Tarih öğrenmek için YouTube kanalı tavsiyesi

Ders içinse Celal Hocayı tavsiye ederim anlatımı hiç sıkmıyor. Ayrı tarih içinse YouTubedan olmaz kitap okumak lazım.

YouTube videolarından tarih öğrenenlerin anti Komünist olması 😂. Ya hayatında hiç kitap okumamış ve okumayacak olabilirsin ama yanlış diyebilmen için bari Komünist Manifestonun veya Das Kapitalin sesli kitabını aç dinle ya.
Çocukça gelebilir ama Hayvan Çiftliği'nde komünizm anlatılıyor ve çok mantıksız sistem bence.
 
O kanalın Yavuz Sultan Selim'i anlattığı bir videosunda, Sina Çölü'nü geçmesinden bahsediyordu ve Timur'un orayı geçemediğini söylemişti. Ama Timur dediğimiz adam ; Sina Çölü'nü geçmeden Mısır'ı kendine vassal bağlayan bir adam. Geçmesinde gerekçe bile yok. Birini överken birini gömmeye çalışıyor 😅
 
Kadir mısıroğlu,Ahmet anapalı,Mustafa armağan gibi isimler tarihi gerçekten objektif bir şekilde anlatıyor Hele hele Kadir mısıroğlu gibi hitabeti kuvvetli bir tarihçiye bir daha rast gelmessin
Sahipkıran Timur konusunda, Timura iftira atan bi kitabı baz alıyor. Söylediklerinin başka kaynağı yok ve Timura saldırıyor. Yok çocuk ezdirdi yok şu yok bu saçma sapan ithamları var ve hepsi yalan. Diğer konularda bilgim yok.
 
Çocukça gelebilir ama Hayvan Çiftliği'nde komünizm anlatılıyor ve çok mantıksız sistem bence.
Wikipedia'nın dediğini baz alırsak adam Sosyalist. Sosyalist olan birisi Komünizm'i eleştirmez. Ama gerçek tarihe bakarsak MI5 ajanıdır. Hayvan Çiftliği'nde Komünizm değil Totalitarizm eleştirilir.

Mantıksız gelmesi için önce bilmen gerek. Bilir misin?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı