Çözüldü Technopat moderatörlerinin taraflılığı

• Konuyu başlatan balkann
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 80
  • Görüntüleme 717
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

balkann

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Her forumda adam kayirma var burasi da dahil.

Burada da fazla mesaj ve cozumun olursa insannlara yardim ederken alttan alttan hakaret edebiliyorsun kimse de ses cikarmiyor.
Bu tarz olayların en fazla yaşandığı yer burası moderatörler için de geçerli. Kendileri yaparken sorun yok biz yapınca saçma sapan uyarılar.

Çözüm
Arkadaşlar moderasyonun içinde kendi kendini denetleyen bir sistem var. Aldığınız uyarının taraflı olduğunu düşünüyorsanız itiraz edin, ikinci itirazınızı uyarınızı veren kişiden farklı bir moderatör inceliyor. Ayrıca uyarının yanlış olma ihtimali çok az bir ihtimal olsa bile neredeyse tüm moderasyon ekibimiz inceleyip yorumunu paylaşıyor. Ardından elimizden geldiğince hızlı bir şekilde moderatörlerden yorumu aldıktan sonra çoğunluğunun kararına göre rapora işlem yapılıyor.

Eskiden böyle sistemler yoktu, uyarıyı veren kişi sadece itirazlarla ilgileniyordu bu da yanlış uyarı verdiğinde fark etmesini zorlaştırıyordu. Artık farklı yetkililer de inceleyip hata oranını oldukça düşürdük, düşürmeye de çalışıyoruz. Eğer ki taraflı uyarı verildiğini düşünüyorsanız raporlayın, farklı modların incelenmesini talep edin. Eğer ki talebin sonucunda doğru olmadığını hala düşünüyorsanız destek sisteminden talep oluşturun bu sefer yönetim, değerlendirmeyi ve moderasyon yorumlarını okuyup inceleme yapıp sonucunda size yazacaktır. Hiçbir Türk forumunda bu kadar detaylı bir denetim sistemi bulunmamakta, sizlerden aldığımız geri bildirimler sayesinde sistemimizi geliştirmeye devam ediyoruz.

Eğer ki bir moderatörün sürekli taraf tutup uyarı verildiği bu toplu inceleme sistemiyle veya bilet sisteminden tespit edilirse, ilgili kişi görevden alınabilir. Yazılım konusunda da böyle bir konu açtık ve yazılım taleplerinize göre ekleme yapıyoruz, torpil yok tabii ki.
Aynı zamanda başlamışiz foruma aşağı yukarı, benim de ara verdiğim bir dönem oldu. Dolayısıyla eskiye göre kiyaslayarak konusabilecegimi düşünüyorum bende. Baltas'dan bahsediyorsunuz muhtemelen, görevden uzaklastirilmadi istifa etti, bu olaylar olmasaydı da forumdan ayrilacagini soylemisti yakın zaman içinde. Ben kendisinin görüşünü desteklemiyorum ancak bu forumda kendisine karşı yurutulen asagilamalara ses cikarilmazken ben ne zaman buna karşı çıksam mesajim siliniyor bu ayrı konu. Ayrıca birinin çıkıp ağır siyasi/dini söylem yapmasi ile forumda kendi görüşüne yakın insanı çaktırmadan kayirmasi aynı şey değil, verdiğiniz örnekle bu dediğim durum curumuyor yani.

Hangi yaşadığım durumla ilgili ticket açayım ki? Açsam bile benim lehime karar çıkmayacağını ikimizde biliyoruz. Mesela o yahudilere nefret söylemi konusunda gördük modlarin ne kadar taraflı olduğunu, ticket açıp şikayet etmek gibi bir amacım yok, ticket açsam da eminim ki desteklenmem. Ayrıca kişiye göre değişiyor neyin ceza sebebi olup olmadığı. Bana göre ezana Arapça çıgırış demek ifade özgürlüğü olmakla birlikte gerçek bir durumdur. Ancak mod arkadaşa göre öyle değilmiş ki din "aşağılama" nedeninden dolayı ceza almisim.

Son paragrafa deginirsem, eskiye göre bence gayet güzel cezalarda yumuşak olmaları. İnsanlar forumdan sogumuyor. Ancak bunun kötü tarafı da var, bu aralar yazım yanlışı yapan o kadar çok kişi gördüm ki inanamazsınız. Mesela ben bu uzun paragrafta noktamı koyuyorum, büyük harfle başlıyorum, belirgin kelime hatası da yapmıyorum. Bu paragrafta ufak bir yanlış yapsam ceza verilmemeli, genelde de verilmiyor zaten. Ancak adam büyük harfle başlamamış nokta koymamış mahvetmis kuralları, o adam ceza almalı.

Diğer husus, forumda bilgili adam yok artık. O konuda haklısın. 4-5 tane konu açtım çözüm gerektiren, 1-2 tanesinden anca güzel dönüş aldım. Felsefi tartışma kısmı da öyle, aynı boş beleş insanlar dolu her konuda.

Emre C bir amac doğrultusunda ilerliyor bunu görebiliyorum, takdir ediyorum. Ancak hâlâ oldukça eksik var, kendisine yine de güveniyorum en kısa zamanda da forumu daha iyi hâle getirmesini umuyorum. Mesela öneri konulari, uyguluyoruz demesine rağmen o kadar uzun sürede uygulanıyor ki.. 2-3 yıla uygulanıyor bir öneri bazen, çoğu uygulanmıyor da. Eskiye göre daha iyiler katılıyorum, ancak daha da iyi olabilir. Modlardan ise eminim iyiler vardır ancak aralarında oldukça çürük yumurta olduğunu düşünüyorum. Belki ezan konusunda haksız olduğumu düşünebilirsiniz size göre ifade özgürlüğü değildir asagilamadir bu, tamam bunu geçiyorum. Ancak yahudi örneğinde sorunun bende olmadığına eminim, oradaki mod arkadaş maalesef taraflı bir karar aldı.

Bende uzun konuştum biraz sanırım:). Bu yazdıklarımız umarim ki yonetime ulaşır ancak sanmıyorum. Forumun iyiye gitmesi dileğiyle.

Baltaş'ın istifasının doğrudan "kendi isteği" ile olduğunu düşünüyorsanız çok "masumsunuz" demek isterim.

Bakınız Recep Baltaş'ı ben sever sayarım ona bir itirazım yok ama herkesin kaçırdığı nokta Recep Baltaş'ın özellikle Siyasi konulara baskın atar gibi girmesi ve kendi görüşü etrafında olmayanları uçurması sonucuna varılınca ve daha da önemlisi bu Yahudiler-Gazze konusunda oldukça uç bir noktaya doğru işi kaydırdıkça Technopat bunun bedelini sponsorluk ve bir miktar gelir kaybederek ödedi. Forum Recep Baltaş'ın olsa yani sahiplik ve şirket idaresi açısından o zaman sadece "Evet, adamın forumu ne isterse söyler" der geçeriz fakat gerçek sahiplik halen yanılmıyorsam Berker Güngör'e ait yani Berker beyin kendisi ne derse o olur ki ben halen Baltaş'ın öyle "kendi isteği" ile ayrıldığını falan sanmıyorum. Bu konu hakkında Ali Güngör'de dahil olmak üzere kimse renk vermek istemiyor ama pararlel bir forum kurulması ve Recep Baltaş'ı destekleyen belirli bir grubun oraya gitmesi aslen çok şey anlatıyor.

Yani şikayet etmek istiyorsanız edin fakat dediğim gibi eski moderatör kadroları ile mukayese edince şu an olan kadro çok daha oturmuş ve olgun denebilecek bir grup ki bazı moderatörleri bizzat tanıyorum yani çok uzun bir süre konular üzerinden konuşmuşluğumuz ve yardımcı olmuşlukları var öyle kolay kolay "falsolu" diyebileceğim insanlar değiller. Haliyle mantıklı bir sonuç elde ederseniz. Eğer ona rağmen bir şey olmuyorsa Technopat'ın resmi e posta adresine e-mail gönderin.

Bilgili adam olmaması Türkiye'de olan pek çok forumun "kronik" ve "başat sorunu" çünkü bilgili olan üyeler belirli bir üye grubundan daha değerli oldukları için bazen "ayrıcalık" talep ediyorlar haliyle yönetimler vermek istemeyince bir kısmı cayıyor. Technopat örneğine gelirsem: Technopat'ta bilgili denilen çoğu üyeyi bizzat gerçek hayat veya daha sonradan telefon numarası bir kısmı ise benimle aynı üniversiteyi veya yakın okullarda okuyormuş yani cidden bu site içerisinde yazan 10-20 kişiyi tanıyorum. Bu insanların bir kısmı artık 26-28 yaşında falan mesela ismini vermeyeyim ama bir dönem bu site içerisinde önerileri ile adeta gönüllere taht kuran admalardan birisi "30"una merdiven dayadı. Laptop kategorisi içerisinde oldukça bilinen ve daha sonra moderatör olan Ege Hanedar hoca vardı mesela sanırım o YKS için bıraktı. Birkaç tane üye 6 Şubat Depremleri ardından kendisini toparlamayadı bıraktı (bir tanesini halen görüyorum) onun haricinde gene bir tane üye olması lazım başka bir forumun yöneticisi olarak terfi aldı meğer adamı Technopat'tan izleyip teklif vermişler o da kabul etmiş vs. Bunların dışında bir iki tane üye ise kendi hayat temposundan ötürü bıraktı. Yani anlayacağın site içerisinde çoğu 2015-2022 hesap açılışı tarihli o "Megapat" bilgili "kadro" genel olara kendi hayatına daha fazla vakit ayırmak istediği için bıraktı. Çok azı ise diğer forumlara gitti. Ben kendimi bu gruba atfetmiyorum belki evet İşlemci ve Makale konusunda forum içerisinde çok üretken bi 2 sene geçirdim çok fazla haber ve rehber yaptım ama aynı durum benim içinde geçerli artık daha ciddi sorumluluklarımız ve bir hayatımız olduğu için eskisi kadar buraya bakamıyoruz doğal olarak.

Emre C üzerine yazacaksam kendisinin bu konuyu göreceğini sanmıyorum o yüzden samimi bir beyan vereyim: 5 yıllık üyeliğin 3-4 yılını aktif geçirdim desem en tansiyonlu olduğum kişilerden birisi herhalde Emre C olurdu pek çok konu üzerine kendisini böyle uzun paragraflarca eleştirdiğimi bilirim. Hatta daha önce de dedim bu konu üzerine ceza aldım fakat son 2-3 yıldır yaptığı hamleleri detaylıca gözlemliyorum gerçekten ortaya bir özveri koyuyor en azından öneriler bazında ve "geri bildiri" konusunda gayet başarılı işler başardı ki moderasyon ekibinin regüle edilmesi konusunu 2023 sonuna doğru sarkıtmış olsa da mevcut ekibin %60'ına ben güveniyorum diyebilirim. Yani 5-6 yıldır bu forumu aktif olarak yöneten kişi Emre C olduğuna göre kendisine verilen makamı ve riyasete iyi-kötü bir şekilde kullandı. Kullanmaya devam edecektir diye düşünüyorum çok önemli bir değişim olmadıkça Technopat'ın artık üst yönetimi bu şekilde kalır. Kendisine görevinde başarılar dilemek dışında da bir şey diyemem çünkü ben bu sitede bir "karar alıcı" değilim.

Ezan ve Felsefe tartışmaları konusunda sadece şu beyanı vermek isterim: Bu site içerisinde en çok cezalandırma verilmişse dini tartışmalar üzerine verildi. Kaşarlanmış veya eski peynirleşmiş yani bir süre görmüş-geçirmiş üyelerin çok sevdiğim bir sözü var "Kıyma makinesi" o tartışmalar çok üyeler yuttu hocam aklına gelebilecek pek çok kişinin siteden kalıcı olarak gitme sebebidir o dini tartışmalar.

Bu forumu yıllardır kullanıyorum sanırım 2023-24 arası olması lazım ara verdiğim bir dönem oldu yani 1 yıl boyunca yoktum daha anlaşılabilir şekilde söylersem "Kış uykusu" uyudum. Genel olarak moderatörler konusunda mevcut kadrodan tanıdığım kişiler olduğu için sadece şu beyanı vermek istiyorum: Elbette pek çok forumda moderatörlerin taraflılığı durumu olur çünkü karşınıza kusursuz bir bilgisayar sistemi veya süper rasyonel bir AI sistemi çıkmıyor. Daha önce birisi mesaj olarak "Forum yönetiminin siyasi görüşüne vs." demiş aslen çok alakası yok. Öyle olsa şu an ismini anmayacağım fakat verdiği "aşırı siyasi beyanlar" nedeniyle siteye zarar verip ayrılan bir kişi görevinden uzaklaştırılmazdı. Siz forumu yöneten kişileri sadece Technopat YouTube kanalına çıkan ekran yüzleri sandığınız için böyle bir yanılgı oluşuyor.

Ben kendimi bildim bileli 2019'dan beridir bu siteyi okuyorum ve genel olarak Mikal Fidan'ın yönetici olup moderatörleri komuta ettiği dönemi üye olarak hiç deneyimlemedim ama benden daha eski arkadaşlar ki bazılarıyla gerçek hayatta tesadüfen karşılaıp tanışmışlığımız oldu. Onlardan bildiğim kadarıyla 1 ay yani 30 gün boyunca ban yiyen vardı. Mesela eskiden "Yanlış bilgi" cezasından ötürü sanırım bi 7 gün ban yediğimi biliyorum. Şu an verilen cezaların süresi veya sürenin moderatörler tarafından kesin bir şekilde uygulanıp uygulanmadığını bilmiyorum ama bildiğim bir şey varsa eskisi kadar "gaddar" ve "soğuk" bir ceza sistemi yok. Hatta moderaötler bazen sadece uyarıyı verip geçiyor ki geçen uyarı affı oldu.

Forumu ve daha çok moderatörleri yöneten kişi @Emre C varsa bir şikayetiniz daha önce kendisi de demiş olması lazım "Destek" üzerinden halinizi istirham edin. Bugüne kadar yazdığım mesajları ele alırsam ben bir zamanlar Emre C'yi bizzat moderatörler ve forum konusunda eleştirdiğimi biliyorum. Hatta bu yüzden moderatörleri eleştirmekten ceza almışlığım vardır. Şu an mevcut kadro ve moderatörlere yapılan bazı "düzenlemeler" sağ olsun site 2-3 yıl öncesinden çok daha iyi bir konumda. 1.000 TL verilip verilmemesi bana göre bir sorun değil. Bana kalsa ben üye olduğum için reklam göstermiyor ama Technopat sitenin sağ ve sol sütunlarına reklam koyup eskisi gibi TurkNET ile reklam alsa ve moderatörlere atıyorum 1000 değil işte 1500 verse daha da iyi olabilir tabii ki bunu kendileri bilir. Özellikle 2022 veya 2022-23 arasında yer alan bir moderatör kadrosu vardı neredeyse o an görev yapan kişinin "keyfine" ceza yediğimi biliyorum ben. Şu an mevcut moderatör kadrosu içerisinde tanıdık "kişiler" var tabii ki bu kişileri 3. parti uygulamalardan vs. tanımıyorum ama forumun "eskisi" olduğum için biliyorum. Şöyle diyeyim yaş ortalaması en yüksek moderasyon ekibini bile beğenmiyorsanız önceden görev yapanları sizi delirtirdi... Çünkü şu an görev yapan modların geneli 2019-2020-2018 girişli ve gerçek hayatta genel olarak 20 yaşından büyük "ağır abi" diyebileceğiniz adamlar hatta yanılmıyorsam şu an görev yapan moderatörlerden birisi 32 yaşında falan. Kıymetini bilin yani karşınıza yaş olarak bayağı olgun bir moderatör kadrosu var özellikle pandemi dönemi 18 yaş grubu olsa ben bu siteye gene geri dönmezdim. Bu yönden moderatörleri düzenlediği için Emre C'ye tekrardan teşekkür etmiş olayım.

Çok uzun oldu ama 5 yıllık üyelik deneyimlerime dayanarak bunları söylemek istiyorum. Moderatörler konusunda Technopat an itibariyle rakibi olan birkaç forumdan gayet daha önde bir yapıya sahip diğerleri ile denk sayılır. Tabii ki üyelik tarihi 2023 veya 2024 olup 2.000-3.000 mesajı olan arkadaşlar bilmez ama bir dönemler forumun felsefe kısmına dini kitap ayetleri atılıp aynı bu şekilde 3-5 tane devasa paragraflı mesajlarla adeta "Sen Abdülhamidi savundun!" tartışmalarına bile taş çıkarcak düzeyde tartışmalar çıkıyordu şimdi olanları okuyunca sadece "ah nerede o eskiler" diyesim geliyor.
Savunmak icin savunmussun hocam, cok fena adam kayirma var mesela bir ornek de vereyim simdi: Normalde Yazilimlar kismina taninan programlari koyuyoruz diyor yonetim ekibi ama bakiyorsun Astel adli program var 3 star almis, nedir bu simdi? Ki ben konmasini isterim programla ilgili sorunum yok ama burada bi torpil var, benim programim 25 star su anda ve konulmuyo taninmiyor diye.

Ticket acsak ise yaramayacagini sende bende biliyoruz.

Ayriyetten bazi "bilgili" sayilan kisiler istedigi usluple assagilayabiliyor yardim ettikleri kisileri.

Savunmak icin savunmussun hocam, cok fena adam kayirma var mesela bir ornek de vereyim simdi: Normalde Yazilimlar kismina taninan programlari koyuyoruz diyor yonetim ekibi ama bakiyorsun Astel adli program var 3 star almis, nedir bu simdi? Ki ben konmasini isterim programla ilgili sorunum yok ama burada bi torpil var, benim programim 25 star su anda ve konulmuyo taninmiyor diye.

Ayriyetten bazi "bilgili" sayilan kisiler istedigi usluple assagilayabiliyor yardim ettikleri kisileri.
En mantıklısı sana uyarı veren moderatörü reportlama özelliği gelecek. Bu reportlar 1-2 üst düzey yetkili tarafından kontrol edilecek. Çok sayıda kişi aynı durumlardan ötürü reportlamışsa moderatör incelemeye alınacak. Eğer gerçekten reportlarda belirtilen gibi adam kayırma vs. durumları varsa hem yetkisi alınacak hem forumdan banlanacak.

En mantıklısı sana uyarı veren moderatörü reportlama özelliği gelecek. Bu reportlar 1-2 üst düzey yetkili tarafından kontrol edilecek. Çok sayıda kişi aynı durumlardan ötürü reportlamışsa moderatör incelemeye alınacak. Eğer gerçekten reportlarda belirtilen gibi adam kayırma vs. durumları varsa hem yetkisi alınacak hem forumdan banlanacak.

Bunu sosyal önerisi olarak açar mısınız?

Tum moderator ekibini gozden gecirmeleri lazim gozlerimle gordum adamin Discord'dan burada bilgili sayilan bir kisiyle toplasip iftira attiiklarini.

Baltaş'ın istifasının doğrudan "kendi isteği" ile olduğunu düşünüyorsanız çok "masumsunuz" demek isterim.
Yüzde 95 istifa olaylarında aslında atılma vardır. Bunu her insan biliyor zaten ancak burada bir istisna olduğunu düşünüyorum. Kendisinin ayrılma planları vardi zaten, olmasa bu kadar hızlı toparlayamazdi. Ayrıca Technopat'i tabii ki seviyor, zarar vermek istemeyeceginden dolayı kendi isteğiyle istifası anlaşılabilir. Dediğim gibi siyasi görüşümüz uyuşmuyor ancak yine de bu forumda kendisine özellikle moderasyon tarafından gereksiz düşmanlık yapılmasından rahatsızım. Ne kadar yanlış düşüncelere sahip olursa olsun buraya emek vermiş birisi, hepimizin gönlünde bir yeri vardır. Konularda özellikle şahit oluyorum moderasyonun bile baltasa düşman oluşuna, gerçekten lüzumsuz. Özellikle mi seçtiler modlari baltasi sevmeyenler olarak anlamadım her neyse.
Bilgili adam olmaması Türkiye'de olan pek çok forumun "kronik" ve "başat sorunu".
Yapacak bir şey yok sanırsam, keşke eski kitle olsa ancak dediğin gibi farklı nedenlerden dolayı gidiyorlar. Artık forumların çok anlamı kalmadı zaten. İleriki yıllarda hepsinin iyice batacagina inanıyorum. Şuan hâlâ kullanan varken kiymetini bilelim bari. Ek olarak bilgili kitleyi tutmak için gerekli çaba gösterilmiyor keşke gösterilse, teşvik lazım.
Emre C üzerine yazacaksam kendisinin bu konuyu göreceğini sanmıyorum o yüzden samimi bir beyan vereyim.
Kendisi hakkında benim görüşlerim nötr, bir şeyler yapmaya çalıştığının bende farkındayım dedigim gibi. Çabaliyor en azından, fena şeyler de yapmadi. Ancak daha iyisini yapabilir demeye çalışıyorum. Modlara sen güveniyor olabilirsin, ancak ben komple bir temizlik gerektiğini düşünüyorum. En az yarısı objektif değildir muhtemelen. İyiler yok değil. Şu tarafsızlık konusunu cozemediler.

Mesela o sevilmeyen baltasin forumunda Atatürk düşmanı bulamazsınız, ülkemize düşman bulamazsınız. Atatürk'e saygı amaçlı kategori bile açmış adamlar. Bizim burası herkese "eşit" olma kafası, "tarafsız" olma kafası ile hareket ediyor aklı sıra, bunu başaramadığı gibi technopatta Atatürk düşmanı da var cumhuriyet düşmanı da var, konuda açık açık Ata'ya hakaret eden de var. Bazı şeylere müsamaha olmamalı, technopat madem bazı konularda taraflı, milli konularda da yerini göstersin, ama yok ne arar..
Tartışmalar çok üyeler yuttu hocam aklına gelebilecek pek çok kişinin siteden kalıcı olarak gitme sebebidir o dini tartışmalar.
Kesinlikle öyledir. İfade özgürlüğü olan bir cümleyi, müslüman bir arkadaş raporladiginda mod da aynı görüşlere sahipse direkt ceza alıyorsun zaten. Din konusunda çok dolaştım, gördüğüm şey argo kullanan kıraathane ağzıyla konuşan adam ceza yemiyor adam akıllı, ben olabildiğince nazik konuşmama rağmen din "aşağılama" nedeninden suçlu bulunuyorum. Çok bir şey demeye gerek yok.

Uyarı affı gelmeden önce 120 tane uyarım vardı en azından bi 10-20 tanesi doğrudan moderatörlerle tartışmaktan almışımdır. Savunmak gibi bir derdim olsa "savunurum". Mesela 2020-22 arası moderatör kadrosunu savunmam çünkü yaş olarak 15-16 yaşında moderatörlerden birisinin keyfine ban attığını biliyorum. Mevcut kadronun hatrı sayılır bir kısmını tanıyorum şu an yaş ortalaması 24 civarı bir moderatör kadrosu var bence işlerini bir şekilde iyi yapıyorlar. Yani pek çok forum dönemi içerisinde yer aldım 2019 yılından beridir bu forumu ve siteyi okuyorum genel olarak kaç yıldır okuyorsunuz bilmem ama bu site içerisinde bulunduğum süre boyunca "en sert" ve "en hafif" yönetimleri gördüm.

Torpil ve adam kayırma işi her zaman oldu ve olacak bütün forumlar yapısı gereği korportist (Elit zümreler ve elit zümreleri yaratan güç verici) etrafında şekilleniyor. Technopat'ta bundan nasibini alıyor. Burada demokrasi yok gene aynı şekilde seçimler yapmıyorsunuz. Monarşi + Korportizm yani Aristokrasi (Bürokrasi) ve Yönetim var. Yani böylesi bir "yapı" içerisinde bu yapıyı eleştirmek için "şahin" bir dil benimserseniz elinize çok bir şey geçmez çünkü siz bu "yapı"nın bir parçası olmadıkça yapı sizin geri bildirinizi iyi niyetli bir yöneticisi veya korportizm sınıfsalı yoksa umursamaz. Mesela Technopat aslen yönetimsel özellikler açısında Monarşi + Korportist bir forum. Aynı şekilde tüm Türk forumları da öyle. Şikayetçi olmakta haklı olabilirsiniz. Lafım yok fakat anlamanız gereken bir nokta var: Yöneten ve gücü elinde tutan egemen sınıf bazı noktalarda "kendi keyfi kullanımını" bir "hak" olarak görür ve kullanır. Atıyorum bu forumdan program indiren kaç kişi vardır? 150-200 kişi. Bunu yöneticisi de biliyor mu? Biliyordur mutlaka. Bu kadar az kişi olunca haliyle kendi keyiflerine göre kullanıyorlar mı? Evet.

Bilgili insanların dili ve dili kullanma şekilleri konusunda ben bir şey diyemem. Çok basit bir sorunu çözerken size karşı alttan altta "aptal" iması yapılıyorsa en azından bu forum içerisinde ben bir şey diyemem. Gerçek hayatta bazen bende gidiyorum en basit işi yapamayan adama "aptal mısın bunda ne var ki?" diyorum. Yalan mı söyleyeyim? Yok.

Kısaca forum yönetimini veya forumu şikayet ederek bir yere gelemezsiniz. Ben bunu anladığım 2025 yılında uyarı affı çıkınca geri gelme kararı almıştım. Yapabileceğiniz en iyi şey varsa bir "geri bildiri" yazın bunu öneriler kısmına bir "kamuoyu" oluşturun ardından durumu açıklayın. Aksi takdirde Korportist ve Monarşik bir güçle hüküm sürülen bir site içerisinde sanki "Demokrasi" varmış gibi hareket etmek sizin için "havanda su dövmek" eylemi ile aynı sonucu verecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı