Tazminat alabilmek için tavsiyeler

Daha fazla  
Meslek
Belki Yazılımcı
Bir tanıdığım Alabalık işçisi olarak çalışıyor. Soğukta ve ayakta çalışıyor. Bu da onu çok yıpratıyor.
Ara sıra hasta oluyor.Tansiyonu ,şekeri düşüyor.
Alabalık,onu kovarsa baya yüklü bir tazminat alacak çünkü yıllardır orda çalışıyor.

Tazminatını alabilmesi için tavsiyeleriniz var mı?

Zar zor işe gidebiliyor .

Ya da Emekli olabilmesi için tavsiyeleriniz var mı?
8 yılı falan var.
2015 den beri secida 20miligram(depresyon hapı)
2019 Foster Astım ilacı
2021 Şeker Glifix
2023 iki aydır Guatıra Euthyrox

Bir tanıdığım alabalık işçisi olarak çalışıyor. Soğukta ve ayakta çalışıyor. Bu da onu çok yıpratıyor.
Ara sıra hasta oluyor. Tansiyonu, şekeri düşüyor.
Alabalık, onu kovarsa bayağı yüklü bir tazminat alacak çünkü yıllardır orada çalışıyor.

Tazminatını alabilmesi için tavsiyeleriniz var mı?

Zar zor işe gidebiliyor.

Hocam selam. İlk önce işçiye ayakkabı çorap veya eldiven tarzı şeyler alırsanız bu onu gerçekten mutlu eder. Tazminat konusunda ise şöyle soğukta çalıştığının ve hasta olduğunun videolu sesli kaydını (kanıtını) alırsanız alabilirsiniz diye biliyorum.

Hocam selam. İlk önce işçiye ayakkabı çorap veya eldiven tarzı şeyler alırsanız bu onu gerçekten mutlu eder. Tazminat konusunda ise şöyle soğukta çalıştığının ve hasta olduğunun videolu sesli kaydını (kanıtını) alırsanız alabilirsiniz diye biliyorum.
Ciddi misiniz yaa? Tabiki kat kat çorap giyiyor. Eldiven giyiyor.

Şirket yapılan işe uygun ekipman/koruyucu vs tahsis etmek zorundadır. Muhtemelen de temin etmiştir ama benim anladığım kadarıyla bahsettiğiniz kişinin başka rahatsızlıkları var. Astım, deprasyon, şeker vs. bunlar asıl sebep gibi duruyor.

Haftada 45 saatten fazla çalışıyorsa mail ve dilekçe yolu ile... Sebeplerden sonra (1 ay sonrasının tarihini belirterek)... Tarihinden itibaren mesai kalamayacağını belirtsin.
Doktordan uzun süre ayakta kalamaz raporu da alabilir.
İş güvenliği açısından gerekli ekipmanları talep eder ve talep ettiği malzemeler yoksa işçi o gün boyunca iş güvenliği sebebi ile çalışmaz(malzemeler gelene kadar) ve maaşından kesinti yapamazlar.
Bunların belgeleri ve WhatsApp konuşmalarının kayıtlarını tutsun alır çıkışını.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı