2005'te GeForce 7800 GT ile başladığım PC toplama serüvenime bugün hala NVIDIA ile devam ediyorum.
Bunca yıl bir kere bile AMD kullanmadım, kaçırdığım bir şey var mı bilmiyorum ama NVIDIA'nın stabilite ve performansı beni bu zamana kadar hiç üzmedi, birkaç istisna hariç (mobil GPU'lar.)
Piyasada önemli olan rekabettir. AMD güzel atılımlar yapıp, NVIDIA'ya rakip olduğunda bu yalnızca kullanıcının yüzünü güldürür, etiket fiyatlarına yansır.
Tıpkı AMD'nin 2017'de Ryzen serileri ile güzel atılımların başlangıcına imza atması gibi. Bugün Intel işlemci kullanmamın sebebi de AMD'nin göstermiş olduğu ileri seviye atılımlardır.
AMD her zaman daha iyisini yapmalı ki piyasada rekabet olsun.
Yemin edebilirim ama kanıtlayamam. Bazılarını tufaya düşürüyorum böyle sohbet ediyoruz kötülüyorlar firmayı falan.
Ciddi diyorum. Kimisi diyor "bilgisayarım yok" kimisi diyor "ee bence GTX veya daha düşük kart var" La have ve la.
Ne gelirse ya bilmemezlikten ya da çok bilmişlikten geliyor zaten.
Ya kardeşim sen NVIDIA kullanıyorsun devam et işte. Neden karşı tarafa laf atarsın.
Zararı sana olacak. Sen firmayı pofpofla pofpofla sonra firma tekel olsun. Dayasın sana sınır getirme özellik getirme. Yok RTX 4070 Ti super Max Ultra performance ekran kartı.
Birazcık yerinde dur firmayı yüceltme ki sana faydası olsun.
Şimdi sen beni översen ben ne olurum. Popom kalkar havaya bir daha senle tahammülüm bile olmaz.
Eee sen beni yerine göre iyi yerine göre kötü översen benim davranışlarım (Yani şirketin almış olduğu kararlar) çok olmaz.
Ofisin çoğunluğunun da ''Nvidia, çünkü DLSS/RT/PT/Cuda vb'' dedikten sonra 3060Ti / 2070 Super kullanması biraz komik bir durum.
Çünkü bu kartların DLSS/RT/PT performansından çok bir şey beklememek gerek. Nvidia tarafında X80 ve üzeri bir kart kullanmıyorsanız, Nvidia'nın sunmuş olduğu bu teknolojiler kendini fazla gösteremiyor kartlar kırpılmış olduğundan dolayı. (Bu durum RTX 40 serisinde 4070 ve üzeri için geçerli değil tabi.)
Millet sacma sapan alay etmis de bence gayet yerinde bir video. AMD ile dogru duzgun ekran kaydi bile alamiyordum, kimi zaman takila takila alirken kimi zaman da sorunsuz aliyordu. Gecikme dusurme ozelligi falan getirmislerdi sozde ama gecikmeyi yukseltiyordu
Oyun oynatmak disinda duzgun calisan bir ozelligini hatirlamiyorum.
Millet saçma sapan alay etmis de bence gayet yerinde bir video. AMD ile dogru duzgun ekran kaydi bile alamiyordum, kimi zaman takila takila alirken kimi zaman da sorunsuz aliyordu. Gecikme dusurme ozelligi falan getirmislerdi sozde ama gecikmeyi yukseltiyordu
Millet sacma sapan alay etmis de bence gayet yerinde bir video. AMD ile dogru duzgun ekran kaydi bile alamiyordum, kimi zaman takila takila alirken kimi zaman da sorunsuz aliyordu. Gecikme dusurme ozelligi falan getirmislerdi sozde ama gecikmeyi yukseltiyordu
Millet saçma sapan alay etmis de bence gayet yerinde bir video. AMD ile dogru duzgun ekran kaydi bile alamiyordum, kimi zaman takila takila alirken kimi zaman da sorunsuz aliyordu. Gecikme dusurme ozelligi falan getirmislerdi sozde ama gecikmeyi yukseltiyordu
NVIDIA'nın Reflex teknolojisi de bazı oyunlarda bunu yapıyor. Hatta FG açtığın zaman bazı oyunlarda geçikme düşmesi gerekirken yükseliyor.
Bu teknolojinin sorunu zaten geçikme, ama onda bile geçikme yerinde sayıyor veya daha da yükseliyor.
Yani bu bahsettiğin hataların aynısı karşı Rakipte de var. Söz meclisten dışarı (gözleri tek bir şirket ile körelmiş insanlar bunu anlayamaz anlamazlar da).
Beni bu arada şuana kadar en çok tatmin eden cevap Emin Çıtak'ın cevabıydı, olayla alakalı çok bilgisi yok büyük ihtimal ancak sadece DLSS deyip gitmedi, sürücü sorunundan bahsetti.