Tanrı'nın Varlığı ve Evrende Kaos'un Hakim Olması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Minimum 20 sayfadan oluşan, karşılıklı çatışmaların yaşandığı bir konu olacağını düşünüyorum. Yarışmacı arkadaşlara başarılar. Manevi ve duygusal konular oldukları için, kimsenin fikrinin değişeceğini düşünmüyorum.
Allah selamet versin hepimize. :D

Kaos olduğu kanaatine nereden vardın? Hiçbir şey düzensiz ilerlemez, evrende var olan yaşanan her şey bir düzen sonucu ortaya çıkar. Allah bizi yaratıp karışmıyor olsa senin toprağa ettiğin fidan, ağaçtaki bir meyve yeşermez. Ağaçtaki bir meyvenin de nasıl oluştuğunu bilim açıklamıyor, ona da inanmayalım o zaman.

Ne demek duzensizlik yok? Entropi nedir?

Ne demek duzensizlik yok? Entropi nedir?
Entropi de düzenin göstergesi sonucu ortaya çıkar. Ben bir yumurtayı alıp defalarca duvara vursam ve yumurta kırılmasa, sizce düzen mi var olmuş olur düzensizlik mi? Ben yumurtanın dayanabileceği kuvvetten 100 kat fazlasını uygulamama rağmen yumurta kırılmıyor ve bu düzen mi oluyor?
Düzen kavramınızı tazelemeniz gerekiyor.

Entropi de düzenin göstergesi sonucu ortaya çıkar. Ben bir yumurtayı alıp defalarca duvara vursam ve yumurta kırılmasa, sizce düzen mi var olmuş olur düzensizlik mi? Ben yumurtanın dayanabileceği kuvvetten 100 kat fazlasını uygulamama rağmen yumurta kırılmıyor ve bu düzen mi oluyor?
Bunu düzensizliğe örnek vermek yanlış ama. Yumurtanın belirli bir güce karşı kırılacağı bir gerçek. Yani düzenden veya düzensizlikten kırılma ihtimali yok. Düzensizlik bambaşka bir şey.

Yumurtanin dayanabilecegi kuvvetten 0.000001 fazlasini dahi uygulasan kirarsin. Yumurtanin senin dusundugunden daha dayanikli olmasi duzene ya da duzensizlige degil, senin yumurta hakkinda hic bir sey bilmedigine isaret eder yalnizca.

"Entropi duzenin gostergesi sonucu ortaya cikar" sozu de talihsizlik olmus. Entropi, duzensizligin kendisidir. Hirsizlik, guvenlik sonucu ortaya cikar demek gibi sacma bir sey bu soyledigin.

Entropi hep artar, tahmin edilemez bir duzensizlik hakimdir. Birak evreni, 3 gun sonraki hava durumunu dahi tahmin edemeyiz, cok fazla rastlantisal degiskene bagli olmasindan dolayi.

Evrende duzenli hic bir sey yok, sen surekli enerji harcayip duzeni saglamak zorunda kalmazsan.

Bunu düzensizliğe örnek vermek yanlış ama. Yumurtanın belirli bir güce karşı kırılacağı bir gerçek. Yani düzenden veya düzensizlikten kırılma ihtimali yok. Düzensizlik bambaşka bir şey.
Verebileceğiniz her türlü örnek yumurta örneğiyle bir tutar. Ben sadece basite indirgedim. Yıldızların patlaması düzensizlik midir? Tabi ki de hayır.

Madem tanrı yoktan var olabiliyor, evren neden olamasın? tanrı evrendir. Hadi bakimm :D

Katılıyorum, biz Ateistler somut bir kanıt istiyoruz, Müslümanlar ise soyut kavramları gösteriyor, zaten Tanrı arayışı, dinler vs, soyut şeyler üzerine kuruludur. Tamamen bir düşünceden ibaret ve bilinmeyeni açıklama çalışmasıdır.
Somut bir delil isteyen Kuran-ı Azimüşşan'a bakabilir. Elle tutulabilir, gözle görülebilir ve akılla onaylanabilir bir somut delil. Her şeyinde bir mantıklı cevabı var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı