Çözüldü Technopat moderatörlerinin taraflılığı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

balkann

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Her forumda adam kayirma var burasi da dahil.

Burada da fazla mesaj ve cozumun olursa insannlara yardim ederken alttan alttan hakaret edebiliyorsun kimse de ses cikarmiyor.
Bu tarz olayların en fazla yaşandığı yer burası moderatörler için de geçerli. Kendileri yaparken sorun yok biz yapınca saçma sapan uyarılar.

Çözüm
Arkadaşlar moderasyonun içinde kendi kendini denetleyen bir sistem var. Aldığınız uyarının taraflı olduğunu düşünüyorsanız itiraz edin, ikinci itirazınızı uyarınızı veren kişiden farklı bir moderatör inceliyor. Ayrıca uyarının yanlış olma ihtimali çok az bir ihtimal olsa bile neredeyse tüm moderasyon ekibimiz inceleyip yorumunu paylaşıyor. Ardından elimizden geldiğince hızlı bir şekilde moderatörlerden yorumu aldıktan sonra çoğunluğunun kararına göre rapora işlem yapılıyor.

Eskiden böyle sistemler yoktu, uyarıyı veren kişi sadece itirazlarla ilgileniyordu bu da yanlış uyarı verdiğinde fark etmesini zorlaştırıyordu. Artık farklı yetkililer de inceleyip hata oranını oldukça düşürdük, düşürmeye de çalışıyoruz. Eğer ki taraflı uyarı verildiğini düşünüyorsanız raporlayın, farklı modların incelenmesini talep edin. Eğer ki talebin sonucunda doğru olmadığını hala düşünüyorsanız destek sisteminden talep oluşturun bu sefer yönetim, değerlendirmeyi ve moderasyon yorumlarını okuyup inceleme yapıp sonucunda size yazacaktır. Hiçbir Türk forumunda bu kadar detaylı bir denetim sistemi bulunmamakta, sizlerden aldığımız geri bildirimler sayesinde sistemimizi geliştirmeye devam ediyoruz.

Eğer ki bir moderatörün sürekli taraf tutup uyarı verildiği bu toplu inceleme sistemiyle veya bilet sisteminden tespit edilirse, ilgili kişi görevden alınabilir. Yazılım konusunda da böyle bir konu açtık ve yazılım taleplerinize göre ekleme yapıyoruz, torpil yok tabii ki.
Söylememe gerek var mı?

Başka yerde konuştuk "açık açık " hakaret etmediğimi kabul etti(daha doğrusu kanıt atamadı)

Yanlış anlaşılma olmasın ben normalde de hakaretin ifade özgürlüğüne dahil olmaması tarafındayım hakaret hiçbir zaman etmem.

Evet, o konuyu ısrarla açık tutup en popüler konu yapmakla kalmayıp, bu saçmalığa karşı çıkanları cezalandırmış veya yazma iznini almışlardı.

Forumda sevilmeyen birisi sebebi de açıkça belli modlarında sevmemesi normal yanlış hatırlamıyorsam Techolay'da buradaki modlara ölüm tehditleri savuran birisini üst yöneticiler görmezden gelmişti.

Şahsen o kişiden nefret ediyorum forumda insanlara çözüm olarak onun videosunu atmak yerine tek tek kendim anlatıyorum o derece bir nefret.

Artı -1 Eksi
@Eldrithc @Deiinzz @balkann

Yorumu size birakiyorum.

@Emre C Hocamizin dedigi gibi torpil yok degil.

Buyrun arkadaslar bu yorumum silinip kaos cikarmaktan ban yemezsem tartisabiliriz bu olanlari.

Bilet sisteminde konuşulanlar özel mesaja giriyor, doğrudan paylaşılması doğru olmayacaktır bu sebeple sildim. Yazılım konusuna gelirsek, sizin yazılımınız için açtığınız konuyu onaylamışız. Yazılımınızı Sosyal üzerinden tanıtmanıza izin vermişiz. 1116 kişi konuyu görüntülemiş, bunların birçoğu da yazılımınızı indirmiş olabilir. Bu iyi şeylerin hepsini görmezden gelip, Sosyal'in indir kısmına yazılımınızın eklenmediği için her şeyi yakıp kenara atıyorsunuz.

Güvenli değil hocam. Açık kaynaklı olsa da herkesin açık kaynağı değerlendirme kapasitesi yok maalesef.

Bu konuda TeamOFMind güzel bir noktaya değinmiş, yazılımın güvenilirliğini kanıtlayamıyorsak eklemek istesek bile ekleyemiyoruz. Zamanında moderatör olan birinin güvenilirliği kanıtlanmıştır, indir kısmını bu sebeple kısıtlamasız kullanıp yazılım ekleyebilmektedirler. Siz yazılımını konunuzdan paylaşmışsınız bu yeterli olmalı, herkes oluşturduğu yazılımı eklemek isterse bunun kontrolünü yapacak bir sistemiz de bulunmamakta. Anlayışınız için teşekkür ederim.

Emre bey cevap da vermedi bu dediğime, canı sağ olsun bakalım ona göre ortalığı karıştırmaya çalışan olduk maalesef:).

Size bu konuyu okumanızı öneriyorum, bu konuyu okuyup neden-sonuça varamayıp aynı şeyleri tekrarlayacaksanız karşıt, farklı görüşlere kapalı birisiniz demektir. Umarım öyle değildir. Gerçi soykırım yapan "Yahudileri" düşman olarak gören kişileri ırkçılıkla suçlamanıza da bir anlam veremiyorum.

Aynı şekilde Filistin yazan kişinin mesajı da silinmemiş, siz anlamak istemiyorsunuz galiba. Modersayonla inatlaştığınız için, raporunuz işleme alınmadığı için kafa tuttuğunuz için mesajınız silinmiş.

Bilet sisteminde konuşulanlar özel mesaja giriyor, doğrudan paylaşılması doğru olmayacaktır bu sebeple sildim. Yazılım konusuna gelirsek, sizin yazılımınız için açtığınız konuyu onaylamışız. Yazılımınızı Sosyal üzerinden tanıtmanıza izin vermişiz. 1116 kişi konuyu görüntülemiş, bunların birçoğu da yazılımınızı indirmiş olabilir. Bu iyi şeylerin hepsini görmezden gelip, Sosyal'in indir kısmına yazılımınızın eklenmediği için her şeyi yakıp kenara atıyorsunuz.
Hocam guvenilirlik konusunda bana bir sey denmedi. Turlu turlu bahanelerle eklenmedi. Once populer degil dendi ki bu konuda daha bir sey dememe gerek yok, daha sonrasinda benzerleri var denilerek reddedildi (Cryptomator var goze batan o da 1 tane ve benzemiyorlar), Simdi de konu actiniz diyorsunuz. E Astel'de de konusu acilmisti daha once? Bakin acik kaynak herhangi birseyin guvenilirligini kanitlamak zor olmasa gerek. Obfuscate falan da etmedigime gore kodlar apacik ortada. Bana bunlara karsi gecerli bir arguman verin tamam diyeyim. Hala bunlari cevaplamiyorsunuz.

Bu iyi şeylerin hepsini görmezden gelip, Sosyal'in indir kısmına yazılımınızın eklenmediği için her şeyi yakıp kenara atıyorsunuz.
Ben guzel seyleri gormezden gelmiyorum yanlis anlasildim galiba, ortada bir adilsizlik var sadece konu acmissiniz diyip duruyorsunuz. Tamam tesekkur ederim izin verdiginiz icin ancak bu tarz anlattigim seylere goz yumup duruyorsunuz.

Ayriiyetten konu kaybolup gidiyor eninde sonunda. Yani orada durmasinin zarari ne anlamadim.

Bu konuda TeamOFMind güzel bir noktaya değinmiş, yazılımın güvenilirliğini kanıtlayamıyorsak eklemek istesek bile ekleyemiyoruz. Zamanında moderatör olan birinin güvenilirliği kanıtlanmıştır, indir kısmını bu sebeple kısıtlamasız kullanıp yazılım ekleyebilmektedirler. Siz yazılımını konunuzdan paylaşmışsınız bu yeterli olmalı, herkes oluşturduğu yazılımı eklemek isterse bunun kontrolünü yapacak bir sistemiz de bulunmamakta. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Guvenilirlikten bahsedeceksek bana kefil olabilecek cok kisi var bu forumda. Ayrica onceki reddedilme sebeplerinde guvenilirlik gecmiyor.

Kaldi ki guvenilirlik mesele ise konu acmak veya indir kismina koymam cok bir sey degistirmiyor. Her iki olasi senaryoda da zarar gorebilir birileri, Madem indir kismina guvenilirlik endisesiyle koymuyorsunuz konu acmama da izin vermemeniz lazimdi. Celisme var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Size bu konuyu okumanızı öneriyorum, bu konuyu okuyup neden-sonuça varamayıp aynı şeyleri tekrarlayacaksanız karşıt, farklı görüşlere kapalı birisiniz demektir. Umarım öyle değildir. Gerçi soykırım yapan "Yahudileri" düşman olarak gören kişileri ırkçılıkla suçlamanıza da bir anlam veremiyorum.
Olayın tam detayını bilmem mümkün değil. Buraya gelip techolay savundugum da yok kullanmıyorum zaten konu o değil. Baltas'i sevmeme nefret etme gibi bir durum yok yazdınız, bende örnek verdim modlarinizin düşüncelerine. Sevmeme nedenlerinizden biri de bu attığınız konu sanırsam, anlayabiliyorum problem değil sevmek zorunda değilsiniz zaten. Nefret etme durumu yok seven var vb demenize gerek yoktu sadece. Kendiniz de kabul ettiğinize göre sevmediginizi problem yok. Ölüm tehdidi gibi şeylerin ciddiye alınmaması gerektiğini de en çok siz biliyorsunuz, sanal ortam burası. 12 yaşındaki çocuk atıp tutar, neyse.

Ben ırkçılığa karşı olduğumu söylemedim, tek bir ırka karşı ırkçılığa izin verilmesine karşı olduğumu söyledim anlamadıginiz nokta bu. Siz bile yönetici olarak tarafinizi belli ediyor ve ona göre davraniyorsaniz bu konuda, insanların böyle olmamasina şaşmamali. Yahudilere düşmanım demek sorun değil, başka ırk söyleyince sorun, hmm. Tebrik ederim adilliginiz icin Emre bey. Umarım yönetici olmanın gereklerini uygular yakın zamanda tarafsız tutum takinirsiniz. Karşınızda techolaydan fırlamış yahudi sevici yok bunu daha önce de söyledim, ancak yanlışa yanlış demek lazım. Madem Yahudilere laf söylenince sesinizi çıkartmayacaksiniz ben de istediğim ırka aynı şeyi diyebilirim bu kadar basit.
Aynı şekilde Filistin yazan kişinin mesajı da silinmemiş, siz anlamak istemiyorsunuz galiba. Modersayonla inatlaştığınız için, raporunuz işleme alınmadığı için kafa tuttuğunuz için mesajınız silinmiş.
Halk ile devlet farklı şeyler. Yahudilerde devletten değil bir ırk, belli bir grup kastedilmis farkını anlatacak değilim burada. Kafa tuttugum da yok o arkadaşın mesajinin silinmemesine sasirdim o gün, madem silinmiyor benim de yazma hakkim var dedim. Yokmus meğer, moderasyonun düşüncesine göre düşman olup/olmayacagimiz ırkı secmek lazımmış.

Techolaya gitsem İsrail savunurlar, size geliyorum gayet doğal yahudi nefreti ırkçılık değil diyorsunuz, baska ırkla ilgili mesaj da siliniyor. Ben anlamıyorum bu forumlarin bir ortası yok mu? Siyasi görüşlerinizi illa foruma sokmak zorunda mısınız? Yöneticisiniz siz üye değil, iki forum için de söylüyorum bunu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki hocam madem eklemeyeceksiniz bana en azindan su yetkileri verir misiniz?

1-Programima ait konuyu istedigim zaman duzenleme (baslikta dahil) Cunku gorunumu ve surumu degisen bir sey programlar biliyorsunuz.

Peki hocam madem eklemeyeceksiniz bana en azindan su yetkileri verir misiniz?
Bu yetkiyi verebiliriz evet ama destek sisteminden talep etmeniz gerek ve bu yetki de geçici süreliğine verilebiliyor. Her talep ettiğinizde yazarsınız halletmeye çalışırız.

En baştan güvenlik amaçlı belirtilmesi iyi olurdu, belirtilmemesi eksiklik olmuş haklısınız. Konu açarsanız sorumluluk size ait, indir kısmına moderasyon eklerse sorumluluk moderasyona ait olur bu farkı anlayabilirsiniz diye düşünüyorum teşekkürler.

@Eldrithc konuyu tamamen okudum ve inceledim. Gereksiz Mesaj diye raporlasaydınız mesaj büyük ihtimalle kaldırılırdı. Sizin raporunuzda nefret söylemi yapılmaması belirtilmiş, yani sorunuz cevaplanmış. Sizin mesajınız ise konuyla alakasız olduğu için silinmiş, konuda konu sahibi ülke sormuş, ırk değil. Bu sebeple konuda yazılan ırk ile ilgili mesajları temizledim. Ayrıca raporladığınız üye daha sonrasında moderasyona hakaretler yağdırmış, bu sebeple kendisi hakkında yasal işlemler başlatılacaktır.

@Dexter_Morgan31 sizden de ricam virgülden sonra cümleye büyük harfle başlamayın lütfen. Nokta kullanabilirsiniz virgül koyduğunuz yerlerde tam oturuyor zira.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı