Technopat, Recep Baltaş ile yollarını ayırdı!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
IMG_0649.jpeg


Neye inanirsan inan bu tur sozleri soyleyen birisini savunamazsin.
 
Siyasal islamcılar aralarındaki en pis işlere bulaşan adamları bile savunurken sizin kaç yıllık Recep Abi'nize söylediğiniz laflara bak. Bu böyle olmayabilirdi. Recep Baltaş'ın özeleştiriden yoksun bir insan olduğunu düşünmüyorum. Özrünü diledikten sonra Gazze'ye yardım adı altında bir kampanya falan oluşturulabilirdi veya başka bir şey. Bu olaylar 3-4 ay sonra unutulur ama Technopat büyük bir yara almış olur.
Gazze'ye yardım kampanyası yapması Dilan Polat'ın hacca gitmesi gibi birşey olurdu adam kesinlikle kinciydi ve bu kini kolay kolay geçmez.
 
İnsanlığa hakaret, bebeklerin ölümüne sevinmek, her şeyi bir kenara bırak, savaşa sevinmek düşünce özgürlüğü oluyorsa ben mağara adamıyım, dostum.
Mesajın neresinde "bebeklerin ölümüne sevinmek" ve "savaşa sevinmek" gibi şeyler savunuluyor? Böyle şeyler hiçbir şekilde desteklenemez ama bir kişinin İslam'ı beğenmediğini söylemesi, o dine inananlara hakaret etmedikçe ifade özgürlüğüdür. Bir kişinin bir ülkeyi desteklediğini söylemesi de ifade özgürlüğüdür. Ayrıca "mağarada, her şeyden korkarak yaşamak" ile de tepki göstermeden ve hakkını savunmadan yaşamaya devam etmekten bahsediyordum. Herkes her şeyi beğenmek zorunda değil, bunu belirtmekte de özgür. Hakaret etmek de hoş bir şey değil fakat kişiye zarar vermedikçe hakaret edenin sorunudur.
 
Bu olaylardan önce de emin ol ki bir sürü çocuk öldürülüyordu dünyanın her yerinde çok farklı sebeplerle. Sadece aynı dini paylaştığınız kesime karşı böyle iyi niyetli olmanız çok komik. Şimdi gelip yazma ben hep karşıydım falan diye. Cehenneme gitme korkusu sarmış dört bir yanınızı ve onun korkusuyla hiçbir şey göremiyorsunuz.
Yine böyle bir durum olması çok üzücü. Aynı dinden, taraftan olmamız da daha fazla empati sağlar ve yardım isteğimizi artırır. Bu normal bir şey.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı