Çözüldü Technopat moderatörlerinin taraflılığı

• Konuyu başlatan balkann
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 81
  • Görüntüleme 976
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

balkann

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Her forumda adam kayirma var burasi da dahil.

Burada da fazla mesaj ve cozumun olursa insannlara yardim ederken alttan alttan hakaret edebiliyorsun kimse de ses cikarmiyor.
Bu tarz olayların en fazla yaşandığı yer burası moderatörler için de geçerli. Kendileri yaparken sorun yok biz yapınca saçma sapan uyarılar.

Çözüm
Arkadaşlar moderasyonun içinde kendi kendini denetleyen bir sistem var. Aldığınız uyarının taraflı olduğunu düşünüyorsanız itiraz edin, ikinci itirazınızı uyarınızı veren kişiden farklı bir moderatör inceliyor. Ayrıca uyarının yanlış olma ihtimali çok az bir ihtimal olsa bile neredeyse tüm moderasyon ekibimiz inceleyip yorumunu paylaşıyor. Ardından elimizden geldiğince hızlı bir şekilde moderatörlerden yorumu aldıktan sonra çoğunluğunun kararına göre rapora işlem yapılıyor.

Eskiden böyle sistemler yoktu, uyarıyı veren kişi sadece itirazlarla ilgileniyordu bu da yanlış uyarı verdiğinde fark etmesini zorlaştırıyordu. Artık farklı yetkililer de inceleyip hata oranını oldukça düşürdük, düşürmeye de çalışıyoruz. Eğer ki taraflı uyarı verildiğini düşünüyorsanız raporlayın, farklı modların incelenmesini talep edin. Eğer ki talebin sonucunda doğru olmadığını hala düşünüyorsanız destek sisteminden talep oluşturun bu sefer yönetim, değerlendirmeyi ve moderasyon yorumlarını okuyup inceleme yapıp sonucunda size yazacaktır. Hiçbir Türk forumunda bu kadar detaylı bir denetim sistemi bulunmamakta, sizlerden aldığımız geri bildirimler sayesinde sistemimizi geliştirmeye devam ediyoruz.

Eğer ki bir moderatörün sürekli taraf tutup uyarı verildiği bu toplu inceleme sistemiyle veya bilet sisteminden tespit edilirse, ilgili kişi görevden alınabilir. Yazılım konusunda da böyle bir konu açtık ve yazılım taleplerinize göre ekleme yapıyoruz, torpil yok tabii ki.
Yahudilerin ülkesi var ve son zamanlarda tüm dünyanın olumsuz yönde tepkisi çeken olaylara imza attı bu yahudi İsrail devleti. Bu sebeple nefret olabilir, olduğunu da herkes her platformda biliyor. Sizin yazdığınız mesaj ise konuyu karıştırma amaçlı hocam. Yıllar sonra baktığınızda pişman olursunuz, hemen bu konularda yükselmeyin. Konuyla alakasız yorumda bulunduğunuz için mesajınız silinmiş. Üstelik bu şekilde rapor gönderdiniz kabul görmedi, ben de kötü bi şeyler yazayım hiç size yakışan bir davranış değildir, anlayışınız için teşekkürler.
Kürtlerin de ülkesi var o açıdan bakıyor isek, özerk ya da değil. Alakasız mesaj olmuyor bu durumda. Kürdistan devleti de hiçbir Türk'ün sevmeyeceği bir ülke. Silinmesi için bir sebep göremedim. Konuyu karıştırma amacım falan yok hocam, arkadaş açık açık nefret söyleminde bulunmuş. Bende bunun sırf Yahudilere özel bir ayrım olduğunu bildigim için mod arkadaş objektif davranacak mi merak ettim. Yazdığım şey de kötü değil, İsrail'i sevmiyorsa arkadaş bende Kürdistan'ı sevmiyorum sizin baktığınız açıya göre. Ama siz haklisinizdir öyle diyorsanız.

Biliyorum hocam beniim dikkat cekmek istedigim nokta bazi kisiiler burada belli bir taninirliga ulasinca insanlari manipule etmeleri ve/veya yardim ederken usluplerinin bir tarafina kacmasi.
Yazilim konusuna degil de su konuya dikkat cekmek isterim bu cunku yillardir goz yumulan bir sey sirf yillardir burada ve mesaji fazla diye uslubunun ayarini kaciran cok kisi var.

@Eldrithc hocam da sahittir.

Kürtlerin de ülkesi var o açıdan bakıyor isek, özerk ya da değil. Alakasız mesaj olmuyor bu durumda. Kürdistan devleti de hiçbir Türk'ün sevmeyeceği bir ülke. Silinmesi için bir sebep göremedim. Konuyu karıştırma amacım falan yok hocam, arkadaş açık açık nefret söyleminde bulunmuş. Bende bunun sırf Yahudilere özel bir ayrım olduğunu bildigim için mod arkadaş objektif davranacak mi merak ettim. Yazdığım şey de kötü değil, İsrail'i sevmiyorsa arkadaş bende Kürdistan'ı sevmiyorum sizin baktığınız açıya göre. Ama siz haklisinizdir öyle diyorsanız.

Ben şahsi olarak inceleyip yorumda bulundum, moderatör farklı yorumlamış olabilir tabii ki ama konuda raporladığınız mesajın raporunun doğru olduğunu düşünmüyorum bende. Siz de mesajınızın iyi niyetli olmadığını biliyorsunuz hocam yapmayın be böyle hocam. İki günlük dünya gerçekten bu kadar başınızı bu konularda ağırtmaya gerek yok. Dediğim gibi eğer ki raporunuzun doğru olduğunu düşünüyorsanız ikinci kez gönderin, birden fazla moderatörün ya da farklı moderatörün de incelenmesini talep edin öyle bir hakkınız da var.

Yazilim konusuna degil de su konuya dikkat cekmek isterim bu cunku yillardir goz yumulan bir sey sirf yillardir burada ve mesaji fazla diye uslubunun ayarini kaciran cok kisi var.

Raporlayabilirsiniz, yeni kayıt olan üyeler de rapor sistemini doğru kullanmadığı için kullanılıyor olabilir.

Raporlayabilirsiniz, yeni kayıt olan üyeler de rapor sistemini doğru kullanmadığı için kullanılıyor olabilir.

Hocam benim raporlamam bir seyi degistirmiyor bu durumda hani kac kisi tarafindan raporlannmistir o bahsettigim 40 bin mesajli kisi ama yok, orada garip bir durum var ki ceza almiyor.

@Dexter_Morgan31

31 Mart 2023 tarihinden 24 Kasım 2025 tarihine kadar moderasyona yalnızca 5 tane rapor göndermişsiniz. 2 tane farklı üyenin yorumunu raporlamışsınız ve bu raporlarınız doğru bulunup mesajlar kaldırılmış. Geriye kalan 2 raporunuzda konunuzun onaylanıp onaylanmayacağını sormuşsunuz, diğeri de uyarınızı itiraz etmişsiniz. Buradaki tek garip durum, raporlamadığınız durumu raporladığınız gibi lanse etmeniz, ya çoklu üyeliğiniz var ya da ezbere konuşuyorsunuz maalesef.

Ben şahsi olarak inceleyip yorumda bulundum, moderatör farklı yorumlamış olabilir tabii ki ama konuda raporladığınız mesajın raporunun doğru olduğunu düşünmüyorum bende. Siz de mesajınızın iyi niyetli olmadığını biliyorsunuz hocam yapmayın be böyle hocam. İki günlük dünya gerçekten bu kadar başınızı bu konularda ağırtmaya gerek yok. Dediğim gibi eğer ki raporunuzun doğru olduğunu düşünüyorsanız ikinci kez gönderin, birden fazla moderatörün ya da farklı moderatörün de incelenmesini talep edin öyle bir hakkınız da var.
Saman altına yatmak gibi bir derdim yok hocam, açıkça söylüyorum zaten yazma amacimi:). Raporlarken bizzat arkadaşın ırkçılık yaptığını, eğer sorun değilse bu mesajının aynısını başka ırk için yazacağımı belirttim, benim de ceza almamam lazım o zaman sizin bakisiniza göre dedim. Mod arkadaş ifade özgürlüğü tarzi bir şey söyledi, ben de madem sorun değil diyerek başka ırk için yazmak istedim. Ancak sorunmus demek ki. Kötü niyetim falan yok hocam, mod arkadasin objektif olmadığı aşikardi, ben de başka ırk icin yazsam ne tepki verir merak ettigim icin yazdim. Tahmin ettiğim gibi silindi. Eğer başka ırk için yazdığımda suç teşkil ediyorsa, Yahudiler için de suç teşkil etmeli. Anlatmaya çalıştığım şey bu emre hocam. Baltas'in aksine yahudilerden nefret ederim ben de, yanlış izlenim vermeyeyim. Ancak bu demek değil ki konuda ırkçılık yapılacak ve sadece Yahudilere ırkçılığa müsamaha gösterilecek.

Ben uzun yıllar sonra baktığımda pişman olmam, sadece belli bir ırka ırkçılıga izin verilmiş, karşı çıkmışım kendi çapımda derim. Ancak siz geriye baktığınızda objektif davranmısim der misiniz bilemiyorum. Dediğim gibi madem kötü amaçla yazdim, öyle olsun hocam ne diyeyim.

Son düzenleme:
@Dexter_Morgan31

31 Mart 2023 tarihinden 24 Kasım 2025 tarihine kadar moderasyona yalnızca 5 tane rapor göndermişsiniz. 2 tane farklı üyenin yorumunu raporlamışsınız ve bu raporlarınız doğru bulunup mesajlar kaldırılmış. Geriye kalan 2 raporunuzda konunuzun onaylanıp onaylanmayacağını sormuşsunuz, diğeri de uyarınızı itiraz etmişsiniz. Buradaki tek garip durum, raporlamadığınız durumu raporladığınız gibi lanse etmeniz, ya çoklu üyeliğiniz var ya da ezbere konuşuyorsunuz maalesef.
Bahsettigim kisiyi raporlamadim cunku bosuna olacagini biliyorum ve bu konuda da daha fazla konusmak istemiyorum linc yeme olasiligim yuksek, sayginligimi kaybetmek istemem. Iyi gunler.

Ayriyetten hesap acmadan once bu forumda 2018-2023'e kadar falan yine takiliyordum. Yasim kucuktu o zaman ancak o zaman bile anlamistim.

Hayatımızın hiçbir yerinde adalet yok zaten. Kim ne derse desin taraf tutan mod da var tutmayan da var. Hepimiz insanız ve modlar seçilmiş kişiler değil. Fakat direkt çoğul konuşmak da hata, adaletli olanların hakkına girmiş ve bazılarını zan altında bırakmış oluruz.

Hayatımızın hiçbir yerinde adalet yok zaten. Kim ne derse desin taraf tutan mod da var tutmayan da var. Hepimiz insanız ve modlar seçilmiş kişiler değil. Fakat direkt çoğul konuşmak da hata, adaletli olanların hakkına girmiş ve bazılarını zan altında bırakmış oluruz.
Herkesi kapsayacak konusmadim hocam zaten, aralarında iyiler de vardır tabii ki illa diyerek belirttim her seferinde, ki vardır.
Bahsettigim kisiyi raporlamadim cunku bosuna olacagini biliyorum ve bu konuda da daha fazla konusmak istemiyorum linc yeme olasiligim yuksek, sayginligimi kaybetmek istemem. Iyi gunler.

Ayriyetten hesap acmadan once bu forumda 2018-2023'e kadar falan yine takiliyordum. Yasim kucuktu o zaman ancak o zaman bile anlamistim.
Deseniz ki siyasi/dini vb görüşlerde modlar kendi fikirlerine yönelik hareket ediyor anlayabilirim. Ancak yüksek çözümü olan birine ayrıcalık nasıl yapılıyor tam anlamıs değilim. Sosyal'e katkı sağlayan kisilerin bazı ayrıcalıkları var bunu kendileri söylüyor zaten, bazen görmezden geliyorlar ufak cezalarda. Sorun da yok bunda sanki ama, bilemiyorum..

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı