Çözüldü Technopat moderatörlerinin taraflılığı

• Konuyu başlatan balkann
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 80
  • Görüntüleme 729
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

balkann

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Her forumda adam kayirma var burasi da dahil.

Burada da fazla mesaj ve cozumun olursa insannlara yardim ederken alttan alttan hakaret edebiliyorsun kimse de ses cikarmiyor.
Bu tarz olayların en fazla yaşandığı yer burası moderatörler için de geçerli. Kendileri yaparken sorun yok biz yapınca saçma sapan uyarılar.

Çözüm
Arkadaşlar moderasyonun içinde kendi kendini denetleyen bir sistem var. Aldığınız uyarının taraflı olduğunu düşünüyorsanız itiraz edin, ikinci itirazınızı uyarınızı veren kişiden farklı bir moderatör inceliyor. Ayrıca uyarının yanlış olma ihtimali çok az bir ihtimal olsa bile neredeyse tüm moderasyon ekibimiz inceleyip yorumunu paylaşıyor. Ardından elimizden geldiğince hızlı bir şekilde moderatörlerden yorumu aldıktan sonra çoğunluğunun kararına göre rapora işlem yapılıyor.

Eskiden böyle sistemler yoktu, uyarıyı veren kişi sadece itirazlarla ilgileniyordu bu da yanlış uyarı verdiğinde fark etmesini zorlaştırıyordu. Artık farklı yetkililer de inceleyip hata oranını oldukça düşürdük, düşürmeye de çalışıyoruz. Eğer ki taraflı uyarı verildiğini düşünüyorsanız raporlayın, farklı modların incelenmesini talep edin. Eğer ki talebin sonucunda doğru olmadığını hala düşünüyorsanız destek sisteminden talep oluşturun bu sefer yönetim, değerlendirmeyi ve moderasyon yorumlarını okuyup inceleme yapıp sonucunda size yazacaktır. Hiçbir Türk forumunda bu kadar detaylı bir denetim sistemi bulunmamakta, sizlerden aldığımız geri bildirimler sayesinde sistemimizi geliştirmeye devam ediyoruz.

Eğer ki bir moderatörün sürekli taraf tutup uyarı verildiği bu toplu inceleme sistemiyle veya bilet sisteminden tespit edilirse, ilgili kişi görevden alınabilir. Yazılım konusunda da böyle bir konu açtık ve yazılım taleplerinize göre ekleme yapıyoruz, torpil yok tabii ki.
Deseniz ki siyasi/dini vb görüşlerde modlar kendi fikirlerini yönelik hareket ediyor anlayabilirim. Ancak yüksek çözümü olan birine ayrıcalık nasıl yapılıyor tam anlamıs değilim. Sosyal'e katkı sağlayan kisilerin bazı ayrıcalıkları var bunu kendileri söylüyor zaten, bazen görmezden geliyorlar ufak cezalarda. Sorun da yok bunda sanki ama, bilemiyorum..
Anlamamaniz garibime gitti acikcasi. Sizin anlamanizi beklerdim.

Ayricalik kisminda daha cok uyeler tarafindan pohpohlaniyor ancak moderasyonda da saglaniyor.

Iyi geceler.

Bende bu zamana kadar birçok uyarı yedim ama noktayı eksik atmaya uyarı yersin EYVALLAH da. Konusunda tek noktası olmayan adamın konusu onaylanıyor. Ekstra olarak hala Türkçeyi katlederek yazmayı devam edip ceza almıyor. Bize gelince bir harften bile CEZA.

Çok kaliteli Technopat moderasyonu işte...

Anlamamaniz garibime gitti acikcasi. Sizin anlamanizi beklerdim.

Ayricalik kisminda daha cok uyeler tarafindan pohpohlaniyor ancak moderasyonda da saglaniyor.

Iyi geceler.
Ayrıcalık yapıldığını belirttim zaten. Ama bunu kendileri de soylemiyor mu zaten? Sosyal'e katkı sağlayanlara müsamaha gösteriyoruz tarzında konusmuslardi diye hatırlıyorum.

Bende bu zamana kadar birçok uyarı yedim ama noktayı eksik atmaya uyarı yersin eyvallah da. Konusunda tek noktası olmayan adamın konusu onaylanıyor. Ekstra olarak hala Türkçeyi katlederek yazmayı devam edip ceza almıyor. Bize gelince bir harften bile ceza.

Çok kaliteli Technopat moderasyonu işte...

Vallahi onu benim de yaşadığım oldu ya, çok haklısın o konuda. Direkt ceza vermek aşırı saçma, forumu sağlam tutacağım kafasıyla yapılıyor fakat kullanıcı azalıyor. Bir mesaj ile uyarı verilmesi gerekiyor öncesinde.

Konusunda tek noktası olmayan adamın konusu onaylanıyor. Ekstra olarak hala Türkçeyi katlederek yazmayı devam edip ceza almıyor. Bize gelince bir harften bile ceza.

Bu biraz degisir, yeni uyelere inisiyatif aliniyor.

Ayrıcalık yapıldığını belirttim zaten. Ama bunu kendileri de soylemiyor mu zaten? Sosyal'e katkı sağlayanlara müsamaha gösteriyoruz tarzında konusmuslardi diye hatırlıyorum.
O tarz bir musamaha, bu tarz bir musamaha anlamindaysa eywallah.

Zaten yumuşaklar bayağı uzun zamandır yazım yanlışı konusunda. Ancak bazen de tek, ufacık hataya ceza veriyorlar. Keyfe göre sanırım bende anlamadım henüz neye göre olduğunu. Yeni üyelere karşı katı olmaları lazım ama, bıktım bu ara yeni üyelerin forumu katletmesinden maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı