kontrol edilmesi için "Tanrıların" yaratılmasından bahsediyor. İnsan sonsuz ve mutlak güç sahibi bir varlığı kendi kendine üretebiliyorsa o varlık var demektir.
hayır temelinde bir sorun yok. allah yaratılmadığını söylüyor ama herşey yaratıldıysa allahın da yaratılmış olması lazım. bunu söylediğimizde verdiğiniz cevap herşey yaratıldı ama allah yaratılmadı oluyor fakat şöyle bir detaycıkta var allah bir allah tarafından yaratılmadığını bilmiyosa ne olucak. tamam allah herşeyi biliyor ama bilmediği şey başka bir tanrı tarafından yaratıldığı ise ? ayrıca videonun sonunda bahsettiği şey insanın tanrıyı yarattığı değil uydurduğu denilebilir. örneğin eskiden ahlak kuralları farklıydı ama insanların ahlak kurallarını oturtması gerekiyodu buyüzden kendilerini zora sokucak durumları yapan başka insanları yaptıklarından saptırtmak için tanrı gibi bir yüce varlık olduğunu ve kendilerine işkence yapılacağı, bu davranışı yapmaz ise öteki dünya olarak bahsedilen dünyada cennete gireceği vb. söylendi denilebilir. tanrıyı kanıtlayan hiçbirşey yok üzgünüm :/
 
Tanrı görünmeyen, ispatı olmayan bir şey ama kendi kendine oluşabiliyor. Gözle görünen, ispatı olan evren kendi kendine oluşamaz. Böyle çelişkiler var dostum.
Görünmeyen ve ispatı olmayan bir şeyin kendi kendine oluşabilmesinin mümkün olduğunu nasıl bilebiliyorsun?
 
Tarihi çirkin dediğin tarih olmasaydı bilim şu an olduğu seviyelerde olamazdı. Endülüslü bilim insanlarının yaptığı araştırmalardan bihaber olduğunu varsayıyorum ki olmasan böyle konuşmadın. Şu an Avrupalıların "icat ettiğini" düşündüğümüz birçok teknolojinin temelleri Endülüs'te atılmıştır. Ve başkalarının inaçlarını böyle aşağılamak yerine bu tip hassas konularda üslubunuzu düzenli tutmaya çalışmalısınız. Saygı duyun ki size de saygı duyulsun.
Konuyu abartıyorsun ben müslüman bilim adamı yok demedim ki böyle gereksiz bir savda bulunuyorsun. Benim anlattığım sevimli gördüğünüz bu dinin aslında iğrenç, yaratıcınızın ve peygamberinin barbar ve bağnaz olduğunu söyledim. Gerçeği söylemek aşağılamak ve hakaret etmek midir? Ben ateistim sadece müslüman düşmanı değilim. O zaman ya savunduğun dini kusurlarıyla kabul edeceksin, ya da adam gibi dinini öğrenip öyle geleceksin
 
Ben bilmiyorum, söyleyenler biliyor. Ben ateistim.
"Tanrı nasıl var oldu?" sorusuna verdiğin cevapta geçiyordu bu. Yani bunu cevap olarak verdiysen bir parçada olsa inanıyor olman gerek. Söyleyenler biliyor diyorsunda sende söylüyorsun. İnanmadığın bir şeyi niye birine cevap olarak veriyorsun?

En başta "Tanrı nasıl var oldu?" sorusuna "Ben ateistim." demen gerekirdi. Hatta cevap vermesen bile olurdu. Çünkü direkt sana yöneltilmiş bir soru değildi.
 
Ve sonda, insanların kontrol edilmesi için "tanrıların" yaratılmasından bahsediyor. İnsan sonsuz ve mutlak güç sahibi bir varlığı kendi kendine üretebiliyorsa o varlık var demektir.

Bende Van gölünde mutlak ve sonsuz bir canavar olduğunu düşünüyorum, eğer böyle bir şeyi düşünebiliyorsam Van gölü canavarı vardır. Hocam bence siz kendi yazdıklarınızı dahi okumuyorsunuz, okusanız ne kadar saçma cümleler yazdığınızı anlayabilirsiniz.
 
Eğer öyle diyeceksek tanrının varlığı ayrı bir problem oluyor. Tanrı sadece sorunu erteliyor, başka bir deyişle kırıntıları yatağın altına süpürüyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı