Technopat Sosyal üyelerinin önerisiyle alınan ürünlerin sorunlu çıkması

• Konuyu başlatan Lyrinx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 261
  • Görüntüleme 13.585
Isınma sorunu olduğunu bana önerildiği zaman biliyor muydum bilmiyor muydum emin değilim ama diğer GTX 1660 Super'lere göre en ucuzu o modeldi, 2000 TL'ye almıştım İtopya'dan ve 1.5 günde elime ulaşmıştı.
Ben de zamanında en ucuz GTX 1660 Super modelini almıştım. Benim aldığım dönemde Palit 1800 TL'ye satılıyordu. Stok hali bile 4 VRM'li üretilen bir ürün Palit modelinde 3 VRM'li olmasına rağmen ısınmıyor. Windforce modeli 1900 TL idi, almadım. Çünkü ısınma sorunlu olduğunu biliyordum.

Ben de zamanında en ucuz GTX 1660 Super modelini almıştım. Benim aldığım dönemde Palit 1800 TL'ye satılıyordu. Stok hali bile 4 VRM'li üretilen bir ürün Palit modelinde 3 VRM'li olmasına rağmen ısınmıyor. Windforce modeli 1900 TL idi, almadım.
Ben 1 yıl önce almıştım Gigabyte GTX 1660 Super Windforce'u, diğer modeller 2300 TL ila 2500 TL civarlarında idi sanırım. Ancak Windforce modeli 2000 TL idi.

Teşekkür ederim tarafsız ve linçsiz yorumun için :)

Doğru konuşuyorsun ama bazıları (bilgili kişiler bile) "direkt bu ürünü al, başka bir ürüne bakma bile" diyebiliyor. Ben araştırma yapıyorum ama yeteri kadar değil, ancak bence sizin sorununuz daha ağır basıyor. Burada yanan taraf ben olduğum için söylemiyorum ama bence bir kişi başka bir kişiye öneri yaparken nasıl bir ürünü önerdiğini bilmeli, forumda sürü psikolojisi var. Açık konuşalım bu psikolojiye neredeyse hepimiz bir zamanlar girdik.

Ek olarak bana bu önerileri yapanlar gerek kendi konumda gerek diğer konularda birden fazla ciddi anlamda bilgili kişilerdi, ben şimdi güvenmeyeyim mi onlara? Bazen abartarak bile anlattıkları oluyor, ancak tabii ki de araştırma yapmam gerek.
Bunu ona bakarsan çok yakınındaki kişi bile söylüyor. "Araba alacağım, ne önerirsin?" "Bu iyidir buna bak kesinlikle" bir başkası çıkıyor misal onu alma bunu bunu al diye bir de o yönlendiriyor. Bu da karşıdaki kişinin hatırına aslında, tabiri caizse gayet de meblağ gözetmeksizin hayrına yapılan bir iş bile denebilir. Bunu düşünerek hareket etmek gerekiyor. Göz etmeniz gereken ilk unsur bu.

Bir insan öneri istiyorsa, o anlık veyahut o konudaki belirli seviyedeki asgari koşulları sağlayamayacak bilgisizliğinden veya buna yakın, bunun türünden bir mazereti olduğu içindir. Birisi kötü bir öneri verdiğinde ona darılmak, sitem etmek bu yüzden çok mantıksız ve hiç de savunulacak bir yanı yok. Burada sorumluluk öneri bekleyen kişidedir; bunu göz ederek önerilere değer biçmelisiniz. İleride daha büyük bir öneri beklediğinizde de nokta atışı öneri vermeyen kişiye "neden böyle kötü bir öneri veriyorsun?" gibi suçlayıcı bir çıkışta bulunmaya hakkınız yok. O bilgili kişiler de insan, robot değiller. Emin olun, şu anki forumda "bilirkişi" diye nitelendirdiğimiz kişiler bile amatörlük eseri, vakti geldiğinde kazara iyi olmayan önerilerde bulunmuştur. Bu bağlamda herkesten en iyisini ve en doğrusunu ummamanız gerek.

Ben 1 yıl önce almıştım Gigabyte GTX 1660 Super Windforce'u, diğer modeller 2300-2500 TL civarlarında idi sanırım. Ancak Windforce modeli 2000 TL idi.

Teşekkür ederim tarafsız ve linçsiz yorumun için :)
Bazı ürünler kağıt üstünde mükemmel olsa da pratikte tırt çıkabiliyor, bunu da anca kullanıcı deneyimi ile anlayabilirsin. Mesela yeni çıkmış bir ürünü direkt önermek diye bir şey yok. O ürün önce teknoloji kanalları tarafından incelenir, gerekli testleri yapılır, 1-2 gönüllü kişi alır memnun kaldığını vs. söyler ondan sonra önerilmeye başlanır.

Sizde de böyle bir şey yaşanmış olabilir 1-2 üründe. Mesela çok önerilir ancak kimse almamıştır veya incelemesi yoktur.

Internet ortamlarındaki ürün önerileri, kağıt üzerindeki teknik özellikler dikkate alınarak yapılır. Ben bir ürün alacağım zaman Internet üzerindeki tüm kullanıcı yorumlarını dinliyorum. Çünkü her ne kadar güzel bir forum ortamı vs. olsa da kendi ürününün fanboyluğunu yapan olacaktır her sitede.

Sizde de böyle bir şey yaşanmış olabilir 1-2 üründe. Mesela çok önerilir ancak kimse almamıştır veya incelemesi yoktur.
Kingston A400 SSDNow ve belki Sharkoon Rush ER3 bu tanıma uyuyor olsa gerek.
Internet ortamlarındaki ürün önerileri, kağıt üzerindeki teknik özellikler dikkate alınarak yapılır. Ben bir ürün alacağım zaman Internet üzerindeki tüm kullanıcı yorumlarını dinliyorum. Çünkü her ne kadar güzel bir forum ortamı vs. olsa da kendi ürününün fanboyluğunu yapan olacaktır her sitede.
Yaşadığım bu olaylardan sonra artık alacağım ürünlerin her daim araştırmalarını yapıyorum, mesela @Samotne Ciasteczka bana Logitech F710 önermişti ancak küçük bir araştırmayla kablosuz olduğu için temassızlık yapabildiğini gördüm. Ben de bunun yerine fiyat olarak çok daha uygun olan Logitech F310'a yöneldim.

ID Cooling SE 224 XT siparişi verdim daha gelmediler sizlere güveniyorum arkadaşlar.
SE-224 XT aldığına pişman olacağını sanmıyorum, T6 Ultra'dan daha kaliteli bir ürün. T6 Ultra alsan muhtemelen açacağın ilk konu fan gürültüsü olurdu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı