Tanrı yoksa evren nasıl oldu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Wikipedia'yı beğenmediysen kitap atayım. Bu kitap İslam tarihi ve Türkler hakkında. anlattığı konuların sayfanın altına kaynağını vermiş. (fotoğraf örnektir.)

Ayrıca Wikipedia kullanmayı bilmiyorsan bir tüyor vereyim: Eğer bir metinde tek kaynaktan birçok örnek alındıysa kaynak tek sefer bildirilir. fotoğrafta 15 tane kaynak olmamasının nedeni alttaki 3 kaynağı kullanmalarındandır. Merak etme ben neden bahsettiğimi biliyorum, sen cahilliğinle üste çıkmaya çalışıyorsun fakat dediğim gibi yalanını yüzüne vuran insanlar elbet çıkacaktır. 😀

Velhasıl herkes birbirinin dinine saygılı olmalı.

kaynak olarak bize old and new testamenti gösterecek değilsindir herhalde
Screenshot_3.png

Okuman, yazman yok mu? Fotoğraf örnektir yazmışım oraya. Attığım fotoğraf bahsettiğim kitabın bir sayfasından alıntı. Kitabın ileriki sayfalarında Türk tarihi ve İslamiyet'e değiniyor.

Tanrı yoksa evren nasıl olmuş olabilir? Sorum ateist arkadaşlara.

Benim fikrim tanrıdan önce veya Big Bang ten önce ne olduğunu önümüzdeki yüzyıllarda bulamayacağız fakat başka bir gezegende yaşam fosili bulursak günümüzdeki inançlar büyük zedelenecek.
Mantıklı düşünürsek tanrı sadece dünyayı bilgilendirmiş olamaz.
2029 yılında marsa bir yolculuk düzenlenecek marsta eskiden canlı yaşanabilecek kıvamda olduğunu biliyoruz ama fosil veya iz bulunamazsa bu da ateistlik tarafında soru işareti olacak.

Wikipedia'yı beğenmediysen kitap atayım. Bu kitap İslam tarihi ve Türkler hakkında. Anlattığı konuların sayfanın altına kaynağını vermiş. (Fotoğraf örnektir.)

Ayrıca Wikipedia kullanmayı bilmiyorsan bir tüyo vereyim: Eğer bir metinde tek kaynaktan birçok örnek alındıysa kaynak tek sefer bildirilir. Fotoğrafta 15 tane kaynak olmamasının nedeni alttaki 3 kaynağı kullanmalarındandır. Merak etme ben neyden bahsettiğimi biliyorum, sen cahilliğinle üste çıkmaya çalışıyorsun fakat dediğim gibi yalanını yüzüne vuran insanlar elbet çıkacaktır. 😀

Zekeriya Kitapçı'nın bu kitapları ve türevlerinin kaynakçası yine daha öncesinde bahsettiğim Taberi, Zehebi, Yakubî gibi 800,1200'lü yıllarda yaşayan insanların kaleminden çıkmıştır. Bak tekrar tekrar söylüyorum, katliamların olduğu iddia edilen yıllar 700-710 yıl civarıdır. Yani bu adamların biri 100 sene, diğeri 400 sene sonrasında doğup ölmüşler.

1648229713522.png

Eğer okumadıysanız Dan Brown'un "Başlangıç" adlı kitabını okuyabilirsiniz. Kurgu da olsa sorunuzun cevabı kitabın sonunda akılcı bir şekilde anlatılıyor.

Zekeriya Kitapçı'nın bu kitapları ve türevlerinin kaynakçası yine daha öncesinde bahsettiğim Taberi, Zehebi, Yakubî gibi 800,1200'lü yıllarda yaşayan insanların kaleminden çıkmıştır. Bak tekrar tekrar söylüyorum, katliamların olduğu iddia edilen yıllar 700-710 yıl civarıdır. Yani bu adamların biri 100 sene, diğeri 400 sene sonrasında doğup ölmüşler.

Eki Görüntüle 1341945
Anladım anlatmak istediğini. Savunduğun şeye göre yaşanan olaydan yüzyıllar sonra doğan birisi bu olay hakkında bir şey yazarsa bu onun yazdığı tarihin yalan olduğuna işaret eder. Bu mantıkla hiç tarihçi çıkamaz ki? 700 yılında yaşanan bir olayı 1100'lü yıllarda doğan Ali İbnü'l-Esir kaleme alamaz mı? Yaşanan olay hakkında kitap yazmak için illaki olayın yaşandığı yıllarda mı doğmak lazım? Bence yanlış düşünüyorsun. Ben seni 1 senedir falan görüyorum felsefe kategorisinde fakat seninle kim tartışırsa tartışsın kesinlikle sen haklı çıkıyorsun, sen Ermiş olabilir misin D:

Talkan ve Curcan katliamları hakkında örnek verme nedenim empati yapman içindi. Hani Türk'üz ya? Arapların tarihi İslam adına işgal ve yağmalama dolu. İstersen onları da anlatayım? Dininin tarihi hoş değil.

Anladım anlatmak istediğini. Savunduğun şeye göre yaşanan olaydan yüzyıllar sonra doğan birisi bu olay hakkında bir şey yazarsa bu onun yazdığı tarihin yalan olduğuna işaret eder. Bu mantıkla hiç tarihçi çıkamaz ki? 700 yılında yaşanan bir olayı 1100'lü yıllarda doğan Ali İbnü'l-Esir kaleme alamaz mı? Yaşanan olay hakkında kitap yazmak için illaki olayın yaşandığı yıllarda mı doğmak lazım? Bence yanlış düşünüyorsun. Ben seni 1 senedir falan görüyorum felsefe kategorisinde fakat seninle kim tartışırsa tartışsın kesinlikle sen haklı çıkıyorsun, sen Ermiş olabilir misin D:

Talkan ve Curcan katliamları hakkında örnek verme nedenim empati yapman içindi. Hani Türk'üz ya? Arapların tarihi İslam adına işgal ve yağmalama dolu. İstersen onları da anlatayım? Dininin tarihi hoş değil.

Demek istediğimi bence anlamadın. Ben tekrar 3.defa anlatıyorum :D. Bak güzel dostum, Abbasiler, 740'lı yıllarda Emeviler'in hanedan üyelerini öldürtüp tamamen devletlerini yıktıktan sonra, temeli propagandaya dayanan Emeviler'i kötüleme amaçlı faaliyetlere giriştiler. Bunlardan birisi Türklerle alakalı olan Talkan-Curcan katliamlarıdır. Fark ettiysen bunları kaleme alan adamlar Abbasi tarihçisi olmakla birlikte, 710'lı yılları görmemişler. Peki bu adamlar bu bilgileri neye dayanarak yazdı?

1648231502140.png

Yani buradan aslında Abbasiler'in aman aman masum olmadığını, Emeviler'e çamur atıp durduğunu görüyoruz.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı