Çözüldü Technopat moderatörlerinin taraflılığı

• Konuyu başlatan balkann
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 80
  • Görüntüleme 806
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

balkann

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Her forumda adam kayirma var burasi da dahil.

Burada da fazla mesaj ve cozumun olursa insannlara yardim ederken alttan alttan hakaret edebiliyorsun kimse de ses cikarmiyor.
Bu tarz olayların en fazla yaşandığı yer burası moderatörler için de geçerli. Kendileri yaparken sorun yok biz yapınca saçma sapan uyarılar.

Çözüm
Arkadaşlar moderasyonun içinde kendi kendini denetleyen bir sistem var. Aldığınız uyarının taraflı olduğunu düşünüyorsanız itiraz edin, ikinci itirazınızı uyarınızı veren kişiden farklı bir moderatör inceliyor. Ayrıca uyarının yanlış olma ihtimali çok az bir ihtimal olsa bile neredeyse tüm moderasyon ekibimiz inceleyip yorumunu paylaşıyor. Ardından elimizden geldiğince hızlı bir şekilde moderatörlerden yorumu aldıktan sonra çoğunluğunun kararına göre rapora işlem yapılıyor.

Eskiden böyle sistemler yoktu, uyarıyı veren kişi sadece itirazlarla ilgileniyordu bu da yanlış uyarı verdiğinde fark etmesini zorlaştırıyordu. Artık farklı yetkililer de inceleyip hata oranını oldukça düşürdük, düşürmeye de çalışıyoruz. Eğer ki taraflı uyarı verildiğini düşünüyorsanız raporlayın, farklı modların incelenmesini talep edin. Eğer ki talebin sonucunda doğru olmadığını hala düşünüyorsanız destek sisteminden talep oluşturun bu sefer yönetim, değerlendirmeyi ve moderasyon yorumlarını okuyup inceleme yapıp sonucunda size yazacaktır. Hiçbir Türk forumunda bu kadar detaylı bir denetim sistemi bulunmamakta, sizlerden aldığımız geri bildirimler sayesinde sistemimizi geliştirmeye devam ediyoruz.

Eğer ki bir moderatörün sürekli taraf tutup uyarı verildiği bu toplu inceleme sistemiyle veya bilet sisteminden tespit edilirse, ilgili kişi görevden alınabilir. Yazılım konusunda da böyle bir konu açtık ve yazılım taleplerinize göre ekleme yapıyoruz, torpil yok tabii ki.
Hayır yine bir uyarı falan yok ki, adamın PC açılmıyor. İşi başından aşkın, 2 saat kural okuyacak hali yok sonuçta.
Hadi o kısmı inisiyatif alalım. PEKİ bu modlar neden bu kadar kötü yazılmış bir konuyu düzeltmeden yayınlıyor? Bana gelince başlığımı değiştirirler, konumda bahsettiğim yerleri silerler. Başkasına gelince ellemeden onaylıyorlar.

Zor değil de herkes TDK gibi değil işte. Bilmeyenler de çok. Şimdi o insana, bilmemek değil öğrenmemek ayıp deyip uyarı vermek mantıksız mı?
Bilmek zorunda değil, otomatik düzeltme var forumda onu kullansın bari. 30 uyarıdan yarısı gereksiz mesaj falan benim. Rapor edilmedikçe uyarı vermiyorlar genelde.

Ya da cümleye büyük harfle başlamayi ve nokta koymayı da bilsin bir zahmet. Yeni üyeler bundan aciz çünkü maalesef.

Bilmek zorunda değil, otomatik düzeltme var forumda onu kullansın bari. 30 uyarıdan yarısı gereksiz mesaj falan benim. Rapor edilmedikçe uyarı vermiyorlar genelde.

Zaten benim demek istediğim, hepimizin boşluğuna geliyor. Bir harf yanlış yazarız, nokta koymayı unuturuz vb. bu durumlarda direkt ceza almamız. Yoksa abuk subuk yazan birine vermesin demiyorum zaten.

Zaten benim demek istediğim, hepimizin boşluğuna geliyor. Bir harf yanlış yazarız, nokta koymayı unuturuz vb. bu durumlarda direkt ceza almamız. Yoksa abuk subuk yazan birine vermesin demiyorum zaten.
Ha haklısın o konuda, hatta tam onu konusuyorduk 1-2 saat önce wraxos ile. Biz emin ol iyiyiz, en fazla minimal düzeyde noktalama yanlışı ya da harf yanlışı yapıyoruzdur muhtemelen. Bunlara ceza verilmemeli zaten de yeni üyelere yaptırım lazım.

Ha haklısın o konuda, hatta tam onu konusuyorduk 1-2 saat önce wraxos ile. Biz emin ol iyiyiz, en fazla minimal düzeyde noktalama yanlışı ya da harf yanlışı yapıyoruzdur muhtemelen. Bunlara ceza verilmemeli zaten de yeni üyelere yaptırım lazım.

Ya hocam sen onu bırak, bu gereksiz mesaj cezası da çoğalıyor. Geçen sadece makara yaptık eğlendik, 1 hafta yedim. Ya kimse de şikayetçi değil konuda. Böyle dümdüz gelip hiçbir şey demeden 1 hafta verilir mi ya. Tartışsam falan tamam diyeceğim.

Bu arada yeni üyelere inisiyatif de bence çok gereksiz. Yani eğer kuralları hatırlatmazsan ve dayatmazsan, nasıl olurda o adamın kurallara uymasını beklersin ki?

Ama ne olursa olsun. Ceza ya da uyarı fark etmez, verecekseniz. HERKESE EŞİT VERİN ŞU CEZALARI.

Ya hocam sen onu bırak, bu gereksiz mesaj cezası da çoğalıyor. Geçen sadece makara yaptık eğlendik, 1 hafta yedim. Ya kimse de şikayetçi değil konuda. Böyle dümdüz gelip hiçbir şey demeden 1 hafta verilir mi ya. Tartışsam falan tamam diyeceğim.
Mesela ilk açtığımız din konularında, bir konu içerisinde siyasete kadar girmiştik, her şeyi de konuşmuştuk. Kimse de rahatsız değildi çok da zevk aldi herkes. Sabah moderatör bayağı bir sayfayı silmisti, o seferlik ceza vermedi Allah'tan, uyarmıştı ama. Müsamaha gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum bazı konularda, eğer herkes memnun ise konunun gidisatinin biraz değişmesinde problem yok ya
bence.
Bensiz makara yapmana da üzüldüm bu arada, olsun..
Bu arada yeni üyelere inisiyatif de bence çok gereksiz. Yani eğer kuralları hatırlatmazsan ve dayatmazsan, nasıl olur da o adamın kurallara uymasını beklersin ki?
Tam olarak bunu düşünüyorum, ilk anda tepki gostermek lazım. Çok muzdaribim bu konuda bu aralar, gözlerim kanıyor. Yarın usenmezsem sosyal önerisi konusu açarım muhtemelen.

Mesela ilk açtığımız din konularında, bir konu içerisinde siyasete kadar girmiştik, her şeyi de konuşmuştuk. Kimse de rahatsız değildi çok da zevk aldi herkes. Sabah moderatör bayağı bir sayfayı silmisti, o seferlik ceza vermedi Allah'tan, uyarmıştı ama. Müsamaha gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum bazı konularda, eğer herkes memnun ise konunun gidisatinin biraz değişmesinde problem yok ya bence.

Ya bir de kendi açtığın konuda ceza yemek. Buna çok ayar oluyorum, ya konu dahi benim. Daha ne yapmam gerekiyor. Özgürlük sıfır hakikaten, put gibi herkes birbirine göre olmak zorunda kalıyor.

Ya bir de kendi açtığın konuda ceza yemek. Buna çok ayar oluyorum, ya konu dahi benim. Daha ne yapmam gerekiyor. Özgürlük sıfır hakikaten, put gibi herkes birbirine göre olmak zorunda kalıyor.
Konuyu atar misin merak ettim? Valla gereksiz mesajı bana deme 11-12 tane gereksiz mesaj uyarım var maalesef. Konuya bütünlük sağlamayacak, sabote edici mesajlar gereksiz mesaj sayılabilir de toplu olarak konu degistiysek ve herkes halinden memnunsa dediğim gibi sorun olmamalı bence ya.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı